Loading

louise carton Oostendenaars in tijden van corona

De wereld verkeert momenteel in woelige tijden. Het coronavirus beheerst niet alleen het nieuws maar ook ons dagelijkse leven. Hoe trachten we desondanks alles onze routines verder te zetten of hoe passen we ons aan? UiT in Oostende stak zijn licht op bij enkele bekende en minder bekende Oostendenaars. Deze keer probeerden we loopster Louise Carton bij te houden.

door Tim Heddebauw

Hoe ervaar je deze coronacrisis? En hoe dichtbij is corona volgens jou?

Op heel korte tijd is het leven heel fel veranderd. Het voelt allemaal wat vreemd aan. Vooral de onzekerheid over werk en hoe lang dit zal duren, maakte mij in het begin heel onrustig. Nu kan ik het al gemakkelijker accepteren. Er zijn ook positieve kanten aan dit verhaal. Ik zie veel creativiteit, veerkracht en verbondenheid. Mijn hoop is dat we dat kunnen doortrekken, ook na deze crisis.

Ik kijk al uit naar een gezellige zomeravond aan onze strandcabine, allemaal samen. Daar mag dan ook een lekker ijsje bij!

Hoe hou je je bezig dezer dagen? En welk vervelend klusje heb je intussen al kunnen doen?

Sporten! Nu ik niet kan werken, komt er meer tijd vrij voor herstel waardoor ik dus wat meer kan trainen. Ondertussen heb ik ook al een aantal boeken verslonden. Nu ik tijdens de lockdown in mijn ouderlijk huis verblijf, zit er niets anders op dan eindelijk mijn kamer eens uit te mesten. Ik kan maar niet beslissen wat er weg mag en wat er mag blijven…

Wat moet je momenteel missen in Oostende? En wat is het eerste dat je zal doen als deze crisis achter de rug is?

Mijn familie zien en vooral hen een knuffel kunnen geven, dat mis ik enorm. Ik kijk al uit naar een gezellige zomeravond aan onze strandcabine, allemaal samen. Daar mag dan ook een lekker ijsje bij, liefst van bij Gelato Maxim (lacht).

Hoe tracht je fit te blijven? En heb je tips om fit te blijven?

Als atleet heb ik een trainingsschema van mijn coach. Dat bestaat voorlopig uit loop- en fietstrainingen. Daarnaast doe ik nog stabilisatieoefeningen, yoga en ga ik wandelen. Mijn tip: zoek iets dat je echt graag doet. Deze periode is ideaal om jezelf eens uit te dagen en nieuwe manieren van bewegen een kans te geven. En leg de lat niet te hoog. Doe het allemaal op je eigen tempo, zo zal je het langer volhouden.

Deze periode is ideaal om jezelf eens uit te dagen en nieuwe manieren van bewegen een kans te geven, maar leg de lat niet te hoog.

Heb je nog een goede raad voor de mensen?

We voelen ons allemaal wel eens eenzaam, verdrietig, ongerust, onzeker of angstig in deze tijden. Dat is helemaal normaal en we hoeven dat gevoel zeker niet weg te duwen. Tegelijk probeer ik me ook bewust te zijn van wat we wel nog hebben en kunnen doen. Elke avond schrijf ik in mijn ‘positief boek’ over de dingen waar ik dankbaar voor ben of mij een goed gevoel geven. Een gewoonte die ik van mijn coach heb geleerd. Een echte aanrader!

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (april 2020)

Foto’s: Margo Carton Fotografie – louisecarton.be

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate