Loading

Brazilian Horror Story Internet ES RENDEIX al peculiar 'museU de cera' d'un empresari brasileR

Als 77 anys, l'empresari brasiler Arlindo Armacollo ha aconseguit una sobtada fama mundial gràcies a les seves escultures de cera, que s'han fet virals pels peculiars traços de les icòniques figures a les quals immortalitza i que els internautes han arribat a batejar com 'Brazilian Horror Story'.

Les obres d'Armacollo s'han convertit en 'memes' que donen la volta al món després que els internautes rescatessin aquesta setmana un reportatge sobre les seves obres realitzat el 2015 per una televisió de la ciutat de Rolandia, en el meridional estat de Paraná.

Llavors, Armacollo va exhibir en una església del municipi les escultures d'algunes de les seves més importants creacions, entre elles la de Mare Teresa de Calcuta, Nelson Mandela, Elvis Presley o Charles Chaplin.

Malgrat les bromes que han suscitat les seves figures de cera, l'artista no es deixa abatre, ignora les crítiques i atribueix la sonada repercussió a un «mal acudit» dels «nens d'internet»: «Ara tots coneixen el meu treball», diu en una entrevista telefònica.

Escultura de 'Mahatma Gandhi'

«Van fer la publicitat en l'època de l'exposició i algú va treure una foto com per a burlar-se, una broma ximple. Però va sortir en internet i va prendre tota aquesta proporció», completa.

Des de fa 20 anys, Armacollo comparteix el seu temps entre el món dels negocis i el de l'art, i des de fa un any maneja també el seu propi petit museu, el Izidoro Armacollo, en el qual reuneix les seves principals obres.

En les últimes dècades, l'artista va pintar i va donar quadres, va estudiar i va aprendre -de manera autodidacta- noves tècniques i, fa uns sis anys, va decidir aventurar-se també amb les figures de cera.

«La primera que vaig fer va ser la de Mare Teresa de Calcuta. Hi havia un capellà a la ciutat que va viatjar a Itàlia i li vaig prometre que quan tornés li faria una estàtua com a regal», rememora.

Enmig de 'l'entusiasme' pel nou ofici, va decidir esculpir altres icònics personatges, tots en grandària real, per a compondre una exposició.

La inauguració de la mostra, en 2015, va ser tot un èxit a la ciutat i va atreure la premsa local i desenes de visitants, que van poder veure, a més de Mare Teresa de Calcuta, estàtues de la cèlebre actriu Marilyn Monroe, el cantant Michael Jackson, el físic Albert Einstein, la Reina Isabel II, la Princesa Diana i fins a dos papes, Joan Pau II i Francesc, entre altres.

Però va ser cinc anys després quan les seves figures de cera van conquistar el món gràcies a les xarxes socials.

«Jo no estic fent això per a guanyar diners, ho vaig fer per a la ciutat, ho vaig fer per l'art. Si a la gent li agrada, que vinguin a visitar-ho. Si no, doncs que no vinguin».

«Jo no estic fent això per a guanyar diners, ho vaig fer per a la ciutat, ho vaig fer per l'art. Si a la gent li agrada, que vinguin a visitar-ho. Si no, doncs que no vinguin. Hi ha molta gent a qui li és igual l'art i sobre es burlen», expressa Armacollo.

«Però em va semblar òptim, perquè va difondre el meu treball i la ciutat fins i tot va passar a ser més coneguda, ara tots saben què és i on està Rolandia», una localitat amb poc més de 60.000 habitants situada a 400 quilòmetres de Curitiba, capital regional, matisa.

escultura del pilot de Fórmula 1, el brasiler Ayrton Senna, en el Museu Arlindo a Rolandia

Tot té un propòsit

L'artista, amo d'una immobiliària i altres negocis, va saber que s'havia convertit en una celebritat de les xarxes a través d'una de les seves nétes i confessa que, malgrat la seva visió optimista de la vida, alguns familiars es van quedar 'molestos' amb la fama sobtada.

«Una de les meves nétes, de 13 anys i preocupada pel seu avi, va arribar a plorar amb les crítiques», revela.

Això, al costat dels 'memes' difosos a internet figuren peus de foto com 'Brazilian Horror Story', «por de dormir i trobar-me a un d'aquests» o «artista versió Chernobyl».

Però Armacollo no es desanima. Assegura que «tot en la vida té un propòsit» i confia que la publicitat només atraurà més interessats a conèixer les seves produccions.

Escultures de cera de la reina d'Anglaterra i del personatge 'El Chavo del Ocho'.

«Dedico hores a aquest treball perquè és una cosa que m'agrada. Crec que la gent critica per res, no m'importa. Això només portarà més curiosos», recalca.

De fet, des que les imatges de les seves obres es van fer virals, Armacollo ha vist «augmentar considerablement» el nombre de visitants del seu museu, que va reobrir les seves portes fa tres mesos després de diversos tancat per la pandèmia del coronavirus.

En el local, a més de 18 escultures de cera, l'artista exhibeix prop de 80 dels seus quadres.

«Tinc també unes set estàtues a la meva casa, que estic treballant en la seva restauració per a després exhibir-les», recalca.

Nayara Batschke

Created By
Diari Més Digital
Appreciate