Loading

#6 • ONTDEK JE GUNFACTOR SAMEN ONLINE STERK | INretail

Communicatieadviseur bij INretail Aafke Melgers vertelt je in deze video alles wat je moet weten over hoe je jouw gunfactor kunt ontdekken en hoe je daar offline en online gebruik van kunt maken.

STAP 1 | Breng het aankoopproces in jouw winkel in kaart. Begin met jouw aankoopproces van begin tot eind, dus van van oriëntatie tot aankoop/ontvangst, in kaart te brengen. Wat gebeurt er allemaal in jouw winkel en daarbuiten? Krijgt iemand bijvoorbeeld een kopje koffie met een koekje? En hoe serveer je dat kopje koffie dan? Hoe veel tijd neem je voor het geven van advies? Op welke manier doe je dat? Geef je iets leuks mee bij de aankoop? Zijn er nog andere dingen die je doet om de klant op zijn/haar gemak te stellen? Welke service bied je nog meer (ook na de aankoop)? En nog een belangrijke; zijn er zaken waar je (regelmatig) complimenten over krijgt van je klanten?

STAP 2 | Vergelijk jouw aankoopproces met het aankoopproces van de concurrentie. Als je jouw volledige aankoopproces in kaart hebt gebracht is het tijd te ontdekken wat er uniek is aan het proces voor jouw winkel. Hoe je daar achter komt? Breng het aankoopproces voor één of twee winkels die je goed kent (het liefst je directe concurrenten) in kaart en vergelijk deze met jouw aankoopproces. Wat is er anders? Oftewel: wat maakt jouw winkel uniek en waarom koopt jouw klant juist bij jou (jouw gunfactor).

Stap 3 | Vraag het je klanten! Soms is het erg lastig zelf te bepalen wat er zo uniek is aan jou en jouw winkel. Vraag het daarom je (vaste) klanten. Zij kopen immers met een reden bij jou en kunnen je vaak snel vertellen wat die reden precies is.

Jouw vuur is aanstekelijk, houd het brandend!

TIP! | Sla stap 3 niet over. Ook als je denkt bij stap 1 en 2 al ontdekt te hebben wat jouw gunfactor is, is het slim ook je klanten te bevragen. Misschien komt er iets nieuws naar boven waar je zelf nog niet aan had gedacht. As er niets nieuws uit komt weet je zeker dat je niets over het hoofd hebt gezien en dat je eigen bevindingen kloppen.

IN THE SPOTLIGHT | DE ZAAK VAN RUUD

Elke week interviewen we een ondernemer die in deze bijzondere tijden toch ook kansen heeft gezien en daar vol voor is gegaan. Deze week vertelt Ruud Donders over zijn gunfactor en op welke manier hij vol blijft focussen op klantbeleving, juist in deze bijzondere tijd.

RETAILPOWER

In het zesde deel van de SOS-campagne ‘Samen Online Sterk’ zijn we te gast bij herenmodezaak De Zaak van Ruud in Beuningen. Eigenaar Ruud Donders vertelt over de gunfactor van zijn winkel, waar je als retailer waarde kan toevoegen aan je product en hij deelt drie pijlers die volgens hem het belangrijkst zijn om een loyale klant te creëren.

“We houden onze klant op de hoogte, en dus betrokken, over wat er gaande is in de winkel. Dat doen we vooral via de digitale nieuwsbrief. Verder maken we elk seizoen nieuwe foto’s van de collectie en die zetten we op de site en op social media. Ook van de evenementen die we organiseren worden foto’s gemaakt en gedeeld online. We posten bijna wel elke dag. Ik laat wel veel maken, maar ik zet het er zelf op. Ik vind het ook belangrijk om ook online in contact te blijven”.

PODCAST • INTERVIEW RUUD DONDERS

Ben je benieuwd naar het gehele interview met Ruud Donders van De Zaak van Ruud uit Beuningen? Klik dan op de video hieronder om deze te beluisteren.

"Mensen, goederen en beleving; daar gaat het allemaal om. Daar moet je de puntjes op de i hebben."
#INSPIRATIE