Loading

Make your learning count portfolio en projectjes

Browse door enkele voorbeelden van kleine en grote projecten.

Sommige zaken zijn gemaakt in Articulate Storyline 360 of Rise 360. Ik maakte video's met Moovly, Biteable, Screencast-o-matic en Adobe Spark.

Uitdagende opdracht van de Articulate storyline e-learning heroes community. De bedoeling was om via interactieve elementen mensen het gebruik van een digitale reflexcamera aan te leren. Bekijk hieronder een video van het project in werking. (Beweeg de cursor en/of klik op het kruisje om terug te keren naar deze site eenmaal de video is gestart)

Visueel ontwerp, passend bij de doelgroep

Voorbeeld van mooi grafisch ontwerp, passend bij de doelgroep van deze cursus (dit is slechts een deeltje ervan). De afbeeldingen zijn verkregen en aangepast aan de stijl van de presentatie. Bekijk hieronder het project in werking. (Beweeg de cursor en/of klik op het kruisje om terug te keren naar deze site eenmaal de video is gestart)

Soms is de keuze van kleur bepalend voor de sfeer

Leuke opdracht om met het kleur van het jaar van Pantone een klein leerobject te maken. Klik hieronder op de video om het te bekijken. Wat is jouw favoriet kleurtje?

Voorbeeld van een stukje cursus met daarna enkele vraagjes.

Voorbeeld van een volledig hoofdstuk over de Franse werkwoordtijd le futur simple. Deze video geeft er een impressie van.

Video is de manier bij uitstek om informatie over te brengen. Er bestaan honderden tools om geschikt materiaal te maken. Ik maak graag gebruik van Adobe Spark, Biteable en Moovly of maak screenrecordings met o.a. Screencast-o-matic.

Hieronder mijn ontwerp om het SAMR-model uit te leggen. Het houdt in dat je technologie niet zomaar gebruikt om analoge of traditionele manieren van lesgeven te vervangen.

Onderstaande video maakte ik voor leerlingen die het onderscheid niet kunnen maken tussen een proom personnel COD en COI. Leer je snel ook nog wat bij? Deze video werd al bijna 24 000 x bekeken. (De opname van de audio was toen nog met eenvoudige apparatuur.)

Ook de volgende video konden mijn leerlingen indertijd wel appreciëren.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Paul Gaudriault - "Relic of the Past" • Andreas Klassen - "Phone is ringing and we need to stay productive!" • Franck V. - "untitled image" • Jeremy Perkins - "Portal" • Christian Wiediger - "YouTube on a phone"