Senior applicatiebeheerder CRM/DMS Met een hart voor Gent

Als senior applicatiebeheerder ben je het Digipolis-aanspreekpunt voor de medewerkers van Groep Gent, aan wie je technische en functionele ondersteuning geeft. Je zorgt ervoor dat jouw toepassingen en de gerelateerde bedrijfsprocessen optimaal functioneren. Het is voor jou een kleintje om vlot contact te leggen met leveranciers en problemen accuraat op te volgen. Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en ingebruikname van nieuwe functionaliteiten en versies.

De ondersteunde platformen en applicaties zijn zeer divers. Je bent gefascineerd door CRM-systemen, documentbeheer, samenwerking rond documenten en dossiers, digitale handtekening, digitale formulieren, het beheer van beelden, digitale archieven en zo veel meer!

Een kolfje naar jouw hand?

Je hebt verantwoordelijkheden en bent geïnteresseerd in deze domeinen:

Applicatiestrategie en -ontwikkeling: je volgt de ontwikkelingen in de markt voor jouw toepassingen en de gebruikte technologieën en services van nabij op. Je adviseert de Digipolis collega’s op het vlak van verbeteringen, nieuwe functionaliteiten en technologische evoluties. Daarnaast bepaal je samen met je collega’s de strategie en evolutie van de gebruikte platformen en toepassingen. Uiteraard stem je de wijzigingen en prioriteiten af met de gebruikers, op basis van hun behoeftes. Je plant en coördineert de levering van nieuwe releases en stemt ze af met alle betrokkenen.

Documentatie- en kennisbeheer: je schrijft werkprocedures en gebruikersdocumentatie en draagt zorg voor een tijdige en noodzakelijke informatieoverdracht. Op verzoek geef je opleidingen over het gebruik van de applicaties die onder jouw vleugels zitten.

Incidentbeheer: als 2de lijnsondersteuning beantwoord je de technische vragen van gebruikers en beheer en wijzig je configuraties (software instellingen en interfaces). Verder volg je de openstaande problemen op en coördineer je de 3de lijnondersteuning (ontwikkelaars/softwareleverancier). Zo nodig bied je aan de gebruikers ook 1e lijns inhoudelijk support.

Probleembeheer: je analyseert de incidentenstroom en initieert/creëert structurele oplossingen en verbeteringen.

Veranderingsbeheer: je initieert en coördineert wijzigingen in applicaties en services geleverd door de applicaties. Daarnaast coördineer je kleine projecten voor aanpassingen in bestaande applicaties en services.

Configuratiemanagement: je beheert de configuratie (software instellingen) van de applicaties en beheert en documenteert koppelingen en relaties naar andere applicaties. Daarnaast coördineer en bewaak je het beheer van de configuratie en interface documentatie voor de relatie tussen de hardware, het netwerk, de software en de gebruikers.

Toegangsbeheer: je verleent de geautoriseerde aanvragen van toegang tot applicaties of wijzigt of verwijdert de autorisatie voor toegang van gebruikers.

Beschikbaarheid & capaciteitsbeheer: je bewaakt de beschikbaarheid van de applicatie op tijden afgesproken in de SLI (service level intention) met de vertegenwoordigers van de gebruikers en de prestaties van applicaties volgens de afgesproken responstijden in de SLO. Verder controleer je de toekomstige beschikbaarheid van middelen die gerelateerd zijn aan de applicatie (schijfruimte, database ruimte, licenties enzovoort).

Jij

 • hebt een uitgebreide kennis en minimaal 5 jaar ervaring als applicatiebeheerder (of een zeer gelijkaardige functie) in één of meerdere van de volgende IT domeinen: CRM (Microsoft Dynamics CRM), Document Management (bv. Sharepoint), beheer & gebruik van mediabestanden, digitale archivering, digitale handtekening, intranet oplossingen, Business Process Management & workflow management systemen, samenwerkingsplatfformen & sociale media tools, enzovoort.
 • bent zeer klant- en resultaatgericht, hebt een projectmatige aanpak en een sterk probleemoplossend vermogen.
 • bent een teamspeler met zeer goede sociale, communicatieve en analytische vaardigheden en kan mondeling en schriftelijk helder en vlot communiceren op maat van je gesprekspartners.
 • hebt een bachelor diploma, bij voorkeur in de richting informatica, of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • wil continu je (technische) kennis bijschaven en delen.
 • investeert in een gezonde lange termijnrelatie met de klanten.
 • bent flexibel, hebt de nodige zin voor kwaliteit en een resultaatgerichte houding.
 • kan je goed aanpassen en bent stressbestendig.

Wij

 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
 • hebben extralegale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Helemaal overtuigd?

Solliciteer via jobs@digipolis.be

We sluiten de inschrijvingsperiode voor deze vacature af op 27 augustus 2017 en starten daarna de selectiegesprekken. Is deze uitdaging je op het lijf geschreven en ben je te laat? Bezorg ons dan zeker toch nog je cv en motivatie. Mochten we geen geschikte kandidaat vinden, dan contacteren we je.

Over Digipolis

Foto's: stad Gent en Digipolis ©

Created By
Info Digipolis
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.