Loading

Sahara reis met Sisters Travel Wie zijn eigen weg loopt, verdwaalt nooit (kijk vanaf begin juni 2020 op www.sisterstravel.nl voor updates)

Hoe zou het voor jou zijn, om zeven dagen lang alle tijd voor jezelf te hebben? Los te komen van je dagelijkse bestaan vol prikkels? Niks te hoeven, tot rust te komen en op te laden. Inzichten en inspiratie op te doen, helderheid te krijgen en antwoorden te vinden op jouw vragen? Wij hebben zelf ervaren hoe magisch en intens het is om in de woestijn te zijn met een groep vrouwen. Deze onvergetelijke ervaring gunnen we ook andere vrouwen; jezelf te mogen zijn in de stilte van de woestijn.

LET OP: Kijk vanaf begin juni 2020 op www.sisterstravel.nl voor updates van onze woestijnreizen. Wij plaatsten geen nieuwe updates meer op deze pagina.

Sisters Travel organiseert een 7- daagse wandeltocht door de magische woestijn van Marokko. De stilte van de zwoele Sahara brengt je weer terug naar jouw basis. Tijd lijkt eindeloos te zijn, al wandelend door de leegte van de woestijn en slapend onder de prachtige sterrenhemel. Geen afleiding, stap voor stap lopend door het zachte zand, uit je hoofd komen en weer thuiskomen bij jezelf. Door de stilte ontstaat er ruimte om te reflecteren op jouw levenspad, in gezelschap van een groep gelijkgestemde vrouwen.

Sisters in the Desert

Met een karavaan trekken we de woestijn in. De Berber crew met onze vertrouwde gids Abdul verzorgt ons volledig de gehele reis. De kamelen dragen onze spullen. De kok voorziet ons dagelijks van overheerlijke en met aandacht gemaakte Marokkaanse gerechten. Hun gastvrijheid, dienstbaarheid en vriendelijkheid is ontroerend groot te noemen. In onze laatste reis was hun motto "You deserve it".

Als vanzelf ontstaat er een ontspannen sfeer met diepgang, warmte en humor

Na een prachtige zonsopgang en een heerlijk ontbijt trekken we met onze karavaan dieper de woestijn in. We wandelen ongeveer 5 à 6 uur per dag rustig door de eindeloze zandvlaktes en duinen van de Sahara. Dit doen we grotendeels in stilte. Een kameel draagt je als dat wilt een stukje of een paar uur, omdat het fijn is of omdat je lijf dat wilt. We stoppen op magische plekjes om te lunchen en uit te rusten. Aan het einde van de middag slaat de crew een kamp voor ons op in de schaduw van palmbomen of aan de voet van zandduinen.

De deinende gang van de kamelen brengt rust

We maken onze slaapplaats klaar nu het nog licht is. Er is tijd om elkaar te ontmoeten, te spreken, te lachen, te schrijven, te rusten... Bij zonsondergang komen we samen en zijn we er voor elkaar. Onder het genot van thee en koekjes vult de hemel zich met duizenden sterren. Na een heerlijk lokaal diner, verwarmt het kampvuur ons. De avond vormt zich vanzelf. Alles mag, niks hoeft. Je slaapt onder de blote sterrenhemel, in een 1-persoonstent of in de grote gezamenlijke tent. Zo zien de dagen in de woestijn er op hoofdlijnen uit.

Genieten van de zonsondergang; de woestijn is een plaats zonder verwachting

Op dag 6 vertrekken we vroeg in de ochtend en maken we onze laatste wandeltocht door het fijne zand. Het busje wacht ons op om ons terug te brengen naar Ouarzazate. Na de lunch laten we ons verwennen in een lokale hamam. 's Avonds bij het diner blikken we samen terug op de reis. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Hotel in Ouarzazate

Begeleiding

Begeleiding: Sandra, Barbara en Marije begeleiden de reizen (in wisselende samenstelling). Vooraf: We nodigen je uit voor een kennismakingsbijeenkomst met alle vrouwen die meegaan. We informeren je over de inhoud van de reis, delen praktische zaken en we wisselen uit waarom eenieder meegaat. We spreken over wensen, verlangens, behoeften en er is ruimte voor allerlei vragen. Onze rol tijdens de reis: Wij organiseren de reis voor jullie. Wij reiken gedurende de reis oefeningen, yoga, meditatie en rituelen aan die dienend kunnen zijn aan jouw proces. We nodigen je uit om te delen over je ervaringen, worstelingen en inzichten. Daarnaast zijn wij beschikbaar voor individuele gesprekken. We hebben geen strak programma, wel een programma afgestemd op de behoeften van de groep en wat er leeft. Onze ervaring is dat er als vanzelf een ontspannen sfeer ontstaat, met diepgang humor en warmte. Na de reis: na 6-8 weken komen we bijeen om met elkaar terug te blikken op de reis en te delen hoe een ieder zijn wensen in de praktijk heeft kunnen brengen.

Heb je zelf een groep dames met wie je deze bijzondere reis door de woestijn wilt maken? Wij kunnen ook voor jou een groepsreis op maat maken.

We maken kennis met rituelen van de Berbers

Praktische zaken

Conditie: Iedereen met een gemiddelde conditie kan mee.

Wat neem je mee en wat laat je thuis? Tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de groep zullen we je goed informeren over kleding, schoeisel, inentingen, slaapspullen, handige gadgets, te boeken vlucht etc.

Data & begeleiding

 • November 2020 (Sandra, Marije & Barbara): zondag middag 8 november tot en met zaterdag middag 14 november 2020 (loopt snel vol! 12 plekken bezet).
 • Maart 2021 - reis 1 (Barbara & Sandra): zondag middag 14 maart tot en met zaterdag middag 20 maart 2021.
 • Maart 2021- reis 2 (Marije & Sandra): zondag middag 21 maart tot en met zaterdag middag 27 maart 2021.
 • * vertrekgarantie bij minimaal 8 deelnemers. Bij minder dan 8 deelnemers zullen we je alternatieve data aanbieden. (Tip: reserveer voor de zekerheid beide data in maart 2021!)

Reisschema per dag

 • Dag 1 (zondag): middag vlucht Amsterdam-Ouarzazate
 • Dag 2 (maandag): aankomst rond middernacht in Ouarzazate, 's ochtends na ontbijt met een busje naar de woestijn om te wandelen
 • Dag 3 (dinsdag): wandelen in de woestijn
 • Dag 4 (woensdag): wandelen in de woestijn
 • Dag 5 (donderdag): wandelen in de woestijn
 • Dag 6 (vrijdag): vroege wandeling, busje naar Ouarzazate - samen ontbijten - (optioneel) ritueel in de hamam - afsluitend diner
 • Dag 7 (zaterdag): ochtendvlucht terug naar Amsterdam
De woestijn en herinneringen voor altijd in ons hart

SISTERS TRAVEL - Ladies only

Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Bel dan een van ons of stuur een berichtje. Shokran, liefs van Marije, Sandra en Barbara

 • Barbara Verbeek | barbara@sisterstravel.nl | 06-53649681 | LinkedIn
 • Marije Manni | marije@sisterstravel.nl | 06-46925869 | LinkedIn
 • Sandra Verbeek | sandra@sisterstravel.nl | 06-55180805 | LinkedIn
Created By
Sandra Verbeek
Appreciate