Loading

De Schoolweetjes Nummer 35 || 21 mei 2021

Nieuwe directeur

Woensdagmiddag maakte Marieke kennis met het team.

Op maandag 17 mei werden team en ouders ingelicht dat er een nieuwe directeur op onze school benoemd wordt die meester Henk gaat opvolgen. Haar naam is Marieke Naberman. De sollicitatiecommissie was unaniem in haar besluit. Marieke woont in Westerhaar. Ze is midden jaren ’90 gestart als leerkracht en de laatste jaren als locatie-coördinator aan het werk binnen de scholengroepen Hardenberg en Schoonoord. Marieke heeft de opleiding middenmanagement afgerond en is onlangs geslaagd voor de schoolleidersopleiding ‘vakbekwaam’ in Breda. Allemaal als doel om te kunnen starten als basisschooldirecteur. Dat doel is dus gehaald want zij begint na de zomervakantie op onze school. Ook vanaf deze plek feliciteren we haar met deze benoeming. We wensen haar heel veel plezier en succes toe op onze school. Van harte welkom!!

We zijn weer begonnen

De kozijnen zijn geschilderd en de nieuwe zonwering hangt nu in alle bovenlokalen.

Na twee weken meivakantie is deze week de school weer begonnen. In de meivakantie is er zowel binnen als buiten de school hard gewerkt. De drie laatste lokalen waar nog lamellen hingen hebben ook de mooie en functionele Lumadesq zonwering gekregen. De schilder heeft daarvoor in de lokalen alle kozijnen en deuren geschilderd zodat deze er weer netjes uitzien.

Op het kleuterplein zijn de oude tegels verwijderd en heeft stratenmaker Rob nieuwe tegels gelegd. De zandbak heeft een nieuwe plek gekregen en er is ruimte gemaakt voor een nieuw klimtoestel. Heel fijn dat we telkens stappen kunnen maken om onze plannen uit te voeren. Onze dank gaat uit naar de mensen die in de vakantie zo hard aan het werk zijn geweest.

Meester Floris en juf Merlin

Vrijdag 28 mei komt met rasse schreden dichterbij. Op die vrijdag neemt meester Henk afscheid. Het afscheid heeft enkele gevolgen voor de voortgang tot de zomervakantie. Meester Floris neemt de taken tot de zomervakantie van hem over. Hij geeft vanaf 28 mei geen les meer en dat betekent dat juf Merlin Oonk vanaf die datum deze volledige weken lesgeeft in groep 7.

Juf Merlin is ook nu al op maandag en dinsdag op school. Tot 1 juli helpt zij leerlingen die vertraging hebben opgelopen vanwege de Covid-weken. Die taak wordt door Maria Aaftink overgenomen zodat die hulp gewoon door kan blijven gaan.

Nieuwe leerlingen op de Prinses Marijkeschool

In de maand mei starten er 7 nieuwe leerlingen op onze school. In groep 0/1A zijn dat Jarah, Roan, Nouk, Vinz, Xavi en in groep 0/1B Jim en Pleun. Jullie zijn van harte welkom! We hopen dat jullie een fijne tijd hebben op school en heel veel zullen leren.

Schoolfotograaf

Op donderdag 27 mei komt schoolfotograaf Backx 📷 op school voor het maken van portretfoto's en groepsfoto's. We hebben een witte achtergrond gekozen. Dit is volgens ons handig om te weten zodat u rekening kunt houden met de kleding van uw zoon of dochter.

Still going strong

Bedankt voor het ontwerp van dit passende logo.

Via Jeffrey Lingmont kregen we vanuit de Ouderraad ons logo voor het komende jaar. Op 1 juli viert de Prinses Marijkeschool haar 65e verjaardag. De Grand Old Lady is still going strong. Volgend jaar starten we met negen groepen en krijgen we uitbreiding van ons team met een leerkracht en onderwijsassistent. Hopelijk zijn er genoeg goede collega's te vinden. Deze uitbreiding is mogelijk dankzij de extra financiële middelen die het ministerie van onderwijs de scholen ter beschikking stelt om de hier en daar opgelopen vertraging vanwege Corona bij te werken.

Webinars voor ouders

Het JGZ team "Loes" vraagt ons om de verschillende webinars die voor ouders bedoeld zijn onder uw aandacht te brengen. Dat doen we graag want de keuze is reuze. Zeer verschillende onderwerpen die ouders van zowel jonge als oudere kinderen zal aanspreken. Klik op de knop om naar het aanbod te gaan en u eventueel aan te melden.

Afscheid

Wat wordt hier bekokstoofd?

Zoals u allen weet neemt meester Henk op vrijdag 28 mei afscheid van onze school. Wat er die dag op het programma staat is voor hem nog een verrassing. Vanwege dit afscheid is er volgende week een wat andere nieuwsbrief dan u van ons gewend bent. Meester Henk wil nog het een en ander kwijt over zijn leven en werk in het onderwijs. De titel van De Schoolweetjes volgende week is dan ook "Persoonlijk".

Pinksteren

  • De wind, wij zien hem niet, zijn stem klinkt in ons oor,
  • een briesje of een storm die alle rust verstoort.
  • De Geest, wij zien haar niet, toch horen we haar stem
  • die goede woorden spreekt als ik verdrietig ben.
  • De wind, wij zien hem niet, maar toch trekt hij zijn spoor:
  • de golven in de zee, het lange gras buigt door.
  • De Geest, wij zien haar niet, maar zij waait alles schoon
  • ik ben weer opgelucht, als na een enge droom.
  • Vanuit de overkant, een land dat niemand ziet,
  • ontvangen wij een kracht, de Geest die uitzicht biedt.

Lied 676 uit het Liedboek is van de Zweed Anders Frostenson. Frostenson schreef veel liederen die eenvoudig van taal zijn. Hij werkte ook mee aan een Zweeds liedboek voor kinderen.

Zending

Afgelopen vrijdag is er een bedrag van € 15, 45 meegenomen door de kinderen. Ook is er nog een bedrag van € 20,-- digitaal binnen gekomen via Geef.nl voor de bouw van de school in Ethiopië. Hartelijk dank daarvoor! Aankomende vrijdag wordt er in verband met de activiteiten rond het afscheid van meester Henk geen zendingsgeld opgehaald.

Kind op Maandag

Voor de komende week (week 21 van 25/05 - 28/05)

Niet te houden

Jezus is naar de hemel gegaan. Maar toch is zijn verhaal nog lang niet afgelopen! Na Pinksteren gaan de leerlingen van Jezus door met wat Jezus begonnen is. De leiders van het land vinden het niet goed, maar ze zijn niet te houden. Er wordt gelezen uit Handelingen 4: 1-22, 4: 32-37 en 5: 17-26. De kleuters horen het verhaal 'De verlamde man bij de poort'.

En omdat meester Henk volgende week een persoonlijke 'Schoolweetjes' gaat maken volgt hier ook vast de informatie voor week 22 (van 31/05 - 04/06)

Wie wijst jou de weg?

De apostelen mogen niet meer over Jezus praten, maar dat doen ze toch. Petrus vertelt dat hij liever gehoorzaam is aan God dan aan de Joodse leiders. Een belangrijke man uit Ehiopië leest in de bijbel, maar hij begrijpt het niet. Filippus wijst hem de weg door de oude verhalen, waarin het verhaal van Jezus zichtbaar wordt. Saulus zit achter de volgelingen van Jezus aan, maar dan wordt hij zelf door Jezus geroepen. Vanaf dat moment wijst Jezus hem de weg. Er wordt gelezen uit Handelingen 5: 27-42, 8: 26-40 en 9: 1-31.

Deze week horen de kleuters het verhaal 'Petrus in de gevangenis'.

Tegeltjeswijsheid

Door te lezen ontwikkel je geduld en begrip voor de ander. Als we niet meer lezen, zal de samenleving veranderen.

Adriaan van der Weel, hoogleraar boekgeschiedenis aan de Universiteit in Leiden maakt nog weer eens duidelijk hoe belangrijk lezen voor ons is.

Tot slot

Op de radio horen we dat dit een normale meimaand is als we naar het lange gemiddelde kijken. Toch voelt het allemaal nogal koud aan. Voor het weekend wordt er wederom wisselvallig weer voorspeld. Wij wensen u en jullie allemaal een goed Pinksterweekend toe. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by Eddy Grogg: Big Sur in California •   Shutterbug75 - "camera aperture digital camera" • Victoria_Borodinova - "boys children reading" en de Prinses Marijkeschool.