Loading

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΕΡΓΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το καζίνο και ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για τους κοινόχρηστους κοινωφελείς χώρους.

KILADA HILLS: Υπεγράφη η πρώτη οικοδομική άδεια για το Kilada Hills, ένα έργο το οποίο είχε κολλήσει περίπου 9 χρόνια.

ELOUNDA HILLS: Προχώρησε η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος στο ΣτΕ. Αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου.

RADISSON: Προχωρήσαμε στην επιτάχυνση των διαδικασιών στη Μύκονο για το νέο τους ξενοδοχείο.

ΟΝΕΧ: Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση και προχωρήσαμε στην πληρωμή των εργαζομένων με τη συμμετοχή του Πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Geoffrey Pyatt.

Κατάργηση τραπεζικών προμηθειών: Μετά από ενδελεχή διαπραγμάτευση με τις τράπεζες, προχωρήσαμε σε άρση αυξήσεων και σε μειώσεις στις χρεώσεις, ιδιαίτερα για τη χρήση των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών.

Απευθείας πτήση Αθήνας-Σαγκάης: Υπεγράφη συμφωνία για νέα αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σαγκάης, δεύτερη αεροπορική γραμμή με Κίνα και ετοιμάζουμε και τρίτη αεροπορική γραμμή.

PEARL – COSCO: Υπεγράφη η συμφωνία της εξαγοράς της Pearl από την Cosco, δημιουργώντας πολύ μεγάλη δύναμη στις μεταφορές.

Εγκατάσταση Κινεζικών Τραπεζών: Δύο Κινεζικές τράπεζες πήραν την άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος και ξεκίνησαν γραφεία, η Bank of China και η ICBC.

BROWN HOTELS: Εξασφαλίστηκε η δανειοδότηση από τις τράπεζες και προχωρούν τα έργα.

Προστασία Α’ Κατοικίας: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποχώρησης όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ιδιωτικές κλινικές: Κατ’ εφαρμογή του νόμου του 2017 για την υποχρεωτική ανάρτηση του τιμοκαταλόγου των ιατρικών υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών, εξεδόθη για πρώτη φορά η σχετική εγκύκλιος το 2019 με σκοπό την προστασία του καταναλωτη και του ασθενούς.

Ζάχαρη – ΕΒΖ: Υπεγράφη συμφωνία και επαναλειτουργεί το εργοστάσιο στο Πλατύ και στις Σέρρες με ιδιώτη επενδυτή.

ΤΑΠ: Εγκαίνια λειτουργίας αγωγού φυσικού αερίου.

Υδατοδρόμια: Ολοκλήρωση της σύνταξης της νέας νομοθεσίας για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων με σκοπό την πτητική τους δραστηριότητα από το καλοκαίρι του 2020.

Αρσάκειο Μέγαρο: Ανακοίνωση μεγάλης επένδυσης στο Αρσάκειο Μέγαρο στην Αθήνα με σκοπό την προβολή της Μεσογειακής διατροφής με ολοκληρωμένο τρόπο στα πρότυπα που οι Ιταλοί κάνουν στη Νέα Υόρκη την προβολή της Ιταλικής κουζίνας.

CRETA FARMS: Ολοκλήρωση της διαδικασίας των δεσμευτικών προσφορών. Βρέθηκαν δύο ισχυροί ενδιαφερόμενοι. Μέσα στον Δεκέμβριο το τελικό πόρισμα του πλειοδότη.

Απονομή Ελληνικού Σήματος σε προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ: Προχωρήσαμε στη δημιουργία του ισχυρού Ελληνικού σήματος για την προστασία των Ελληνικών ΠΟΠ.

Παραεμπόριο: Συνεχίζονται οι έλεγχοι με πολύ μεγάλη ένταση και πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ανακύκλωση: Εφαρμόζουμε πλήρη ανακύκλωση πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την οποία θα ενισχυθεί το Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Άγιος Πολύκαρπος».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, Κ. ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ

Μεγάλης σημασίας επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα και υπογραφή 16 διαφορετικών συμφωνιών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ WASHINGTON, D.C.

Κάναμε συνάντηση στην Washington DC με υψηλόβαθμα στελέχη της Αμερικανικής κυβέρνησης για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο Υπουργείο Εμπορίου

Συνοδευόμενος από τον ΥΦΥΠΕΞ, κ. Κώστα Φραγκογιάννη συνάντησα στο γραφείο του στο Υπουργείο Εμπορίου, τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Wilbur Ross και συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου εμπορικού ενδιαφέροντος.

Στο State Department

Συνοδευόμενος από τον ΥΦΥΠΕΞ, κ. Κώστα Φραγκογιάννη, συναντήθηκα με τον κ. KeithJ. Krach, Under Secretary of State για την Οικονομία. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt για όλες τις επενδύσεις από ΗΠΑ.

Στο συνέδριο της Καθημερινής και του Delphi Forum

Ομιλία μου στο Συνέδριο για την Ενέργεια που διοργάνωσαν το Delphi Forum και η Καθημερινή. Μαζί μου μίλησαν ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Wilbur Ross, σταθερός υποστηρικτής μας και ο γερουσιαστής, κ. Bob Menendez, ίσως ο μεγαλύτερος σύμμαχος Ελλάδας και Κύπρου.

Στο Atlantic Council

Mε τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, τον κ. Χάρη Θεοχάρη, τον κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, την κ. Άννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Geoffrey Pyatt συνομιλήσαμε με στελέχη της Αμερικανικής Κυβερνήσεως για τις Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις, τις επενδύσεις.
Συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κώστα Φραγκογιάννη συνάντησα τον CEO του DFC, κ. Adam Boehler και συζητήσαμε για πολλά επενδυτικά σχέδια των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.
Με την κ. Bridgett Wagner, Αντιπρόεδρο του Heritage στην Washington. Μιλήσαμε για τις ΗΠΑ, την Διεθνή Πολιτική, τις Σχέσεις με την Ελλάδα και τις Συντηρητικές Αξίες και πώς αυτές κυριαρχούν στον σύγχρονο κόσμο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του China Intercontinental Communication Center

Παρουσία μου η πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας, παραγωγής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της κινεζικής κυβέρνησης για τον πρόεδρο της Κίνας, κ. Σι Τζινπίνγκ.

Στην έκθεση «Σχεδιασμός της Κίνας, Γοητεία της Καλλιγραφίας»

Σε συνεργασία με την κινεζική πρεσβεία η παρουσίαση της Κινεζικής καλλιγραφίας.

Επίσκεψη στην Hellenic Steel

Σε επίσκεψή μας στην Hellenic Steel με τον πρωθυπουργό χαιρετήσαμε την επανέναρξη μιας παραδοσιακής ελληνικής βιομηχανίας. Είχε κλείσει για 5 χρόνια και την ξαναβάλαμε μπρος.

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ

Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας με το οποίο κάναμε την τριμερή συμφωνία Συνεταιριστικής Τράπεζας Μακεδονίας, Royal Sugar και Τράπεζας Πειραιώς και το βάλαμε ξανά μπρος.

Αποκαλυπτήρια αδριάντα Κωνσταντίνου Καραμανλή

Όλη η Νέα Δημοκρατία παρευρέθηκε στη γιορτή της παρατάξεώς μας και της Ελλάδας στα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του εθνάρχου του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη.

Σεμινάριο Facebook

Συμμετείχαμε σε σεμινάριο του Facebook για την εκμάθηση των ανθρώπων στην εμπορική εφαρμογή του Facebook και τους προσκαλέσαμε να ανοίξουν γραφείο στην Ελλάδα.

Συνέδριο ΕΑΔΗΣΥ

Συμμετείχαμε στο συνέδριο της ΕΑΔΗΣΥ για την επιτάχυνση και τη διαφάνεια στη δημόσια σύμβαση.

Σε εκδήλωση για τον Κλασικό Μαραθώνιο

Απηύθυνα χαιρετισμό στην διοργάνωση του Μαραθωνίου ως μεγάλο αναπτυξιακό γεγονός για την Ελλάδα.

Εκλογές ΤΕΕ

Μεγάλη νίκη του υποστηριζόμενου από την Νέα Δημοκρατία συνδυασμού του κ. Γιώργου Στασινού, με την παρουσία στις εκλογές και του Υπουργού Ανάπτυξης.

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου

Καλωσορίσαμε τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, στην οποία θα δώσουμε και ιδιαίτερα κίνητρα.

ΒΟΥΛΗ

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Η «ακραία» -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- επιλογή της ιδιωτικοποιήσεως των ΕΛΠΕ έγινε επί κυβερνήσεως Τσίπρα. Το ΤΑΙΠΕΔ διεξήγαγε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ στις 18.4.2018, ωστόσο λόγω της κακής διακυβερνήσεώς τους, το τίμημα το οποίο έπαιρνε η κυβέρνησή τους ήταν πάρα πολύ χαμηλό και αφού δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού, απέτυχε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει εκ νέου στην πώληση του 50,1% τον Ιούνιο 2019 όπως αναφέρεται και στο κείμενο της ενισχυμένης εποπτείας των θεσμών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως επισημαίνεται και στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 1ης Οκτωβρίου 2019, δεν προτίθεται να αποσύρει το δημόσιο συνολικά από τα ΕΛΠΕ.

ΜΜΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Matthew Palmer και τον Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt. Στο επίκεντρο της συζήτησης οι Ελληνο-Αμερικανικές εμπορικές σχέσεις και η αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας.
Mε τον Chief Competition Officer του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Corey Johnston, παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ, k. Geoffrey Pyatt συζητήσαμε για θέματα R & D.
Με τον Υφυπουργό μου, κ. Νίκο Παπαθανάση και παρουσία του Επιτετραμμένου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Ν. Μπέργκερ, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ONEX Shipyards, κ. Π. Ξενοκώστα.
Με την Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, κ. Francoise Gustin συζητήσαμε για τους τρόπους ενδυνάμωσης της οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.
Πραγματοποίησα συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα, κ. Ε. Βιγκέρα και τον Αντιπρόεδρο του Ελληνο–Ισπανικού Επιμελητηρίου, κ. Θ. Τσαντίλα, κατά την οποία συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και τις επενδυτικές προοπτικές.
Συναντήθηκα με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Cesario Melantonio Neto. Στο επίκεντρο της συνάντησης οι διμερείς οικονομικές σχέσεις με έμφαση στον τομέα των επενδύσεων.
Συναντήθηκα με τον πρέσβη του Κατάρ κ. A. Ali Al-Naama, τον Πρ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου του Κατάρ, κ. Khalifa Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani και τον Πρ. του Al Sraiya Group, κ. R. Nasser Sraiya Al Kaabi για επενδυτικές προοπτικές.
Με τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο και τον συνεργάτη του, κ. Λ. Βαμβακάρη. Στο επίκεντρο της συζήτησης το έργο της ψηφιοποίησης της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρη Βερβεσό για την προστασία της Α’ κατοικίας.
Με τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια για πρώτη φορά εδώ μετά την θητεία μου. Προχωρούμε την ΚΥΑ για το επενδυτικό claw back.
Με τον Πρόεδρο της Air Train International, κ. C.G. Chen και αντιπροσωπεία της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας και τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας.
Με τον Πρόεδρο της China Gezhouba Group, κ. Lyu Zexiang & μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας και τον κ. Δημήτρη Μπούρα της Prenecon μιλήσαμε για την πορεία του έργου “MINOS” ηλιοθερμικού πάρκου στην Σητεία της Κρήτης.
Συνάντησα στο γραφείο μου τους εκπροσώπους της Parkpine Capital από το Λος Άντζελες μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Billy Zane για να διοργανώσουμε πολλά ωραία πράγματα εδώ.
Με τον Πρόεδρο της Efinor, κ. Fabrice Lepotier και στελέχη της εταιρίας, συζητήσαμε για την τεχνολογία θαλάσσιας απορρύπανσης και τα πλοία ελέγχου θαλάσσιας ρύπανσης της Efinor.
Με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Ν. Βερνίκο και τους επενδυτές κ. Ondine Khayat, κ. Frederic Koskas και κ. Fabio Yukiο Yamada για ένα μεγάλο project στη Silver Economy.
Με την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, παρουσία του Υφυπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση.
Με τον Πρ. του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, κ. Χ. Κυραϊλίδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Χ. Γείτονα των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και τον Διοικητικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κ. Κ. Ι. Δούκα και συζητήσαμε για τα προβλήματα του κλάδου.
Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της ΚΟΚΚΟΣ ΑΒΕ, κ. Νικόλαο Κόκκο, τον Πρόεδρο της Ε.Β.Β.Ζ.Ε. κ. Γιάννη Λαγό και την Πρόεδρο της ΒΙΑΠ MENTEL ABEE, κ. Βάνα Χριστοπούλου και συζητήσαμε για τα προβλήματα αλλά και τα αναπτυξιακά σχέδια του κλάδου παραγωγής ζαχαρωδών.
Με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Μάκη Αγγελόπουλο συζητήσαμε για την πρώτη αξιοποίηση ολυμπιακού ακινήτου για αθλητικούς λόγους μέσω της ΑΕΚ στη Φυλή.
Με τον κ. Δημήτρη Παπανικολάου μιλήσαμε για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, την ανάπτυξη και τις δημόσιες επενδύσεις.
Με τον Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Π Καππάτο. Στο επίκεντρο της συζήτησης οι δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Με τη βουλευτή Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μακρή συζητήσαμε για τα αναπτυξιακά έργα και τις επενδύσεις του νομού.
Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνη Σπανό συζητήσαμε για την υλοποίηση έργων υποδομής και για τις δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα της Περιφέρειας.
Με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστο Καφτηράκη συζητήσαμε για τις προοπτικές ανάπτυξης των Κυκλάδων με έμφαση στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου.
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο του ακριτικού Σουφλίου, κ. Παναγιώτη Καλακίκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε για τα αναπτυξιακά σχέδια και τις επενδυτικές δυνατότητες του Δήμου.
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Αργιθέας, κ. Ανδρέα Στεργίου και συζητήσαμε τις σημαντικές πρωτοβουλίες του ώστε ο ορεινός δήμος να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης.
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γιώργο Μαχειμάρη και συζητήσαμε για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Βόλβης, κ. Διαμαντή Λιάμα και συζητήσαμε για τα αναπτυξιακά πλάνα και τις επενδύσεις του Δήμου.
Συναντήθηκα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύνδεσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και συζητήσαμε για το θεσμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την οικονομική ανάπτυξη και τα επενδυτικά τους σχέδια
Με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε για το μητρώο στον Αναπτυξιακό Νόμο και τα επαγγελματικά δικαιώματα Μ.Π.Δ.