Loading

V arhitekturo ujeti portreti

V okviru spletne razstave z naslovom » V arhitekturo ujeti portreti« se predstavljajo udeleženci fotografske delavnice, ki je na Velenjskem gradu v mesecu marcu potekala pod vodstvom priznanega velenjskega fotografa Aljoše Videtiča. V čudovitem grajskem okolju so nastale zanimive fotografije šestih ljubiteljskih fotografov.

Udeleženci delavnice z mentorjem Aljošo Videtičem in Majo Kvartič, ki je prijazno nastopila kot odličen model.

Zarja Kukovec

Delavnica mi je bila zelo všeč, Aljoša Videtič je bil zanimiv in zabaven. Pravzaprav mi je v tem kratkem času povedal veliko novega, kar mi bo prav prišlo pri fotografiranju. Če bi še enkrat organizirali tečaj fotografije, bi se z največjim veseljem prijavila.
Foto: Zarja Kukovec

Lukas Kosta Gavriloski

Letos sem se vpisal na srednjo medijsko šolo in se mi je ponudila super priložnost, da se naučim nekaj osnov fotografije. Prej sem uporabljal za slikanje samo telefon, zdaj pa sem prvič v rokah držal pravi fotoaparat. Zelo hitro sem se naučil vseh nastavitev in uspelo mi je narediti nekaj kar dobrih fotografij. Aljoša je super mentor in upam, da mi bo pokazal še več “fint” s fotoaparatom.
Foto: Lukas Kosta Gavriloski

Dijana Vukančič

Ker obožujem fotografijo in ljubiteljsko tudi sama slikam, sem se odločila udeležiti fotografske delavnice v muzeju na Velenjskem gradu. Vzdušje na delavnici je bilo odlično in mislim, da sem dosti odnesla. Izvedela sem za veliko malenkosti na katere prej nisem bila pozorna oz. jih sploh nisem opazila. S celotno ekipo smo ob sproščenem predavanju Aljoše Videtiča spoznali majhne trike velikih fotografov. Zdaj še bolj cenim njihovo delo. Zelo sem vesela, da sem imela možnost udeležbe na delavnici in z veseljem bi se udeležila se kakšne.
Foto: Dijana Vukančič

Alenka Meža

Sprva nisem bila prepričana, ali bi se sploh prijavila, ker sem fotografiranje že povsem opustila. In delavnica mi je dala ravno to … ponovno sem začutila strast do fotografiranja. Nisem odprla le oči za detajle, ampak se mi je odprlo tudi srce za vse lepo, kar nudi fotografija. Aljoši to uspe vzbuditi na njemu lasten in ustvarjalen način. Pohvala tudi organizatorjem.
Foto: Alenka Meža

Marko Gams

Na delavnici sem po dobrih dveh desetletjih obnovil uporabo zaslonke in osvetlitvenega časa. Poleg digitalnega zrcalno-refleksnega aparata sem uporabljal tudi klasično analogno Praktico MTL 3. Izvedel sem koristne nasvete in trike pri fotografiranju, prvič pa sem se preizkusil v fotografiranju modela - in bilo mi je všeč!
Foto: Marko Gams

Tanja Verboten

Fotografija in fotografiranje me na tak ali drugačen način spremljata večino mojega življenja. Kljub temu pa priložnosti za učenje in izpopolnjevanje nikoli ne zmanjka in takrat so vedno dobrodošli nasveti profesionalcev, ki svoje delo opravljajo s srcem in ti tako vsakič znova dajo še dodaten zagon in inspiracijo za opazovanje in beleženje sveta okoli sebe.
Foto: Tanja Verboten
Created By
Tanja Verboten (Muzej Velenje)
Appreciate