Loading

emma plasschaert Oostendenaars in tijden van corona

De wereld verkeert momenteel in woelige tijden. Het coronavirus beheerst niet alleen het nieuws maar ook ons dagelijkse leven. Hoe trachten we desondanks alles onze routines verder te zetten of hoe passen we ons aan? UiT in Oostende stak zijn licht op bij enkele bekende en minder bekende Oostendenaars. Deze keer kiezen we het ruime sop met zeilster Emma Plasschaert.

door Tim Heddebauw

Hoe ervaar je deze corona crisis? En hoe dichtbij is corona volgens jou?

In het begin was het een beetje onwerkelijk. Alles was plots dicht, niemand meer op straat en in de winkels keek iedereen elkaar bang aan... En toch is het opmerkelijk hoe snel je je aanpast aan deze nieuwe situatie. Het lijkt intussen het nieuwe normaal. Voor mij staat de wereld al niet langer op zijn kop. Ik probeer positief te blijven en hou me bewust afzijdig van alle ‘rampnieuws’ op televisie en op sociale media. Je zou er toch maar depri van worden.Voor mij persoonlijk is corona –gelukkig – nog veraf. Niemand in mijn directe omgeving is besmet of werkt in de zorg.

Super om weer in mijn thuisstad te kunnen zeilen!

Goed nieuws voor jou: zeilen mag weer! Hoe hou je je verder bezig dezer dagen?

Zeilen is inderdaad weer toegelaten. Superleuk dus om dat nu tijdelijk in mijn thuisstad te mogen doen. In de voorbereiding naar wedstrijden gebeurt dat immers meestal op locatie. Het was de voorbije weken ook prachtig weer. Ik heb veel kunnen fietsen en doe thuis aan cardio- en krachttraining. Ik kreeg ook groen licht van de Unief om mijn studies terug op te nemen.

Wat moet je momenteel missen in Oostende? En wat is het eerste dat je zal doen als deze crisis achter de rug is?

Het meest mis ik uiteraard mijn vrienden en familie. Ook eens ‘in levende lijve’ gaan shoppen zit er al een tijdje niet meer in en zal nog niet voor meteen zijn. Ik denk dat we toch maar beter blijven opletten. Als alles achter de rug is, ga ik zeker eens goed gaan eten, een garnaalkroketje op de zeedijk bijvoorbeeld.

De Olympische Spelen zijn uitgesteld. Hoe tracht je toch fit te blijven?

Naast mijn fysieke training is het belangrijk om ook mentaal fit te blijven. Daarvoor krijg ik van mijn coaches visualisaties en inleving. Het is een soort meditatie in combinatie met beelden. Het houdt me mentaal scherp en zorgt voor een positieve ingesteldheid.

Mijn raad: ga minstens één keer per dag naar buiten

Heb je nog een goede raad voor de mensen?

Probeer alles zo normaal mogelijk te houden. Ga minstens één keer per dag naar buiten voor een wandeling of een beetje sport. Ook als het eens minder weer is. Het werkt therapeutisch, geloof me!

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (mei 2020)

Foto’s: Emma Plasschaert

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate