Loading

Nieuwsbrief de Es 18 april 2019

Beste ouders, verzorgers,

Op het moment van schrijven is het muisstil in school: Groep 7 en 8 zijn geconcentreerd bezig met de entree- en citotoets. Na vanmorgen zitten deze toetsen er op! Straks wordt er in de hele school een paasviering gehouden. Vanmiddag worden alle groepen door elkaar gehusseld om in kleine groepjes, bestaande uit kinderen van de instroom tot groep 8, met elkaar eieren te zoeken, paasbingo te spelen, pictionary te doen of een matze te eten. Leerlingen uit de bovenbouw hebben dan de zorg over de kinderen van de onderbouw. Samen maken we er een leuke middag van.

Om 15.15u start dan de meivakantie, al valt deze bijna volledig in april. De weersvoorspellingen lijken geweldig te worden!

Via deze weg een korte nieuwsbrief met hierin de volgende onderwerpen:

  • Succes!Spiegel verlengd
  • Wandelmeerdaagse
  • 4 mei activiteiten
  • Lere doneert haar haar
  • Bedankbrief Ina

Namens het team van de Es wens we u hele fijne paasdagen en een goede meivakantie toe!

Robbert / Roel

Succes!Spiegel verlengd

De Succes!Spiegel-vragenlijst wordt verlengd tot 10 mei. Mocht u de vragenlijst nog niet ingevuld hebben dan hebt u daar de komende periode dus nog de tijd voor.

De link naar de vragenlijst kunt u vinden in een mail van 8 april en in de reminder via mail van 15 april.

De input die wij verkrijgen door de resultaten van dit tevredenheidsonderzoek gebruiken we om ons onderwijs nog verder te verbeteren!

Wandelmeerdaagse Zorgaccent

14/15/16 mei

De wandelmeerdaagse van Zorgaccent wordt ook dit jaar weer gehouden: Drie avonden achtereen wandelen ouderen en mensen met een beperking onder begeleiding routes in en rond Hellendoorn. Leerlingen van de Es helpen al jaren op vrijwillige basis tijdens deze avonden: Ze wandelen mee, verlenen hand- en spandiensten of delen bloemen en vaantjes uit de op de Via Gladiola (Koetshuisstraat). Ook dit jaar zijn we weer gevraagd om te helpen. Dit jaar is de opzet iets anders dan voorgaande jaren en zijn alleen leerlingen van groep 6/7/8 gevraagd om te helpen. Inmiddels stromen uit deze groepen de aanmeldingen om te willen helpen al binnen. Fantastisch! Kinderen die helpen kunnen zich elke avond tussen 18.00u en 18.15u melden bij de ingang van woonzorgcentrum de Blenke.

4 mei activiteiten:

Rondom 4 mei nemen we dit jaar namens de Es deel aan twee activiteiten:

Bijeenkomst op de Algemene Begraafplaats:

Op 4 mei, op de algemene begraafplaats aan de Ninaberlaan, is ook dit jaar weer een plechtigheid voor leerlingen en ouders van de Es. Samen met nabestaanden van omgekomen verzetsstrijders en piloten is er een tocht langs deze graven. Bij elke graf wordt er halt gehouden en een bloemstuk neergelegd.

Na een wandeling langs de graven van omgekomen verzetsmensen eindigen we bij het monument van omgekomen vliegeniers. Hier leggen we een bloemstuk en zullen Jonathan Wesselink en Tess Ronhaar een gedicht voordragen.

Elk jaar is dit weer een bijzondere bijeenkomst. Mocht u hier, samen met uw kinderen, bij aanwezig willen zijn dan bent u van harte uitgenodigd. Deze bijeenkomst begint om 18.30u.

Dodenherdenking; kranslegging door de Es

Tijdens de officiƫle dodenherdenking van de gemeente Hellendoorn, om 20.00u aan de Ninaberlaan / Joncheerenlaan, zullen MR-leden Hans Huzen en Marjolein Stevens namens de Es, een bloemstuk leggen. Zij worden hierbij geassisteerd door hun dochters Laura en Maud.

Topper!

Lere doneert haar!

En daar kwam afgelopen maandag Lere uit groep 4 ineens met een 'kort koppie' op school. Ze had besloten om haar haar te doneren voor kinderen met kanker, zodat er een pruik van gemaakt kan worden. Lere; je bent een topper!

Afscheid juf Ina Staman

Na 40 jaar onderwijs nam afgelopen vrijdag juf Ina Staman afscheid van school. Vorige week had ze al van de leerlingen afscheid genomen, vrijdag stond in het teken van afscheid nemen van collega's. In de bijlage een brief van juf Ina om iedereen nog even te bedanken.

Afscheid Juf Ina

Fijne vakantie! Tot maandag 6 mei

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.