Άλμα Ζωής: Οι δράσεις μας Ιανουαριοσ - μαρτιοσ 2017

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου

Υποδεχθήκαμε την νέα χρονιά στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, σε μια βραδιά γεμάτη κέφι, χορό, δώρα, συγκίνηση αλλά και βραβεύσεις υποστηρικτών του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς: Πραγματοποιήσαμε ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας

«Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού»

Συμμετείχαμε στο «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού» 2017, όπου εκπαιδευμένες εθελόντριες του Συλλόγου διένειμαν ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης, σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το οποίο δίνει σε 36 γυναίκες που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία καρκίνου του μαστού και σε μέλη των οικογενειών τους τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν γενετικό έλεγχο για τυχόν γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού και ωοθηκών.

Ομαδικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης

Ξεκίνησαν τα ομαδικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης του «Άλμα Ζωής»

Έναρξη ομάδων:

  • Διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων
  • Οριοθέτησης επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων
  • Αυτογνωσίας,
  • Στήριξης γυναικών στα δύο πρώτα χρόνια μετά τη διάγνωση

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Εθελοντικό πρόγραμμα peer support “ Reach to Recovery”

Ξεκίνησε η εκπαίδευση 5 νέων εθελοντριών, γυναικών με καρκίνο μαστού ώστε να ενταχθούν στο εθελοντικό πρόγραμμα στήριξης γυναίκας με την ίδια εμπειρία “Reach to Recovery”.

Η εκπαίδευση των εθελοντριών πραγματοποιείται από την κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κα Ελένη Λέκα και διαρκεί 3 μήνες.

Μέσω του προγράμματος οι εκπαιδευμένες εθελόντριες υποστηρίζουν συναισθηματικά και πρακτικά άλλες γυναίκες με την ίδια εμπειρία στις κλινικές μαστού συνεργαζόμενων Νοσοκομείων, με προσωπική συνάντηση στο χώρο του Συλλόγου ή μέσω τηλεφώνου.

Είχαμε την έναρξη της ομάδας δημιουργικής γραφής, η οποία είναι νέα ομάδα του Συλλόγου

Συμμετοχή σε συνέδρια

5η Εκπαιδευτική Ημερίδα Ψυχοογκολογίας:

Η Συμβολή της τέχνης στη θεραπεία του καρκίνου, διοργανώθηκε από το Ιατρείο Ψυχοογκολογίας του Τμήματος Διασυνδετικής Ψυχιατρικής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και τον Κλάδο Ψυχοογκολογίας της ΕΨΕ.

Η Ψυχολόγος Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κα Φρόσω Τζιντζηροπούλου, παρουσίασε ομιλία της σχετικά με τις ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται μέσω των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης του Συλλόγου

1ο Συνέδριο Στελεχών ΕΛΛ.Ο.Κ.

Μοιραστήκαμε τη γνώση μας με άλλους συλλόγους ασθενών. Η κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Γραμματέας ΔΣ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» παρουσίασε την ομιλία της «Σημασία της τεκμηρίωσης για την αλλαγή πολιτικών υγείας: Διεκδικώντας την αποζημίωση του OncotypeDX» στο 1ο Συνέδριο Στελεχών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) στην οποία ο Σύλλογος συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος. Η κα. Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου "Άλμα Ζωής", εξελέγη Ταμίας στο νεοεκλεγέν Δ.Σ της ΕΛΛΟΚ και μας εκπροσωπεί σε αυτό.

1ο Workshop Γιατρών – Ασθενών

«Συνεργασία σημαίνει Επικοινωνία»

1ο Workshop Γιατρών – Ασθενών «Συνεργασία σημαίνει Επικοινωνία»

Διοργανώσαμε το 1ο Workshop Γιατρών – Ασθενών « Συνεργασία σημαίνει Επικοινωνία» με τη συμμετοχή 16 γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού και 15 ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, με την ευγενική χορηγία της Roche Hellas.

Οι συμμετέχοντας κλήθηκαν να συζητήσουν σχετικά με τις ανάγκες που εντοπίζουν στην επικοινωνία γιατρού - ασθενούς, τα εμπόδια της μεταξύ τους επικοινωνίας, τις πιθανές λύσεις και κοινά βήματα για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Τα συμπεράσματα του workshop παρουσιάζονται σε ψήφισμα που υπέγραψε το σύνολο των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς

Πραγματοποιήσαμε ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων.

Διεκδίκηση Δικαιωμάτων Ασθενών

Διεκδικήσαμε την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπεία. Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, υποστήριξε δημόσια την ανάγκη των ασθενών για πρόσβαση σε καινοτόμες αποτελεσματικές θεραπείες.

Συμμετείχαμε στη Γεν. Συνέλευση του ΣΦΕΕ ως ο μοναδικός Σύλλογος Ασθενών με βήμα σχετικά με τις εξελίξεις στην Υγεία και την πρόσβαση των ασθενών σε νέες καινοτόμες θεραπείες. Η κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας Εθνικής Επιτροπής Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας για την εισαγωγή νέων καινοτόμων και αποτελεσματικών φαρμάκων και δήλωσε:

«Oι όποιες αλλαγές συντελούνται στο χώρο της Υγείας είναι απαραίτητο να γίνονται με επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και στο βωμό του εμπορικού κέρδους ή στην βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους, δεν πρέπει να θυσιάζεται ούτε μία ανθρώπινη ζωή. Το «Άλμα Ζωής», ως Σύλλογος ασθενών θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για αυτή την ασθενοκεντρική προσέγγιση.»

Έναρξη της ομάδας μουσικοθεραπείας, η οποία είναι νέα ομάδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

ΜΑΡΤΙΟΣ

Χάρισε Δύναμη

Το van του «Χάρισε Δύναμη» ταξίδεψε σε πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποιώντας δωρεάν κουρέματα σε όσους επιθυμούσαν να χαρίσουν την κοτσίδα τους ώστε να συμβάλουν στην παροχή περούκας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Ενημέρωση μελών

Υποδεχτήκαμε την κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόληψης Χρόνιων Επαγγελματικών Νόσων και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην μηνιαία συνάντηση μελών του "Άλμα Ζωής", την πρώτη Τρίτη του Μαρτίου. Θέμα της ομιλίας της κας Λινού «Διατροφή, Άσκηση και Υγεία»

Το Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς συνεχίστηκε δυναμικά, με ενημερωτικές ομιλίες
  • Στο Τυπογραφείου Ελληνικού Στρατού
  • Στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη
  • Στην εταιρεία Mastercard
  • Στο ΧΕΝ Παλαιού Φαλήρου

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, εκπαιδευμένες εθελόντριες του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» διένειμαν ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε όλες τις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετοχές σε Συνέδρια

Η εθελόντρια κα Μαργαρίτα Πιτερού εκπροσώπησε τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Άλμα Ζωής», στην ημερίδα «Πρόληψη και Έγκαιρη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου» που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε περισσότερες δράσεις το επόμενο διάστημα!

Για περισσότερα νέα του Συλλόγου "Άλμα Ζωής", επισκεφθείτε το www.almazois.gr

Credits:

Created with images by WerbeFabrik - "letters paper leave"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.