Loading

hamar Kulturskole Tilbud i musikk, sang, dans, teater og kunst fra høsten!

Kulturskolen er for alle!

Vi har tilbud for nesten alle aldersgrupper. Gjennom disse tilbudene ønsker vi å gi barna en trygg og positiv innføring i musikk, dans og kunst, og la dem få oppleve mestring, samhold og glede.

I Hamar kulturskole skal barn og unge få muligheten til å utvikle sin kunstneriske og kulturelle kompetanse. Vi mener at alle mennesker har formsans og et uttrykksbehov som kan utvikles gjennom lek, opplevelse og læring - alene og sammen med andre. Det å lære seg noter og melodier og å kunne oversette dette til bevegelser og musikk virker positivt på utviklingen og evnen til å lære nye ting.

Nedenfor kan du lese mer om tilbudene, og du finner mer informasjon på hjemmesiden vår.

MUSIKK

Lær å spille et instrument

Det er kjempegøy å kunne spille et instrument, og å lære seg noter er nyttig for annen læring. Bli med og spill - i orkester, korps eller band!

SPILL I KORPS

Å spille i korps er både lærerikt, morsomt og sosialt! Et instrument kan du spille hele livet, det er ingen reservebenk i korpset og uansett hvor du er kan du finne nye venner å spille sammen med. Kulturskolen sørger for opplæring på korpsinstrumenter, mens korpset sørger for samspill.

SPILL ET STRYKEINSTRUMENT

Vi gir opplæring på cello, fiolin og bratsj med utdannet pedagog/musiker. I tillegg får du spille i orkester sammen med andre.

SANG

Syng - alene og sammen

Enten du liker best å synge alene eller sammen med andre - hos oss kan du lære å bruke stemmen din!

FILIOKUS BARNEKOR

I barnekoret FIliokus får barna synge sammen med andre.

vokal og ensemble

Her får elevene begynneropplæring på sang, både solosang og ensemblesang. Tilbudet inneholder grunnleggende sangteknikk og sang sammen med andre for å utvikle gehør og musikalitet.

DANS

Dans - din egen stil

Gjennom dans får du uttrykke følelser gjennom å bevege kroppen til musikk - og utvikle rytme og koordinasjon.

I samarbeid med PS Dans tilbyr vi flere ulike danseklasser for barn på alle klassetrinn. Du melder deg på kulturskolen og får undervisning gjennom PS Dans. Vi har mange dansestiler å velge mellom:

Dans yngre

Hiphop

Klassisk ballett

Moderne

Jazz

KUNST OG TEATER

Fantasi og kreativitet

Enten drømmen er å stå på en scene, eller du liker å leke med former og farger - her får du muligheten til å utvikle kreativitet og fantasi.

VISUELL KUNST

Elevene får erfaring med ulike teknikker, redskaper, uttrykksformer og kunstneriske virkemidler. Dette blir brukt til å utvikle elevens skapende evner og stimulere fantasi og kreativitet. Undervisningen foregår i grupper, men oppgavene tilpasses hver elev.

TEATER

Kulturskolen samarbeider med Hamar teater om teatergrupper. Her lærer elevene å formidle en historie, ide eller følelser til et publikum.

BABY OG VOKSEN

Musikk for de minste

musikk ved livets begynnelse

Atmosfæren er uformell og musikkgruppene passer for alle med barn fra 6-18 mnd. For ditt barn er akkurat din stemme den fineste i verden, stemmen er kjent og trygg. Før vi lærer å snakke, uttrykker vi oss gjennom musikkens språk med lyd, rytme og bevegelse. Ved å kommunisere på barnas eget språk, styrker vi det tidlige samspillet mellom voksne og små barn. Dette har stor betydning for barnets utvikling.

MUSIKKLEK

Her får barna leke gjennom sang, lek, dans, bevegelse, lytting, rim og regler og bruk av rytmeinstrumenter. Leken er en viktig arena for barns utvikling og læring, derfor skal være en lekende tilnærming til aktivitetene. Musikklek skal bidra til at barna kan oppleve, glede, humor, spenning og engasjement gjennom musikk. Tilbudet er for barn på 4-5 år.

KULTURKARUSELL

Sang, rytmelek og utforsking av instrumenter vil være hovedfokus. I kortere perioder vil barna i tillegg få muligheten til å uttrykke seg gjennom dans, billedkunst og teater. Tilbudet er for barn på 1. og 2. trinn.

praktisk informasjon alle tilbud

Søknadsfrist 1. juni

KOntaktinformasjon

Rektor Anette Solberg

Tlf: 482 77 087

E-post: anette.solberg@hamar.kommune.no