Loading

Extra Nieuwsbrief 3 december 2019

Advent

Afgelopen maandag zijn we met de hele school begonnen met het Adventsproject. Het thema dit jaar is ‘Wonder boven wonder’. De wonderen stapelen zich op in de verhalen van deze periode. De oude Elisabet en Zacharias krijgen een kind. Maria krijgt bezoek van een engel, die vertelt dat ze moeder wordt van Gods zoon. En de herders van Bethlehem zien een groot hemels leger en gaan op weg naar het kind in de kribbe. Kerst is het feest van de wonderen.

In de hal van de school staat een viertafel. Elke advent komen hier wat voorwerpen op te liggen. Deze week zijn dat een bril een een vergrootglas. Die gebruiken we om goed te kunnen zien, ook als het iets kleins is. Zo is advent voor ons een tijd om de dingen van kerst te zien, ook als het soms maar klein en onbelangrijk lijkt. Gewone mensen, maar belangrijk omdat ze een rol spelen rondom de geboorte van Jezus.

Ook hangt er een adventskrans. Hierop ontsteken we iedere adventsweek een kaars.

Kerstviering

Op donderdag 19 december willen we graag het Kerstfeest met elkaar gaan vieren. De planning ziet er als volgt uit:

17.30-18.15 uur: Een kerstdiner in de klas (kinderen + leerkrachten)

18.15-18.45 uur: Kerstviering in de klas (kinderen + leerkrachten)

19.00-19.30 uur: Kerst Sing-in met ouders en andere belangstellenden in het Kulturhus. Aansluitend warme chocolademelk op het plein.

Kerstdiner in de klas

Dit jaar organiseren wij dus voor de kinderen een kerstdiner in de klas. Als iedere ouder iets voor zijn/haar rekening neemt, zal het een verrassend veelzijdig kerstdiner worden, op deze manier neemt elk kind iets lekkers mee. Hierbij kunt u denken aan spiesjes met fruit, pannenkoekjes, poffertjes, worstjes in bladerdeeg, enzovoort. Er zal aankomende week in elke klas een inschrijflijst komen te hangen waarop u kunt aangeven wat u maakt en voor hoeveel kinderen deze hapjes zijn. Wellicht dat u donderdag tijdens de sinterklaasviering op school bent, loop dan gerust even binnen om de lijst alvast in te vullen. Hieronder ziet u alvast een link naar een voorbeeldlijst, zodat u wat ideeën op kunt doen.

Voor het kerstdiner is het de bedoeling dat de kinderen donderdagmorgen alvast een bord, beker en bestek meenemen, zodat wij de tafels ’s middag alvast mooi kunnen dekken. De kinderen nemen na de kerstviering hun spulletjes weer mee naar huis. U kunt dan ook de schalen waarop u de hapjes heeft geserveerd weer meenemen.

Kerstviering in de klas

Na het diner zal er in elke klas stil worden gestaan bij wat wij eigenlijk vieren met Kerst. Elke klas zal dit op zijn of haar eigen manier invullen. Er worden liederen gezongen, uit de Bijbel gelezen en gedichten voorgedragen. Samen met de kinderen maken we er een mooie viering van.

Kerst Sing-In

Na de viering in de klas willen we u als ouders/belangstellenden van harte welkom heten bij de Kerst Sing-In. We willen samen met de kinderen het kerstfeest vieren door met elkaar liederen te gaan zingen. Deze Sing-In houden we in het Kulturhus. U ontvangt nog een speciale uitnodiging hiervoor van uw kind, maar zet alvast in uw agenda dat u om 19.00 uur van harte welkom bent om met ons mee te zingen. Aansluitend is er warme chocolademelk met wat lekkers op het plein.

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief is een reguliere nieuwsbrief en verschijnt op 9 december

Created By
Team De Driesprong
Appreciate