Recept za pustne krofe Pustni torek je 28. februarja

SESTAVINE ZA PUSTNE KROFE

500 g moke,

2 jajci,

sveži kvas,

100 ml olja,

300 ml mleka,

2 žlički soli,

1 žlička sladkorja

naribana skorja limone ali pomaranče. poskrbite, da bo neškropljena.

olje za cvrtje

sladkor v prahu za posip.

PRIPRAVA PUSTNIH KROFOV

V večjo posodo stresite moko in dodajte jajca, olje, mleko, sol, sladkor, vanilin sladkor, skorjo pomaranče ali limone in zdrobljeni kvas. Vse dobro umesite v mehko testo. Če je testo preredko, dodajte še malo moke, če pa pregosto, dodajte malo mleka. Testo se ne sme lepiti za stene posode in se ne sme lepiti med prste.

Testo prekrijte s čisto krpo in pustite vzhajati 45 minut. Vzhajano testo vzemite iz posode, razdelite na pol in eno polovico razvaljajte na prst debelo po pomokani površini ter s pomočjo modela ali kozarca pripravite krofe. Postopek ponovite tudi z drugo polovico testa. Tako pripravljeno testo za pustne krofe pustite stati še 15 minut. Pazite, da jih odložite na pomokano površino, da se ne bi zalepili.

V globoki ponvi segrejte večjo količino olja in vanj počasi spuščajte pripravljene krofe. Krofi morajo v olju plavati. Cvrite po nekaj minut na vsaki strani na srednji temperaturi, da olje ne bo prevroče. Ocvrte pustne krofe vzemite iz posode in odložite na papirnato brisačo, da vpije višek olja. Še vroče krofe napolnite z marmelado.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.