Loading

muziektips van de UiT in Oostende-redactie

Voor muziekliefhebbers die graag een concertje meepikken, is het lastig thuiszitten. Want wat is er mooier dan je favoriete band op het podium aan het werk zien? Om die toffe sfeer opnieuw te beleven, moeten we nog even geduld uitoefenen. UiT van Thuis verzacht graag de pijn in je muziekhart met de volgende tips.

Ostend Is Music Playlist en Livesessies

Uit de bol gaan op een soundtrack van muziekgroepen uit de Stad aan Zee? Of gewoon telewerken met muziek van Oostendse bodem op de achtergrond? Het kan! Tune in op de playlist van Ostend is Music op Spotify. Met onder meer Arno, The Van Jets, PSS (Pigeon, Siskin & Stone), Greg Dela en vele anderen.

Party geannuleerd? Of misschien werd dat concert waar je al zo lang naar uitkeek uitgesteld naar een latere datum. Geen probleem! Je hoeft niks van het feestgedruis te missen met de livesessies op de Facebookpagina van Uitgaan in Oostende. Diverse Oostendse bands en dj’s zetten hun beste beentje voor tijdens hun livesessies. Zet je feestneus maar op!

Kleine X Sanders brengt nummer over COVID-19

De Oostendse rapper Kleine X Sanders liet in het verleden al van zich horen met straffe teksten en knappe videoclips. Ook nu speelt hij in op de actualiteit en brengt hij met ‘COVID-19’ een nummer in het Oostends over het coronavirus. Er hoort ook een aangrijpende video bij.

Your Life On Hold: Lockdown EP

De Oostendse gothrockers van Your Life On Hold (what’s in a name) pakken uit met een EP getiteld Lockdown. De EP bevat drie gloednieuwe tracks en is de voorloper van het weldra te verschijnen full album Echoes From the Bardo. Een beetje troost in deze rare tijden. Nu overal digitaal te beluisteren (en te koop) vanuit je kot!

Nog meer Oostendse releases in zicht

Er wordt flink wat geproduceerd tijdens de coronamaatregelen want diverse Oostendse bands staan te popelen om (binnenkort) hun nieuw werk op de wereld af te vuren! Augustijn lanceerde al zijn nieuwe album Gin oge toe en je mag ook nieuwe releases verwachten van onder meer Madsin (foto), Greg Dela en vele anderen.

KAAP livestreams

Zoals alle andere muziektempels, moet ook KAAP noodgedwongen zijn strandhut op de dijk sluiten. Maar KAAP laat jullie niet in de steek en vroeg enkele muzikanten om live vanuit hun kot een concert te spelen. Zeker nog de hele maand april kan je telkens op woensdag, donderdag en vrijdag een liveconcert meemaken via de Facebookpagina van KAAP.

Op het Vimeo-kanaal van KAAP kan je de concerten herbekijken van Bert Cools, Sjahin During & Bence Huszar, Wim Segers, Vitja Pauwels, Iara Gomes, Oğuz Büyükberber, en Oene Van Geel & Mark Tuinstra. Multi-instrumentalist Nathan Daems (foto) bekend van o.a. Black Flower en heel wat andere combo’s -- mag op vrijdag 17 april de concerten in de paasvakantie afsluiten. Check www.kaap.be voor de eerstvolgende livestreams.

Had je tickets voor een van de concerten bij KAAP? Geen nood! Alle artiesten die normaal gezien op het podium gingen staan vind je in één playlist terug.

Herbekijk je favoriete Ancienne Belgique-concerten

Het Youtube-kanaal van de Ancienne Belgique telt meer dan 52.000 abonnees en iedere concertliefhebber weet waarom. De AB gooit namelijk op regelmatige basis volledige liveconcerten online. De beeld- en geluidskwaliteit van de opnames is ook echt goed. Ideaal om een concert van je favoriete groep door je koptelefoon of je geluidsinstallatie te laten knallen. Zo waan je je toch weer even onder de mensen, ook al sta je gewoon in je living te dansen. Wie het liever wat rustiger wil, kan een paar AB Sessions meepikken. Doen!

Radio 1-sessies

De Radio 1-sessies werden voor de gelegenheid omgedoopt tot de Blijf-in-uw-kotsessies. Ook die concerten kan je allemaal herbekijken. Arno, Het Zesde Metaal, Eefje De Visser, Mark Lanegan of Ertebrekers… het is maar een kleine greep uit het aanbod. Onze favoriet is uiteraard de Schemersessie die in Oostende opgenomen werd. Toen brachten Hydrogen Sea, Spinvis en Bert Dockx (foto) bij valavond een prachtig concert in KAAP | Vrijstaat O. (En wij kunnen het weten, want we waren erbij!)

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (april 2020)

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate