Loading

Op avontuur in....Haapsalu Een romantische stad

We zijn alweer een tijdje in Estland en besluiten naar Haapsalu te rijden. deze plaats ligt aan een prachtige plek aan een baai in de Oostzee. Het is nu nog steeds een geliefd kuuroord en heeft een zeer bewogen geschiedenis. In de 14 eeuw raakt het in verval. De bisschopszetel die er toen was werd verplaatst naar het eiland Kuressaare. En zo’n zetel was erg belangrijk in die tijd voor een stad. Maar in de 19e eeuw kwam er weer een bloei periode, het werd een bloeiend kuuroord. Vanuit Sint-Petersburg kwamen veel mensen om te kuren waaronder de beroemde componist Tsjaikovski. Er staat nog een bankje met uitzicht op de baai waar naar het schijnt hij vele uren op heeft doorgebracht.

Bankje van Tsjaikovski
Uitzicht vanaf het bankje

Nog beroemder als kuurgast was de Russische tsaar, het treinstationnetje kreeg speciaal voor hem een monumentale perronoverkapping.

De overkapping, meer van het station in de video

Er staan prachtige gebouwen in Haapsalu, allemaal uit de bloeiende kuurtijd.

Grand restaurant/ kuurzaal

Hier in Haapsalu kun je heerlijk vrij met de camper aan het water staan. Dat is wel iets anders dan het moeilijke Nederlandse camperbeleid.

Wat ons hier opviel is dat je er geen papiertje op straat ziet liggen. We waren op een groot feest ter ere van het 740 jaar bestaan en zelfs na afloop geen papiertje, plastic bekertje, nee niets op straat. Iedereen vindt het vanzelfsprekend dat je je eigen troep opruimt. In onderstaande korte video zie je veel meer van deze prachtige romantische stad in Estland.

Created By
Harry Beuseen
Appreciate