Loading

L’OCELL DE PAPER, l’hivern

Van passar dies, setmanes... L'ocellet dormia ben calentó i no es va adonar del canvi que es produïa al seu voltant. Un matí, la rialla dels nens de la casa el va despertar.
Es va quedar bocabadat. Tot era blanc i a fora al jardí, va veure a la família jugant i tirant-se boles blanques. Anaven molt abrigats, feia fred! I de cop, va recordar el que l’hi havia dit el pi: vine d'aquí a uns mesos i t'explicaré coses de l'hivern.
L’HIVERN, HE DE SORTIR! Va dir l’ocell, i així ho va fer. Amb una gorra i una bufanda de llana va començar l'excursió.
Tot estava blanc i era difícil esbrinar on era el seu amic, el pi. Tot ho veia igual.
Movent les ales amb força anava avançant, però, estava cansat... Una mica desanimat es va aturar i cridava: PIIII!!! ON EEEEETSSSS!!!???.... ...Però ningú responia...
Al cap d’una estona, va començar a bufar un vent suau i amb ell es va sentir: AQUÍ AQUÍ, SÓC AQUÍ! L’ocell va anar corrent cap allà i el pi li va dir: EM PENSAVA QUE JA T’EN HAVIES OBLIDAT! MOU LES ALES I PUJA AQUÍ DALT!
I BÉ, COM VA EL TEU PRIMER HIVERN? SEGUR QUE TENS MOLTES PREGUNTES!

I TANT QUE EN TINC!! QUÈ ÉS AIXÒ BLANC? PER QUÈ FA TANT FRED? QUÈ PASSA A L'HIVERN? QUE...

A POC A POC!
ESCOLTA, L’HIVERN ÉS L’ESTACIÓ MÉS FREDA, EL SOL ESTÀ MOOOLT LLUNY! ELS DIES SÓN MÉS CURTS, LES NITS SÓN MÉS LLARGUES... I SOVINT NEVA.

NEVA? QUÈ ÉS AIXÒ?

CAU NEU!

NEU? QUÈ ÉS AIXÒ?

LA NEU ÉS AIXÒ TAN BLANC QUE HO COBREIX TOT.

QUE BONICA ÉS LA NEU!

ESCOLTA BÉ, LES PETITES GOTES D’AIGUA QUAN FA MOLT FRED, ES TRANSFORMEN EN MOLTS, MOLTS CRISTALLS PETITONS DE GEL. AQUESTS CRISTALLS O FLOCS DE NEU, SÓN SUAUS, FLONJOS I SOVINT, SI T’HI FIXES BÉ, POTS VEURE-HI UNES FORMES PRECIOSES.

DIUS PARAULES MOLT ESTRANYES. QUÈ SÓN ELS CRISTALLS?

MIRA BÉ DAVANT TEU.
TOTS TENEN SIS PUNTES, PERÒ, MAI EN TROBARÀS DOS D’IGUAL.

L’ocellet va quedar meravellat amb la forma que tenia aquell cristall tan petit

VOLS SABER ALGUNA ALTRA COSA?

DONCS SI, MOLTES, PERÒ, TINC TANT FRED!!!

ÉS CLAR, ESTEM A L'HIVERN!!!
VES MARXANT CAP A CASA ABANS NO ES FACI FOSC, QUEDAT ALLÀ BEN CALENTÓ I QUAN VEGIS QUE EL PAISATGE COMENÇA A TENIR COLORS, TORNA QUE JA SERÀ PRIMAVERA!

I l’ocell de paper, es va posar a volar...

Quan va arribar a casa gairebé ja era fosc i quan va poder entrar, es va enfilar a la postada i ben còmode, es va posar a dormir, pensant en la primavera...
Created By
Antònia Molera Safont
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.