Loading

Fiske I Norsjöbygden

Hej och välkommen att fiska i Norsjöbygden!

Visste du att Norsjöbygden nästan till hälften består av vatten? Här finns nämligen fler än 300 sjöar och vattendrag. Det är inte helt otroligt att fånga en fisk eller två, med andra ord! 

Här finns fisk...

...för både små, och stora napp.

Här kan du fiska!

Här presenterar vi ett litet axplock av alla vatten som finns i att upptäcka i bygden. Skulle du behöva uppdatera fiskeutrustningen rekommenderar vi att du besöker Norsjö fiske & fritid på Storgatan 6. Där finns även vissa fiskekort att köpa.

Norsjön

I Norsjön råder fritt fiske, det innebär att du inte behöver lösa fiskekort för att få fiska här. På denna stora sjö har det arrangerats ett antal både nationella och internationella fisketävlingar genom åren, men oroa dig inte, här finns fortfarande gott om både abborre och gädda!

Vill du göra en heldag på Norsjön? Hyr en flotte via PU's i Norr, då ingår bensin, grill, grillkol och flytvästar!

Malån

Detta vatten sköts av Norsjö Sportfiskeklubb och fiskekort går att lösa via dem. Läs mer genom att trycka på knappen nedan!

Maratjärn

Maratjärn är ett populärt fiskevatten beläget i Risliden. Här finns både badplats och rastplats med möjlighet att tända upp en eld. Instruktioner om fiskekort och rådande regler finner du på plats.

Kva-Gi-Li

Kva-Gi-Li står för Kvammarn, Gissträsk och Lillholmträsk. Fiskekort för dessa sjöar kan lösas via knappen nedan.

Örträsk

Örträsk är ett mecka för fiskare både sommar och vinter. Här är det framförallt stora, fina inplanterade regnbågar som lockar. Runt sjön finns ett antal fina rastplatser. Mer information hittar du genom att följa knappen nedan!

Hemmingen

I Byn Hemmingen, som också är känd som Vasalopps-vinnaren Ernst Alms hemby, finns det många fina fiskevatten. Läs mer på deras hemsida!

Petikträsket

I Petikträsket är fisket fritt för alla. Här finns även badplats och rastplats så det är lätt att roa sig en dag här. I övriga sjöar kring Petikträsk behöver du som besökare lösa fiskekort, det gör du lättast på Björks lanthandel i Kusfors.

För mer information om fiske i Petikträsket, ring 070-5722797

Brunträsket

Fiskeguiden och tv-producenten Johan Broman hävdar att Brunträsket levererade ett av de bästa harrfisken han varit med om, och han har varit med om en del. Här är det catch and release som gäller och det är tillåtet att fiska från land eller flytring. Lös fiskekort genom Norsjö sportfiskeklubb eller på Norsjö fiske & fritid, storgatan 6.

Norsjö metevecka 6 - 11 juli 2020

Fisketur med fyrhjuling

Svansele Vildmarkscenter

Boka ett heldagsäventyr där mat och guidat fiske i Skellefteälven ingår.
Foto: Ricke.se

Norsjö Big Pike

8-9 Augusti

Den populära C/R gäddfisketävlingen kommer tillbaka i år igen!

Laget som tar upp de tre största gäddorna tar hem 10.000 kronor!

Tips!

Hyr en flotte!

När du hyr en flotte ingår bensin, grill, grillkol och flytvästar i olika storlekar finns ombord.

595:-/ 5 timmar

795:-/ heldag

Stand up paddleboards

200 kr / 4 timmar.

PU's i Norr

Adress: Storgatan 62, 935 32 Norsjö Telefon: 070-278 14 22

Gör en helg av det!

Runt om i bygden finns ett flertal boenden som passar ypperligt för fiskaren!

Fridfulla Rännudden

Vackert belägen och omgiven av vatten på tre sidor är Rännuddens camping en ypperlig plats att spendera semestern på. Här finns kanoter och båtar att hyra för den som bor på campingen.

Fromhedens Camping

Fromhedens camping är en väl omtyckt plats för semesterfirare. Testa fiskelyckan i sjön som ligger ett stenkast bort eller i put and take-sjön som finns på anläggningen. I direkt anslutning till campingen hittar du dessutom bygdens golfbana.

Knute's Hotell

Fräscha, ljusa rum och med en makalös utsikt över Skellefteälven går det inte att misstrivas på Knute's hotell.

Pike Paradise Lodge

Pike Paradise Lodge i Kusfors erbjuder boende med utsikt över floden, gratis cyklar, en trädgård, en grillplats och en terrass. Villan har både WiFi och privat parkering utan extra kostnad.

Credits:

Har skapats med bilder av Ellery Sterling - "hands fishing" • Kelly Sikkema - "Woman fishing into a lake" • Ben White - "Boy paddleboarding"