Loading

Nieuwsbrief sbn Hulste

Beste ouders en leerlingen,

Wat zijn we blij om te horen dat de herfstvakantie maar twee weken zal duren en dat we iedereen op 16 november terug mogen verwelkomen op school!

Ook de ouders en hun peutertjes die hun eerste stapjes zetten op onze school, heten we hartelijk welkom op onze school.

Covid 19

We blijven als school in code oranje en dat impliceert enkele extra maatregelen:

De zwembaden blijven voorlopig nog dicht waardoor het zwemmen nog even on hold blijft staan. Deze zwemlessen worden niet vervangen door turnlessen daar de bijzondere leermeesters hun lesopdracht moeten beperken tot 2 scholen. Meester Kjell is geankerd aan andere scholen in onze scholengemeenschap.

De lessen levensbeschouwing blijven op onze school gewoon doorlopen. De CO2meters meten de luchtkwaliteit in de klassen. Er is minder kans op verspreiding van het Coronavirus COVID-19 via de lucht wanneer het CO2-gehalte in drukbezette ruimtes laag is . Daarom geven we les met open ramen en deuren wat betekent dat het toch enkele graden kouder zal zijn in de klas. Zorg dat je kind voldoende warm gekleed is, zodat het op een comfortabele manier de lessen kan volgen.

Handen wassen bij het binnenkomen in de klassen en het verlaten van de school blijven van kracht. Hou er rekening mee dat het wel eens langer kan duren voor we de school verlaten. In de kleuterklassen en aan de inkom van de verschillende gangen zijn nieuwe wasbakken voorzien.

We rekenen op de verantwoordelijkheid van de ouders om zieke kinderen thuis te houden. Alle leerkrachten dragen permanent hun mondmasker.

Leerlingen dragen geen mondmaskers. Draagt je kind toch een mondmasker? Geen probleem. We verwachten wel dat dit op de correcte manier gebeurt.

Ook voor ouders, grootouders is het verplicht een mondmasker te dragen in de schoolomgeving, aan de schoolpoort. Ook aan de schoolpoort dienen de ouders de nodige afstand te bewaren.

Helaas kunnen we ouders nog niet toelaten op onze school. Aarzel niet om toch een afspraak te maken als je met vragen, bezorgdheden zit.

Niet alle activiteiten kunnen doorgaan. Via de kalender van de website kom je te weten wat er wel of niet door kan gaan en of er eventueel een andere datum gepland is.

Veilige schoolomgeving voor iedereen

We zetten graag de regels voor onze veilige schoolomgeving nog eens op een rijtje:

Kiss and ride kan enkel in de Meidoornlaan. Ouders, grootouders die kinderen afzetten naast de containerklassen, voor de schoolpoort hinderen het verkeer.

De parkeerplaatsen voor het kleutergebouw zijn enkel voor de bengel en voor mensen met een mindervalidenkaart. Hinder deze mensen niet door hun plaats in te nemen. Snel even je kind, kleinkind afzetten op deze plaatsen is weinig respectvol tegenover deze personen.

De Seringenlaan is een autovrije straat. Veel kinderen verlaten via deze weg de school. We willen dat dit op een veilige manier kan gebeuren. Wanneer deze straat vol staat met auto's van ouders die hun kind snel willen oppikken, kunnen er ongevallen gebeuren.

Sta je op je kind te wachten, hou dan voldoende afstand van de poort, zo kunnen de rijen makkelijk de school verlaten.

Wijzigingen van onze schoolomgeving ...

Naast de drie parkeerplaatsen voor het kleutergebouw komt binnenkort een groene zone, een wachtzone voor ouders.

De putten op de grote parking worden weer gevuld in afwachting van een herinrichting van de schoolomgeving. Hierin zal ook een nieuwe fietsenstalling zijn plaats vinden.

Komt je kind met de fiets naar school, vergeet dan niet een fietsslot mee te geven zodat de fiets zeker kan gesloten worden.

In samenwerking met de ouderraad streeft de school naar een veilige schoolomgeving. Ook de Beukenlaan en de Meidoornlaan willen we veiliger zien. Binnenkort zit een kernteam samen met de schepen van mobiliteit om alle knelpunten rond onze school bespreekbaar te maken en daarvoor oplossingen te zoeken.

Schoolvisie

Je zag wellicht al de 6 pictogrammen aan de muur hangen van het kleutergebouw. Deze pictogrammen vormen de visie van de school.

6 peilers waar wij als school veel belang aan hechten. Ook op de website zal je de schoolvisie zien groeien en kom je te weten hoe we als school deze peilers implementeren in ons schoolleven.

Deze logo's zullen ook overal hun ingang vinden. Op briefwisseling, mailingverkeer, ... zal telkens te zien zijn aan welke peiler een activiteit gekoppeld is.

Klik op onderstaand link en kom meer te weten over onze visie

https://drive.google.com/file/d/1iDS1j9qrmWbE_oEDDiw_ts33Pyo3A6Yl/view?usp=sharing

De ouderraad

De ouderraad van onze school bestaat uit een dynamische groep van ouders die de samenwerking tussen de school en ouders wil bevorderen. Haar voornaamste taak bestaat erin initiatieven te ontwikkelen om de banden tussen de ouders, de kinderen en het schoolteam te versterken om zo een optimale schoolomgeving uit te bouwen.

Ook al kunnen ze door de coronamaatregelen niet 'live' vergaderen, toch blijven ze niet bij de pakken zitten en blijven ze zich via werkgroepen inzetten voor onze school.

Ook van op afstand willen we de ouderraad bedanken voor hun blijvende inzet voor de school!

Trooper

Doe je vaak online aankopen? Weet je dat je via online shoppen ook de school kan steunen? Ga naar: https://www.trooper.be/nl. Kies voor "SBN Hulste". Daarna ga je naar je favoriete shop en kan je naar hartelust winkelen. Alvast bedankt om de school te steunen!

Blijf op de hoogte van ons schoolleven en raadpleeg regelmatig de website van de school!

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van visuals - "Coronavirus has no race" • Pro Church Media - "Thankful"