SIGMA STONE project introduction:the building located in the alley

巷弄與陽光 Alley & Sunlight



The sunlight split in the alley through a narrow space in front of the site. It is so precious especially in the high intense area.

Black and white is the very opposite color. In this building, we use both. The white frames are used as balconies in each floor while the black one go with the surrounding perfectly.

空間隨使用者流動 Space will change with the users


The exact size won't change, but the functions of the house will be changed by the user.


There is no wall between dining room. living room and multi- using room, so we can see through the whole room, and feel the space is bigger than it real is.


with the pulldown bed, the room can be used as study room or children's bedroom.


The sliding door between master bedroom and multi-using room makes this flat suitable for couples or core family.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.