Loading

Economisch herstel in de schaduw van het virus Update 15-07-2020

Economisch herstel is begonnen

De economische cijfers tonen verbetering, maar het normale economische leven is nog lang niet terug.

De heropstart liep eerst sneller dan verwacht, maar moest in de Verenigde Staten in de voorbije weken wat worden bijgestuurd.

Virus laat zich niet zo snel temmen

In het zuiden van de Verenigde Staten nemen de besmettingen opnieuw toe.

Ook in heel wat groeilanden is de besmettingscurve nog niet onder controle.

Het blijft dus wachten op een vaccin.

Beleggingsstrategie houdt rekening met onzekerheid

De aandelenmarkten reageren enthousiast op de economische heropstart.

Een V-vormig herstel lijkt ons onwaarschijnlijk: de Covid-19-crisis laat ook structurele slachtoffers na zoals onder meer de luchtvaartindustrie.

Bedrijfstakken zoals medische technologie, e-commerce, media en software die de nieuwe trends in het leven met Covid-19 ondersteunen, genieten onze voorkeur.

Naast deze langetermijnvisie zijn ook bescherming en trends op financiële markten belangrijk. Je persoonlijke belegging, raadpleegbaar in KBC Mobile en Touch, kan anders ingevuld zijn volgens jouw comfortzone.

Tom Mermuys, Senior Investment Strategist KBC Asset Management
De markten reageren enthousiast op de heropstart van de economie. Maar omdat er heel wat risico’s zijn, blijven we iets voorzichtiger voor aandelen en houden we wat cash achter de hand.

Redactie beëindigd op 15-07-2020. Dit document is een publicatie van KBC Asset Management NV (KBC AM). De informatie kan zonder kennisgeving gewijzigd worden en ze biedt geen garantie voor de toekomst. Niets in dit document mag gereproduceerd worden zonder de voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van KBC AM. Deze informatie is onderworpen aan het Belgisch recht en aan de uitsluitende rechtsmacht van de Belgische rechtbanken.