Loading

Jagten driver Johnny JAFI i Viborg

Johnny Jørgensen har opnået stor succes med sin jagtbutik, JAFI, i Viborg, men det har ikke været uden omkostninger på det økonomiske såvel som det personlige plan. Indehaveren har dog i dag fundet balancen mellem det travle iværksætterliv og den sunde livsstil.

Tekst og foto: Christian Lang Jensen

Johnny Jørgensen er i skrivende stund 46 år gammel, og han har været indehaver af JAFI siden september 2007, hvor han startede virksomheden op fra bunden. På daværende tidspunkt var der udover Johnny tre medarbejdere i butikken, som var placeret i Viborg midtby.

Allerede to år senere flyttede JAFI til den nuværende placering, hvor der er en del mere plads til at udfolde butikkens imponerende udvalg af våben, fiskegrej og udstyr til jagt og outdoor-liv.

I dag er der 10 ansatte, og udviklingskurven har kun bevæget sig opad siden begyndelsen. Det står klart, at JAFI i Viborg er en butik drevet af passion for jagt og udeliv, og en lang række spændende nye tiltag er allerede på vej.

Der mangler ikke noget hos JAFI i Viborg.

Manden bag

Johnny har bestemt ikke startet sin virksomhed uden et indgående kendskab til branchen. Han har været ansat i en jagtbutik i Aalborg igennem 12 år, og tanken om at starte egen butik har eksisteret i størstedelen af hans arbejdsliv.

Hele vejen igennem har jagten været omdrejningspunktet for den ambitiøse iværksætter:

– Jeg elsker at beskæftige mig med jagten. Det kan ikke blive bedre. Jeg lever i det fra morgen til aften 24/7, fortæller han.

Særligt de sidste seks til syv år har Johnny været afsted på en lang række forskellige jagter mange steder i verden, og det er hovedsageligt riffeljagten, der trækker. Butikken bærer i høj grad også præg af de mange udenlandsjagter, da væggene er prydet med mange flotte trofæer, som Johnny har nedlagt.

Han nyder dog også fællesjagter med haglbøssen i Danmark, hvor det sociale aspekt er i højsædet.

Johnny har mange vildtarter på CV'et.

En drastisk drejning

Det var imidlertid på en af disse fællesjagter, at Johnnys liv tog en drastisk drejning for fire år siden. På daværende tidspunkt lå han i en retssag med kommunen for at få lov til at have sin butik, hvor den ligger i dag, og der var samtidig meget at se til i butikken. Det førte til en usund livsstil med dårlig kost og ingen motion.

Dertil kom, at han inden for en periode på to år mistede sin bror og sin mor. Alt dette kulminerede på en fællesjagt i december.

– Jeg var med på en jagt i december, hvor jeg fik det ubehageligt. Et par af de andre jægere på jagten var læger, og de kunne se, at det var alvorligt. Jeg mente ikke selv, det var nødvendigt med en ambulance, men det viste sig, at jeg havde fået en blodprop i hjertet. Det udviklede sig faktisk til, at jeg måtte genoplives i ambulancen. Da jeg ankom til Skejby Sygehus, blev jeg opereret øjeblikkeligt. Lægerne mente, det var udløst af for meget stress, manglende motion, dårlig føde og masser af tobak. Jeg var 42 år gammel på det tidspunkt, beretter Johnny om den alvorlige episode.

Efterfølgende var der meget lang vej tilbage til et normalt liv, og genoptræningen stod på i et halvt år. Johnny forklarer, hvordan han blev ved med at passe sit arbejde på trods af en overvældende træthed. Det viste sig, at han havde pådraget sig en mindre hjerteskade, og han havde mistet mange kræfter.

Ikke desto mindre kæmpede han sig langsomt tilbage, og undervejs i processen gik det op for Johnny, at han var nødt til at omlægge sit liv markant. Det blev startskuddet på en tilværelse, hvor et sundt helbred blev vægtet lige så højt som den fortsatte udvikling af butikken.

Et nyt liv

– I dag motionerer jeg som en tosset, spiser korrekt og jeg er stoppet med at ryge. Jeg har netop gennemført mit første halvmaraton, og jeg nyder at løbe, styrketræne og cykle. Man kan vel godt sige, at jeg er blevet bidt af den sunde livsstil, og jeg kan mærke, at det giver mig en masse overskud i min dagligdag, lyder det fra Johnny.

Han er ikke længere påvirket af den blodprop, som satte sig i hans hjerte for fire år siden, og han formår i dag at opretholde en god balance mellem det sunde helbred og det travle liv i butikken.

Man kan heller ikke sige andet, end at butikken vedbliver at udvikle sig i en positiv retning. Selv under corona-nedlukningen har butikken formået at øge sin omsætning, hvilket skyldes et øget salg af fiskegrej, natkikkerter og rifler samt salg via webshoppen, som blev lanceret i januar 2019.

Det står klart, at Johnny er en mand med et stålsat sind, og han er villig til at kæmpe for det, han brænder for. Ydermere er han opsat på at give sine kunder den bedst tænkelige oplevelse i butikken, og netop derfor har han fået indrettet to underjordiske 100-meter baner til indskydning af rifler samt ansat bøssemager Rune Christiansen, som har mere end 40 års erfaring inden for faget.

Nye tiltag

Johnny kan desuden løfte sløret for, at butikken udvides til omtrent det dobbelte næste år, så der bliver endnu bedre plads til blandt andet våben og outdoor-grej.

Ydermere har JAFI netop købt en stor samling våben fra den anerkendte bøssemager Per Langvad:

– Vi har overtaget alle våben fra den kendte bøssemager Per Langvad, og her er der tale om en samling på 180 meget fine custom-våben. Den nye udvidelse kommer til at give mere plads til disse våben, pointerer Johnny.
Næste år udvides JAFI til det dobbelte, så der bliver endnu bedre plads til våben, genladning og outdoor-grej.

Der bliver samtidig gjort plads til en stor afdeling for genladning, hvilket er helt nyt for butikken. Johnny påpeger, at der har været stor efterspørgsel på udstyr til genladning, og derfor vil JAFI gerne imødegå kundernes behov.

Det fornemmes tydeligt, at Johnny ser frem til disse nye tiltag, da han inderligt brænder for at have glade og tilfredse kunder i butikken. Denne tilgang ser ud til at have en positiv effekt på kundekredsen, da flere og flere rejser langt for at besøge den imponerende butik i Viborg.

Om man vil handle udstyr, tage jagttegn eller indskyde sin riffel, så er det hele muligt hos JAFI.

clj@jaegerne.dk

Created By
Christian Lang Jensen
Appreciate