İngiltere Vizesi, Ücretlerı, Sürelerı, Formları, Evrakları, Fiyatları, Ne Kadar Sürede Çıkar Gibi Bilgileri Hergün Sizler İçin Güncelliyoruz - 0 312 446 37 35

İngiltere Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’ye giriş yapmak için İngiltere vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde İngiltere vize işlemlerinden muaftır. İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları transit vize başvurusu yapmalıdır. Ancak söz konusu seyahat 24 saatte(onwardflight) tamamlanacaksa ve gidilecek diğer ülkenin vizesi ile ilgili tüm şartlar yerine getirilmişse, kişi İngiltere transit vize işlemlerinden muaf (transit withoutvisaconcession) tutulur.

Birleşik Krallık Vize ve Göç İdaresi rejimi yönetmeliği uyarınca Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vizedir. İrlanda Cumhuriyeti’ne İngiltere vizesi ile giriş yapılamamaktadır. Ancak geçerli kısa süreli İngiltere ziyaretçi vizesi ile öncelikle İngiltere sınırları içinden giriş yapmaları koşuluyla geçiş izni verilmektedir. Birleşik Krallık Schengen üye ülke kapsamında olmadığı için İngiltere vizesi bulunan veya İngiltere vizesi alacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen üye ülkelerine İngiltere vizesi ile seyahat edebilmeleri mümkün olmamaktadır.

Aile bireylerini ziyaret, tıbbi tedavi, akademik çalışma, bilimsel araştırma, 1. dereceden akrabayı gözetim, nişanlı/müstakbel eş ziyareti veya sık iş görüşmeleri gibi farklı sebeplerden dolayı İngiltere’ye düzenli seyahat etmeyi gerektiren nedenin belgelerle beyan edilmesi halinde kişiler uzun dönem İngiltere vize başvurusu yapabilirler.

Uzun süreli İngiltere vizesi için 1 yıllık-2 yıllık-5 yıllık-10 yıllık süreli İngiltere vize başvurusu imkanı bulunmaktadır. Ancak uzun süreli İngiltere vizeleri ile ülkede kalma hakkı maksimum 6 aydır. 6 ayın sonunda İngiltere’den çıkış yapılması zorunludur.

Uzun süreli genel ziyaretçi vizesi (general visitor visa), aile ziyaretçi vizesi (family visitor visa) veya iş ziyaretçi vizesi (business visitor visa) olarak 1 yıllık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık olarak seyahat amacına yönelik olarak İngiltere vize başvurusu yapılmaktadır.

İngiltere Konsolosluğu kısa süreli İngiltere ziyaretçi vize işlemlerini en az 15 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır. Bazı durumlarda İngiltere vize başvurularının değerlendirilmesi daha uzun sürebilmektedir.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.