Portfolio Infra Communicatie

Over Marcel Steinbach

Marcel Steinbach is een fotograaf met passie. Zijn gevoel voor kleur, compositie en kwaliteit heeft hij ontwikkeld door het beoordelen en inkopen van grafische producten. Als projectmanager en salesmanager heeft hij zijn communicatieve vaardigheden ontwikkeld. Hiermee legt hij makkelijk contact met opdrachtgever, veiligheid- functionaris en "fotomodel". Deze kwaliteiten vind je terug in de belichting en composities. Marcel werkt zelfstandig, gaat met een minimale briefing op pad en komt terug met opvallende foto's.

lampen met diffuus licht worden in een nieuwe positie gebracht (gemaakt op de A1 tussen Muiderbrug en Muiden)

Waar let een infra- fotograaf op ?

 • Een infra- of bouwfotograaf moet van veel markten thuis zijn. Deze portfolio behandelt de (on)zichtbare voorwaarden om goede foto's te leveren
 • De eerste en belangrijkste voorwaarde is de veiligheid, van het foto-onderwerp, maar ook van de fotograaf. Op een drukke, onoverzichtelijke bouwplaats is een VCA-Vol vergunning nodig. De foto's behoren veilige situaties te tonen, waarbij de geportretteerden op correcte wijze hun PBM's gebruiken.
 • "Het verhaal", een goede compositie en het juiste licht zijn de meest in het oog springende vereisten. Daarnaast moet de foto een onderwerp of “lading” bevatten die de foto draagt.
 • Het weer speelt een belangrijke rol, fotograferen met zon maar ook met regen, storm en sneeuw. En dit zichtbaar maken in de foto's.
 • Overdag, maar ook 's nachts. Op soms gevaarlijke en ongemakkelijke posities, zonder daarbij de eigen- of andermans veiligheid in gevaar te brengen.
 • De snelheid en alertheid voor het te fotograferen onderwerp, een brug wordt niet nog eens geplaatst! Wachten kan lang duren en dan ineens moet alles in minuten klaar zijn! Vooraf is het daarom nodig te anticiperen op verschillende standpunten en mogelijkheden. Het terrein vooraf verkennen en met de verantwoordelijke mensen praten is een must.
 • Onderwerp keuze, bouwen is niet saai! De te fotograferen onderwerpen wisselen voortdurend. Machines en mensen bewegen, zon en regen bepalen het licht en de omgeving verandert steeds door aanpassingen van de bouw zelf.
 • Nieuwswaarde, hierbij spelen inzet van nieuwe machines of nieuwe constructies een rol net als de grootte van het project of de omstandigheden waarin het project plaats vindt.
 • Onderscheidend van het gewone. Mensen zijn gewend aan bouwactiviteiten maar zijn zich meestal niet bewust van details in het werk of de omstandigheden waaronder gewerkt wordt. Een goede fotograaf laat in zijn foto's deze aspecten zien.

Waarom Infra Communicatie?

Nieuwe A1 vanaf de nieuwe Muiderbrug over Amsterdam-Rijnkanaal
 • Prijs; indien gewenst kunnen we vooraf te bespreken of Infra Communicatie u alleen per afgenomen foto factureert en niet meer. Voor een shoot van 2 uur ontvangt u al 15-20 top foto's.
 • Plaats; door de centrale ligging in het midden van het land zijn veel locaties snel bereikbaar. Infra Communicatie is daarbij zeer flexibel, pro actief en gewend zelfstandig te opereren.
 • Promotie; door zijn grafische ervaring kan Marcel promotionele en grafische trajecten begeleiden/overnemen en is hij bekend met het belang van snelheid tijdens en na een shoot. Foto's zijn doorgaans binnen 24-48 uur beschikbaar, ook met een weekend er tussenin.
 • Concurrentie; door de flexibele werkinstelling en het netwerk van partners kan altijd service geboden worden en is veel mogelijk. Een VCA-VOL vergunning en intensief contact tussen Marcel en de verantwoordelijken voor veiligheid/ARBO op de verschillende terreinen zorgen voor foto's waarop veilige situaties staan.

Opzet Infra Communicatie

Marcel Steinbach heeft Infra Communicatie opgezet om zijn passie professioneel uit te kunnen oefenen en meer bekendheid te verwerven. Via 2 sites is zijn werk te volgen; lowlandscapes.nl voor het "vrije werk" en infrafotografie.nl voor commerciële foto's uit de civiele- en infra markt. Daarnaast vind je regelmatig updates via Twitter en Fb en is is hij vindbaar op 500pix en Flickr.

Bel 06 10 07 16 77 of mail: marcel@infracommunicatie.com

Veiligheid

onderwater beton aanbrengen

Compositie, scherpte, licht

Verplaatsting spoorbrug A1 Muiderberg

Bel 06 10 07 16 77 of mail: marcel@infracommunicatie.com

Infrafotografie.nl is begonnen als hobby maar vormt inmiddels een documentair overzicht van de snelwegverbreding tussen Holendrecht en Almere. De site en Flickr albums worden door honderden bezoekers per week bezocht. Infrafotografie.nl vormt een foto-dagboek voor IXAS en SAAone met hierin alle hoogtepunten van dit grootste infra structurele project van Nederland.

Weersomstandigheden

Avond- en nacht fotografie

Aquaduct Vechtzicht (muiden) tijdens het storten van dak aquaduct oostzijde
Asfalteren van het nieuwe A1 traject tussen Muiderbrug en Aquaduct.

Bel 06 10 07 16 77 of mail: marcel@infracommunicatie.com

Timing

Bel 06 10 07 16 77 of mail: marcel@infracommunicatie.com

Nieuwswaarde

Sluiting van A1 voor verplaatsing spoorbrug.

Onderscheidend

Bel 06 10 07 16 77 of mail: marcel@infracommunicatie.com

Portretfotografie en de bouw

Loos Beton Vloeren

Heijmans

Fotografie project bouw

Meer zien? Kijk op infrafotografie.nl Bel 06 10 07 16 77 of mail: marcel@infracommunicatie.com

Klanten die al foto's gebruiken van Infra Communicatie : Aelbers personeelsdiensten, Buro Driehuis, Boels, Gebr. Van der Lee, Groen Agro Control, Johanneshove, Van Hattum & Blankevoort, Kandt, Sarens, Heijmans, IXAS, Saan, Van Werven, Voets gewapende grond constructies, Vrijbloed, Loos Betonvloeren.

Created By
marcel steinbach
Appreciate

Credits:

marcel steinbach

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.