Loading

Purpose Connection DE INSPIRATIESESSIE

Het begrip 'purpose' is in werkend Nederland op dit moment een begrip dat bij veel mensen blijft hangen. Het idee van purpose gaat veel verder dan het nadenken over de 'why' want vraagt ook om 'what', 'how' en vooral om 'who'.

Studies van onder andere PwC, Imperative en Harvard Business Review laten zien dat bedrijven die met purpose werken beter en innovatiever zijn. En dat ze ook nog eens betere mensen aantrekken, want steeds meer mensen willen hun werk doen vanuit purpose.

“Purpose is not a noun, it is a verb. It is about how we work." - Aaron Hurst - 'Purpose Economy'

Maar wat is nu precies ‘purpose' in jouw organisatie? Hoe werkt het en vooral: hoe kan je het laten werken? Om je daar meer over te vertellen, maar vooral zelf te laten ervaren organiseert Purpose Connection inspiratiesessies. In zo’n sessie is jouw organisatie het vertrekpunt. We onderzoeken praktisch en hands-on jullie situatie. Dat doen we bijvoorbeeld met interviews ter plekke, met behulp van films en praktijkvoorbeelden en onderlinge gesprekken waarbij medewerkers met elkaar hun purpose en die van de organisatie onderzoeken.

Het is niet alleen je afvragen waarom je iets doet, het is vooral ook laten zien dat je iets doet. Purpose vraagt dus om identiteit in je werk en zien dat je werk een veel grotere betekenis heeft.

In de inspiratiesessies krijgen de eigen medewerkers de gelegenheid om in korte tijd de diepte in te gaan zodat een organisatie inzicht krijgt in het nu en hoe nu verder. Vragen, dilemma's en verwachtingen komen boven tafel.

Vanuit purpose werken gaat met kleine stappen. Belangrijk is wel dat je weet waar je moet beginnen. In het wilde weg wat ideeën laten opborrelen is wel leuk maar niet helemaal handig. Dat betekent dat je in staat moet zijn in te zoomen op die specifieke stukken in je organisatie waar je de eerste nodige successen kunt boeken.

De inspiratiesessie duurt 1 - 3 uur en wordt intern bij de organisatie gegeven. De groepsgrootte kan variëren van 5 tot 100 man.

Meer weten over purpose in organisaties? Bezoek onze website waar je op de inspiratiepagina nog meer voorbeelden van purpose in de praktijk vindt.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.