Loading

SCOTTISH HIGHLIGHTS 29 september tot en met 5 oktober 2021

Rijden over prachtige stuurmanswegen, ondergedompeld worden in die typische mysterieuze Schotse sfeer, genieten van de prachtige natuur van Isle of Skye en kennismaken met de fraaie en bruisende hoofdstad Edinburgh, dat zijn de ingrediënten voor deze Petrol & Wine roadtrip waarvoor we een aantal hoogtepunten uit voorgaande reizen aan elkaar hebben geknoopt.

Lege en uitdagende stuurmanswegen

DAG 1, woensdag 29 september Verzamelen aan het einde van de middag bij DFDS Seaways in IJmuiden. Voor elk team is een Deluxe Commodore hut beschikbaar. Het welkomstdiner is in het à la carte restaurant op de boot en dan is er tevens gelegenheid met elkaar kennis te maken

DAG 2, donderdag 30 september Na het ontschepen in Newcastle staan we al vroeg op de kade, wat ons mooi de tijd geeft om naar de voet van de Cairngorms te rijden. We overnachten in 'Scotland's hottest hotel'

The hottest hotel of Scotland

DAG 3, vrijdag 1 oktober We rijden over de fantastische Military Road van General Wade door de uitdagende Cairngorms richting Inverness. Daar koersen we naar de kust, naar het Isle of Skye waar we twee nachten verblijven.

Fraai uitzicht op Skye
Lege wegen in de Cairngorms

DAG 4, zaterdag 2 oktober Op deze dag verkennen we het eiland Skye, laten we hopen dat de weergoden ons tegen die tijd goed gezind zijn zodat we volop kunnen genieten van de waanzinnige vergezichten die dit prachtige eiland te bieden heeft. We lunchen in de oudste pub van Skye en bezoeken een lokale leerlooierij waar de schapenhuiden nog met de hand worden bewerkt en geprepareerd, je kunt ze er natuurlijk ook kopen en uit eigen ervaring: ze zijn van een geweldige kwaliteit! Op het uiterste puntje van het eiland bevindt zich een prachtige whisky distilleerderij die we natuurlijk bezoeken en de whisky aan een test zullen onderwerpen.

Tijdens de uitstekende lunch in de oudste pub van Skye kun je genieten van een prachtig uitzicht
De dag beginnen met een stevig Schots ontbijt en afsluiten met een mooie whisky

DAG 5, zondag 3 oktober Via het indrukwekkende Glen Coe rijden we naar een klein, en zeer afgelegen hotel waar we door de jonge staff met open armen zullen worden ontvangen.

'In the middle of nowhere'

DAG 6, maandag 4 oktober Vandaag rijden we via een korte route naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh, zodat we er op tijd zijn om lekker te kunnen lunchen en 's middags alle tijd hebben om de schoonheid van deze studentenstad te bezichtigen en we wat souvenirs voor het thuisfront kunnen kopen. We overnachten in een fraai en luxueus hotel waar de auto's veilig geparkeerd kunnen worden.

Edinburgh

DAG 7, dinsdag 5 oktober Via een mooie route door Kielder Forest naar Newcastle. Om 16:00 uur moeten we inschepen op de ferry die ons van Engeland terug brengt naar Nederland

De indrukwekkende natuur van Schotland

DAG 8, woensdag 6 oktober 10:00 uur aankomst in IJmuiden, individueel vertrek

IJmuiden haven
No Scotland without whisky, a malt beer and fish and chips

We verblijven in kleine, fraaie en gezellige hotels, er is plaats voor maximaal 15 equipes.

Bye bye Scotland

Heb je belangstelling voor deze rit, die in september 2021 wordt gereden? Op dit moment zijn er nog 3 plaatsen beschikbaar. Mail naar Hetty Louwaard via hetty@petrol-and-wine.nl of bel 0651 126482.

-onvoorziene wijzigingen voorbehouden-