Workshop Adobe Photoshop Lightroom Ontdek waarom Lightroom door zoveel fotografen wordt gebruikt

Maak kennis met Adobe Photoshop Lightroom. Deze workshop maakt duidelijk waarom Lightroom door fotografen over de hele wereld dagelijks wordt gebruikt als een gereedschap voor het opbergen, rubriceren en ontwikkelen van grote hoeveelheden digitale foto's. Want fotograferen is één ding, maar het nabewerken en beheren van foto’s horen er ook bij.

Archiveren is net zo belangrijk als bewerken

In deze workshop leer je om een eigen werkwijze op te zetten, hoe je je collectie slim kunt archiveren en hoe je op efficiënte wijze het meeste en beste uit je RAW of JPG bestanden haalt en hoe je met lokale aanpassingen je foto’s tot expositie kwaliteit kunt uitwerken.

Schotland voor en na bewerking in Photoshop Lightroom

Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod: Lightroom installeren en inrichten, foto’s importeren, verplaatsen, voorzien van labels, het selecteren van foto’s en het werken met verzamelingen, het bewerken van RAW en JPG bestanden, het maken van lokale aanpassingen met graduele filters en penselen, Zwartwit omzettingen, het installeren en maken van voorinstellingen, exporteren en uploaden naar Facebook en Flickr. Ook vertellen we hoe Lightroom samenwerkt met Photoshop en andere software, zoals de Nik filtercollectie.

Om je in te schrijven klik je op de onderstaande knop:

Van de workshop is ook een boek verschenen. Je kunt het downloaden in de Apple bookstore:

Over de docent:

Boudewijn Vermeulen is een ICT consultant, blog auteur en enthousiast amateur fotograaf. Zijn blog Askjohnappleseed.nl, van en voor Apple fans, wordt maandelijks door meer dan 12.000 mensen geraadpleegd. Daarnaast is hij bekend als workshop docent over onderwerpen als fotobewerking met Lightroom, Photoshop en Apple iPad. Hij is tevens auteur van het boek Lightroom 6 en De iPad als zakelijk instrument, beiden te koop via Apple iTunes.

Over de workshop:

"Met veel genoegen heb ik deze workshop gedaan. Vooraf had ik met veel onderwerpen die aan de orde zouden komen al geoefend. Van elk onderwerp kon Boudewijn me veel meer vertellen dan ik erin had gezien. Van elk gereedschap in Lr dat werd behandeld heb ik nu veel meer mogelijkheden geleerd dan ik opeisen houtje had ontdekt. Chapeau! Aanrader!" - Arend Pouwels, Monnickendam.

Over het boek Lightroom:

"Wat een goed geschreven handleiding voor Lightroom is dit zeg. De schrijver heeft het boek echt vanuit gebruikersperspectief geschreven. Geen droge 'knoppencursus' zoals je zo vaak ziet, maar benaderd vanuit wat de gebruiker wil weten. Met de behulpzame filmpjes worden de moderne mogelijkheden van een ebook ook goed ingezet en wordt het nog net iets levendiger. Al met al een boek dat je ook zonder je Lightroom scherm ernaast even kunt lezen."

Credits:

Created with images by Boudewijn Vermeulen. Archive image: creativesignature - "files ddr archive"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.