Loading

"Hi! Ik ben Nikki! Fotograaf - journalist - tekstschrijver

- CURRICULUM VITAE -

Joe! Dit ben ik!

Eerste indruk

Nikki Segers - vrouw - geboren op 13 December 1987 te 's-Hertogenbosch.

Contactgegevens nikki@merken-makers.nl of bel 0641111017

Studie Academie voor Media, Art & Performance KW1C Den Bosch, lichting 2008.

Specialisaties: portretfotografie, documentaire fotografie, creative direction, presentatie technieken, sociale vaardigheden, debatteren, research, tekstschrijven en de Nederlandse taal.

+ NTI Journalistiek - Journalistiek schrijven.

Zelfstandig ondernemer sinds 2004. Al tijdens mijn studie was ik actief als freelance documentaire/portret fotograaf en tekstschrijver. Direct na mijn studie in 2008 ging ik langs de KVK en opende ik mijn eigen studio. De afgelopen 10 jaar heb ik met mijn studio in verschillende antikraak panden in 's-Hertogenbosch en Vught gezeten, waaronder: Fort Isabella en het Gasthuiskwartier. Nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging: een vaste baan.

Het werk dat ik tot heden het meest heb uitgevoerd is het visueel en tekstueel tot uiting brengen van personen, ondernemingen, merken en bedrijven. Met elk hun eigen idee of verhaal achter hun onderneming. Zo heb ik bijvoorbeeld merken vanaf het begin opgebouwd door onderzoek te doen naar hun concurrent, brand-books ontwikkeld zodat het hele bedrijf + klanten weten wat hun "recept" is en waar ze voor staan en zorg gedragen voor alle commerciële producties. Tot in de laatste details van gedrukte publicaties en Social Media uitingen. Meestal werk ik samen met verschillende disciplines uit het vak, allemaal ondernemers uit 's-Hertogenbosch, zodat ik de klant het totaalpakketje kan aanbieden. Vandaar ook de naam van mijn onderneming: Merken Makers.

De studio kan je vinden in het Stergebouw op het voormalig GZG terrein: Burgemeester Loeffplein 70 te 's-Hertogenbosch. Dit is mijn vaste werkplek, maar iedere dag zit ik op een andere binnen of buiten locatie met mijn laptop/notitieboek/camera om me te laten prikkelen door de omgeving of mensen. Voor fotografie, gesprekken en brainstormsessies kunnen opdrachtgevers terecht in mijn studio. Deze is voorzien van alle benodigde technische apparatuur, maar ingericht als verlengstuk van mijn woonkamer. Hierdoor zijn klanten gelijk geïnspireerd en voelen zij zich op hun gemak.

Rugzak 24/7 bepakt met Nikon 610 camera, 1-poot-statief, reflectieschermpje, externe flitser, notitieboeken, geluidsopname-apparatuur, 30 verschillende pennen, schets papier, laptop, telefoon, paspoort, visitekaartjes, roze lipstick en veel (te veel) voedsel. Je weet namelijk nooit waar en wanneer je aan het werk moet en hoe lang het kan duren. Vrienden maken graag grappen over mijn (in hun ogen) overdreven gevulde rugzak...

Het liefst werk ik iedere dag op een andere locatie. Zo lang geen dag hetzelfde is blijf ik gemotiveerd. Na ruim 10 jaar voor mezelf gewerkt te hebben ben ik opzoek naar een vaste baan of opdrachtgever. Ondanks dat ik met mijn kantoor/studio tussen andere inspirerende ondernemers zit, waar ik iedere dag mee lunch, zou ik wel eens echte collega's om me heen willen hebben. Collega's waar je op kan bouwen en gezamenlijk jezelf en het bedrijf verder ontwikkelen. Het zou wel fijn zijn als eens iemand anders zegt wat er van mij verwacht word: een bedrijfsleider die kritiek en feedback geeft. Vooralsnog zal ik niet lang stil kunnen zitten, maar dat heeft juist ook zijn voordelen.

Aan het werk in de fotostudio.

Meest trots op de volgende gedrukte producties:

 • Blend Magazine | 2008 – 2010 | Voor de rubriek "New people" maakte ik korte verhalen over jonge opkomende talenten op het gebied van kunst, cultuur, mode en muziek. Als Brabander zijnde was ik een goede aanvulling voor het magazine dat meestal zijn verhalen alleen maar uit de randstad haalde. Via mijn netwerk in Den Bosch kreeg ik de kans om de verhalen te vertellen over locale talenten, die zo weer landelijke bekendheid kregen.
 • Boek Eten ZA/NL | KW1C + Cape Town College | 2008 – 2009 | i.s.m Kesselskramer en Pieter van der Houwen vertrok ik met het productie team voor een maand naar Zuid-Afrika om daar de rituelen rondom eten vast te leggen. Of het nou om een feestmaal, begrafenis of een simpel gezinsritueel ging; eten brengt mensen uit alle soorten culturen samen. Ongeacht of zij buiten een veilige omgeving met elkaar in conflict zijn of niet. De verhalen en recepten die we daar hebben verzameld gingen terug naar de tijd dat de Apartheid nog speelde. Helaas zorgde dit laatste in sommige gebieden nog steeds voor problemen, zeker met de komst van "over-sea-people" (dat waren wij)
 • Boek a Fork in a world of soup | Twee kanten van de camera | 2011 | Vervolg op het boek Eten ZA/NL waar er meer werd ingegaan op onze ondervindingen op dat moment en werden de recepten weggelaten. Een persoonlijk naslagwerk van 3 Nederlandse fotografen en 2 Afrikaanse fotografen. Dit boek werd vooral ingezet als ''eyeopener'' voor studenten, zodat zij geïnspireerd en gemotiveerd werden om de wereld anders te bekijken en deze te verbeteren.
Voorkant boek ETEN ZA / NL
THAILAND: 30 dagen - 30 portretten

Story teller

"Sinds 2004 is fotografie voor mij het meest gebruikte medium om verhalen te vertellen. Ondertussen bleef de honger naar (mensen) kennis groeien waardoor het schrijven meer inhoud kon geven aan hetgeen dat ik het liefste doe; het contact hebben met inspirerende mensen en hun verhalen vertalen voor een groter publiek. Het zou zonde zijn als deze verhalen anders niet verteld of onvolledig blijven. Ik voel me ook verantwoordelijk voor het verhaal achter een verhaal. Soms tref je het dat je precies op de juiste tijd op de juiste plek bent. Niemand anders die dan het verhaal had kunnen vertellen, waardoor deze in vergetelheid zouden raken."
Portretten van verschillende culturele ondernemers - Den Bosch - Eindhoven - Tilburg
DEN BOSCH - 2016 - In samenwerking met stylist Laura van de Wiel vroeg ik aandacht voor de ongevraagde opmerkingen die vrouwen dagelijks krijgen, zodat het onderwerp #objectificatie meer bespreekbaar kan worden tussen mannen en vrouwen.

Kijk voor meer foto's van dit doorlopende project op www.niqi.nl/objectificatie

Stand up for women

Terug naar Afrika

"Direct na mijn studie kreeg ik de kans om samen met een groep professionals uit het vak ( journalisten, fotografen, schrijvers, art-directors) mee te gaan naar Zuid-Afrika. Daar produceerde we o.a het boek “Eten ZA/NL” dat de eet-en leefgewoontes rondom de meest uiteenlopende gebeurtenissen en tradities van de verschillende culturen in dit gebied vastlegde. De kern van het verhaal en de fotoreportage was dat eten tijdens welke omstandigheden dan ook mensen samen brengt, om vooral het leven te vieren. De opbrengst van het eerste boek ging naar de opbouw van computercentra’s middenin de sloppenwijken, zodat iedereen de kans kan nemen om zichzelf verder te ontwikkelen. Hopelijk krijg ik ooit de kans om terug gaan naar de locaties die ik daar heb bezocht om te kijken of de computers er ook daadwerkelijk zijn en de leefomstandigheden van de mensen die ik daar toen heb gesproken en gefotografeerd te controleren."
Selectie foto's uit het boek ETEN ZA / NL - 2008
Een goed verhaal kent geen grenzen.

Recente artikelen

Op vrijwillige basis.

Geert Verbruggen - Raadslid D66 Den Bosch

D66: ‘s-Hertogenbosch als idyllisch studentenparadijs.

DEN BOSCH – Op de late vrijdagavond in het inmiddels volgelopen Koudijs Kafé, voormalig veevoeder fabriek op de Tramkade waar zojuist het BAI debat heeft plaatsgevonden, ontmoet ik Geert Verbruggen . . .

> Lees verder

Thea Lamers - Komt op voor haar wijk.

Kwetsbare bewoners wijk Eerste Haren: de maat is vol.

DEN BOSCH – Mijn eerste ontmoeting met Thea Lamers vond plaats in de StadsBIEB ’s-Hertogenbosch, tijdens de eerste editie van BroedOntmoet : Politici. Goed bedacht van de stichting Vrienden van . . .

> Lees verder

10 x waarom je mij moet aannemen:

 1. Karakter tonen: Sinds een oefening voor de Verenigde Naties voel ik me vertrouwd om overal op voorbereid te zijn. Ik haal juist energie uit wat anderen zullen omschrijven als barre omstandigheden, zoals slecht weer of voedsel en slaap tekort. Zo moest ik na een lange nacht zonder slaap een concentratie kamp in Frankrijk fotograferen, de sfeer weergeven die er tijdens WW2 was. Direct daarna ging ik in de bus aan de slag met het beeldmateriaal die alleen maar over haarspeldbochten reedt. De verhalen en foto's werden uiteindelijk geëxposeerd bij (voormalige concentratie) kamp Vught.
 2. Sociale magneet: Ik ben erg toegankelijk voor anderen. Wanneer ik bijvoorbeeld alleen een ruimte vol met (nieuwe) mensen binnen kom word ik altijd direct aangesproken en stellen mensen zich makkelijk open. Het is voor mij ook erg makkelijk om mensen aan te spreken. Mensen merken al snel dat ik zelf een open boek ben, waardoor ik weer makkelijk persoonlijke informatie terug ontvang. In een enkel geval gebruik ik mijn sarcasme of zelfspot zodat mensen snel op hun gemak zijn.
 3. Observeren is leren: Het leukste onderdeel van ondernemen in mijn vak is het interview dat voorafgaand aan de opdracht met de klant plaatsvind. De ambities met bijbehorende wensen breng ik in kaart doormiddel van een brainstormsessie. Tijdens deze interessante (vaak persoonlijke) gesprekken observeer ik de verschillende gezichtsuitdrukkingen, zodat ik deze later van de beste kant kan belichten. Zo leer ik het innerlijk en het hierdoor naar buiten stralende karakter kennen.
 4. Op de hoogte zijn: Het netwerk dat ik al heb zorgt iedere dag weer voor nieuwe connecties met mensen uit de stad 's-Hertogenbosch. Met verschillende horeca eigenaren, DJ's en organisatoren van evenementen heb ik zeer goed contact. Ik spreek dagelijks met de mensen van Broed, Ruw en raadsleden van de gemeente. Zodoende ben ik altijd op de hoogte van de aankomende feestjes in de buurt en wat er speelt in de gemeenschap. Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij aan de samenleving doormiddel van verhalen vertellen waar alle verschillende partijen iets aan hebben. Zoals de inwoners van Den Bosch, maar ook de ondernemers en aanpakkers.
 5. Beeldend verhaal: Mijn fotografie geeft de sfeer van het moment goed weer en laat de persoon op de foto overkomen zoals hij/zij op dat moment is of wat hij/zij wil uitstralen voor de onderneming waar de persoon voor staat. Erg belangrijk dus om eerst goed contact te hebben voordat ik mijn camera erbij pak.
 6. Ambitieus: Ik ga principieel altijd vooruit met alles wat ik onderneem, daardoor ben ik zeer gemotiveerd om ook de bedrijven of opdrachtgevers waarvoor ik werk naar een hoger niveau te tillen. Dezelfde route terug lopen is voor mij geen optie. Letterlijk en figuurlijk. Met mijn eindeloze creativiteit denk ik vooruit en kom ik met nieuwe oplossingen.
 7. Leergierig: De wereld is voor mij een grote kennisbank, waardoor de honger naar (mensen) kennis blijft groeien. De NTI opleiding Journalistiek schrijven is voor mij nog niet genoeg. Maar het mooie aan dit vak is dat je voor de rest van je leven bij kan leren. Daarnaast ben ik ook graag up-to-date van de nieuwste technologieën op het gebied van online marketing en het maken van websites.
 8. Enthousiasmeur: Ondanks mijn perfectionisme ben ik snel enthousiast over dingen. Het geeft mij enorm veel energie om anderen hierbij te betrekken en te motiveren. Het lukt mij snel om mensen iets met andere ogen te laten bekijken en knopen te doen doorhakken. Soms heb je gewoon dat laatste duwtje in de juiste richting nodig..
 9. Totaal pakketje: Best handig toch? Een journalist die niet klaagt, zelf op onderzoek gaat, komt met nieuwe verhalen en ideeën, sfeervol kan schrijven voor verschillende doelen, altijd foto's maakt die passen bij de inhoud van de tekst, niet stopt als het verhaal voor anderen al af lijkt te zijn, weet wat er speelt in de maatschappij en de culturele stad Den Bosch.
 10. Waar wacht je nog op? Nodig me uit voor een gesprek, want ik heb nog zoveel meer te vertellen. Als ondernemer zijnde in hart en nieren zou ik nooit solliciteren voor een vaste baan als ik niet zeker zou weten dat het afwisselend en uitdagend genoeg is en ik hiermee mezelf kan verrijken. + Ik kan direct beginnen!

"Een notitieboek is nooit leeg, maar vol met kansen en mogelijkheden."

- Final statement -

Commerciële fotografie was leuk, maar nu ben ik toe aan meer inhoud en betekenis.

Fotografie is voor mij erg persoonlijk. Het is toch een soort van spiegel die je jezelf of de maatschappij voorhoudt. Voorheen wilde ik de kijker laten beslissen over de betekenis van bijvoorbeeld een reeks geëxposeerde foto's. Dit was super interessant omdat er wereldwijd zoveel verschillende culturen met bijbehorende meningen kunnen zijn. Nu wil ik juist de verhalen vertellen zoals ze zijn. Onderzoeken wat het verhaal achter een verhaal is. Hopelijk zet het aan tot een gesprek, worden er ogen geopend en is ''de buurt'' altijd op de hoogte van de leukste evenementen en de hipste hotspots.

Genoeg over mij, nu over jou!

#knipoog

Recente artikelen

Fotografie website

Instagram

Merken Makers

Credits:

Nikki Segers 2018

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.