Loading

Stater N.V. INtroductie

Deze handleiding zal je alle informatie geven die je nodig hebt om je voor te bereiden op het interview bij Stater N.V. Indien je nog meer vragen hebt, kun je contact opnemen met Computer Futures (020 - 522 1717)

Deze informatie is opgesteld door Computer Futures naar aanleiding van de ondertussen langdurige relatie met Stater N.V. Deze informatie is uiterst vertrouwelijk en mag niet gedeeld worden met derden.

Praktische informatie

De afspraak vindt plaats met Stefan Jansen (Teamleider Mid Office) & Ronald Hoen (Teamleider). Onderwerpen die passeren zijn onder andere de invulling van de functie, jouw expertise en ervaring en de projecten waar jij in het verleden mee gewerkt hebt. Daarnaast zullen Stefan en Ronald je ook het een en ander uitleggen over Stater N.V.

Datum afspraak

Woensdag 30 Mei om 12.00 uur (gelieve 15 minuten voorafgaand aanwezig zijn)

Gesprekspartners

Stefan Jansen| Teamleider Mid Office

Ronald Hoen - Teamleider

Locatie

Podium 1, 3826 PA, Amersfoort

Parkeren

Je kunt parkeren in de parkeergarage onder het gebouw (gratis). Je hoeft enkel aan te geven met welke manager je een afspraak hebt.

Dresscode

Business Attire (nette broek / rok en blouse)

Ontvangst bij Stater N.V. - hier kun je je melden, waarna je een bezoekerspas zult ontvangen en plaats kunt nemen.

Informatie over de afspraak

De functie:

In deze dynamische functie als Teamleider bij de afdeling Mid Office bij Stater geef je direct leiding aan je team van ca. 25 fte (inclusief senior). Je bent samen met je team verantwoordelijk voor de voorkant van het hypotheek proces. Je bent zeer analytisch en procesmatig maar tevens ook sterk mensgericht en organisatiesensitief. Met jouw enorme drive zorg je voor een intensieve samenwerking tussen de afdelingen op het gebied van optimaliseren van de Mid Office. Daarnaast schakel je ook veel met de klanten van Stater en neem je ook deel aan het MT.

Je bent goed in staat de trends en ontwikkelingen te analyseren en hier pro-actief en preventief beleid op te ontwikkelen, je durft veranderingen te initiëren en weet draagvlak te creëren. Je zorgt dat het kwaliteitsniveau richting klanten hoog blijft. In deze stevige rol weet je je mensen duidelijk aan te sturen, te motiveren en hun individuele ontwikkelingsmogelijkheden te stimuleren. Geen 1 dag is het zelfde bij Stater.

Je bent aanspreekpunt binnen het team en je bent verantwoordelijk voor een juiste planning, forecasting en verdeling van de werkzaamheden.

Jouw profiel:

Je bent een krachtige teamleider met recente Mid Office hypotheek ervaring. Je coacht op competenties en vaardigheden en kunt goed omgaan met weerstand. Je bent hard op de inhoudelijke kant van je werk maar zacht op de relatie met je medewerkers. Je vindt het leuk om te innoveren en processen te optimaliseren en ziet het als een uitdaging het team een stap verder te brengen, onder andere door inzet van nieuwe technologie en communicatiemiddelen.

Verder beschik je over:

 • Meerdere jaren leidinggevende ervaring in een financiële of vergelijkbare administratieve omgeving
 • Ervaring in de financiële sector is een pre
 • Je hebt ervaring met proces optimalisatie (methodieken)
 • Kennis en ervaring binnen een administratieve organisatie (A.O.)
 • Ervaring met IT beheerprocessen, incidentmanagement en project management
 • Affiniteit met de voorkant van het hypotheekproces

Even voorstellen: dit is Stater N.V

Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener van Nederland. Ze ondersteunen ruim dertig procent van alle hypotheken in Nederland. De hypothecaire dienstverlening is door Fitch beoordeeld met de hoogste rating van Nederland. Stater opereert als zelfstandige ondernemening binnen de ABN AMRO GROUP.

Met de centrale ligging in Amersfoort - tussen de A28 en A1 en op loopafstand van het NS station Amersfoort-Vathorst - is het karakteristieke kantoorgebouw goed bereikbaar. Eenmaal binnen vallen de open werkplekken, hoge plafonds en enorme lichtval op. Gecombineerd met open communicatie en sterke groei is er volop ruimte voor initiatieven en zeker voor je persoonlijke ontwikkeling. Binnen een informele werkcultuur wordt hard gewerkt en kennis gedeeld.

Hoe ze werken

Binnen de organisatie hebben sinds ruim 2 jaar grote veranderingen plaatsgevonden. Eind 2012, begin 2013 is de organisatie druk bezig geweest met grote verbeterprogramma’s om de huidige infrastructuur & hardware naar de juiste versies te brengen zodat deze voorbereid zijn op grote datamigratie trajecten. Het is een organisatie waar de Lean gedachte sterk gepromoot wordt, maar waarbij de organisatie ook nog moet wennen aan het Agile (Scrum) werken. Van een matrixorganisatie naar 25 verschillende scrum teams die werken aan de conversie van verschillende hypotheekportefeuilles.

Naast hard werken is Stater ook een organisatie waar ruimte is voor (netwerk)borrels, bijscholing waarbij de informele omgang tussen collega's typerend is.

Organisatie (Profielen & Technologieën)

Stater is ontstaan vanuit Bouwfonds. Momenteel is Stater 100% dochteronderneming van de ABN Amro Bank N.V. De IT organisatie gebruikt de volgende ontwikkeltalen:

 • Uniface / Sybase – Backoffice systemen van Stater
 • .NET – wordt gebruikt voor de interfaces
 • Java – wordt als front-end gebruikt in het midoffice systeem, genaamd Estate (voorheen iSHS)
 • Blueriq (Aquima) – BPM platform voor het midoffice
 • Powercenter – het team dataservices, wat verantwoordelijk is voor het DWH van Stater extraheert de data middels deze ETL tooling.

Methodieken

 • AGILE (SCRUM)
 • LEAN
 • Prince2

Bedrijfsinformatie

Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland. Ze ondersteunen ruim dertig procent van alle hypotheken in Nederland. Van het accorderen van de hypotheekaanvraag tot de laatste aflossing. In totaal hebben zij de hypotheken in beheer van 40+ hypotheekverstrekkers, wat neerkomt op een 1.311.532 aantal hypotheekleningen.

Missie

Of het nu gaat om hypotheekdiensten of ondersteunende diensten, zij nemen onze klanten graag zorg uit handen. Zij willen hun klanten verbazen met hoogwaardige dienstverlening op alle onderdelen van het hypotheekproces. Buitengewone klantgerichtheid tegen scherpe tarieven.

Visie

Binnen een paar jaar willen zij de standaard voor hypothecaire dienstverlening zijn. Hun uitdaging is nog beter, nog sneller, nog goedkoper. Dit realiseren zij door te denken en te handelen in het belang van de consument en door hun proces zo efficiënt mogelijk in te richten.

Kernwaarden

Het doel van Stater is succesvol te zijn door bij te dragen aan het succes van onze klanten. Dit is dan ook het uitgangspunt voor hun kernwaarden, die hen richting geeft en aangeeft waar ze voor staan. Ze willen dat hun klanten en medewerkers hun ervaren als klantgericht, resultaatgericht, ondernemend, kostenbewust en samenwerkend.

Waarom Stater N.V.

Stater is volop in beweging. De hele organisatie is zich ervan bewust dat hun doel van 70 – 80% van het marktaandeel in handen krijgen binnen handbereik is. Het is een grote, maar toch dynamische organisatie, die openstaat voor de innovatieve ideeën om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Daarbij maken zij gebruik van de nieuwste technologieën, en zijn zij dag in dag uit bezig met innovatie om de service richting klanten zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast is Stater N.V. een uitgelezen voorbeeld van een organisatie waar verandering aan de orde van de dag is. Sinds het begin van 2015 is Stater volledig overgegaan naar het Agile (Scrum) werken. Momenteel zijn er +- 25 scrumteams werkend aan de grote projecten binnen de organisatie.

De nieuwe trend methodiek binnen Stater N.V. - Agile (Scrum)

Tevens biedt Stater de mogelijkheid om trainingen te volgen. Deze trainingen worden niet alleen voor interne medewerkers georganiseerd, ook externe (contract) medewerkers kunnen hier aan deelnemen. Daarbij staat de organisatie open om de projecten als business case te gebruiken die verplicht zijn bij verschillende trainingen (o.a. LEAN).

Computer Futures

De relatie vanuit Computer Futures bestaat sinds juni 2013. Sindsdien heeft Computer Futures ruim 80 maal een consultant bij Stater bemiddeld. Op dit moment zijn een 50+ consultants via Computer Futures werkzaam zijn, wat Computer Futures tot grootste leverancier van Stater maakt.

Persoonlijk bericht

Hi Jos, Ik hoop dat je zo een beeld hebt van de organisatie en je kan voorbereiden op het interview. Mocht je verder nog vragen hebben, hoor ik het uiteraard graag. Je kan mij altijd bereiken via e-mail of telefonisch op 020 - 522 1717. Veel succes met je sollicitatie!

Hierbij in een notendop de cijfers omtrent Hypotheken / Stater N.V.

Credits:

Computer Futures

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.