Loading

kaap livestreams Concerten en literatuur voor februari 2021

Na een kort winterslaapje is KAAP terug met een gloednieuw voorjaarsprogramma. Ze starten uiteraard met livestreams van enkele straffe concerten en literatuurevents om hopelijk binnen enkele maanden opnieuw de deuren te mogen openen voor publiek.

ECHOES OF ZOO

Met de band Echoes of Zoo geven Nathan Daems (Black Flower), Bart Vervaeck (Compro Oro, The Tubs), Lieven Van Pée (De Beren Gieren) en Falk Schrauwen (Sylvie Kreusch) een stem aan het dierenrijk. Of ze halen er alleszins inspiratie voor hun muziek die je het best kan omschrijven als psychedelische jazz met een oriëntaalse groove en een vleugje punk.

Na hun debuut-EP in 2019, heeft het viertal een eerste full album klaar. ‘Breakout’ wordt op 5 maart op de wereld losgelaten, maar de band geeft je graag een voorsmaakje tijdens hun livestreamconcert op zondag 31 januari om 20.00 uur. Het concert is gratis te bekijken op de Facebookpagina van KAAP. Joepie!

Ps: op 2 mei komt Echoes of Zoo nog eens langs in Oostende voor een ‘echt’ liveconcert met publiek. Tegen dan is het coronabeest hopelijk al een stuk tammer geworden en anders zorgen Nathan Daems en co daar wel voor. Fingers crossed!

Bekijk hier de clip van Adrenaline Run, de eerste single van het nieuwe album.

MÓS ENSEMBLE

De VRT en VI.BE slaan de handen in elkaar om de Belgische muzieksector te steunen tijdens de ‘Week van de Belgische muziek’. Van 8 tot 14 februari is er op de radio en op tv extra aandacht voor muziek van eigen bodem met extra uitzendingen, podcast, hitlijsten… Ook de liefhebber van alternatieve muziek wordt niet vergeten. De Belgische jazzscene komt met een muziekmarathon en je kan wereldmuziek ontdekken op de Belgium World Music Night op 8 februari. In de Handelsbeurs worden op 11 februari dan weer de eerste Folk Awards uitgereikt. Meer info over alle activiteiten vind je hier.

Cultuurcentra van over het hele land springen uiteraard ook mee op de kar. KAAP nodigt de jonge band Mòs Ensemble uit voor een livestreamconcert. De band werd opgericht door Kobe Boon, ook gekend van het jazzcombo Steiger dat al regelmatig langskwam bij KAAP. Mòs Ensemble zet vooral in op sfeer, klankkleur, energie en improvisatie en ook hun debuutalbum ‘Limbs’ kreeg mooie recensies. Een nieuw album is naar verluidt al in de maak! Bekijk het gratis livestreamconcert op woensdag 10 februari om 20.00 uur via de Facebookpagina van KAAP.

LET LOVE RULE

Let Love Rule is het jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van spoken word en muziek. Kunstencentrum KAAP maakt zich klaar voor een nieuwe editie van dit minifestival, in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangens.

2020 kwam en haalde een hoop veronderstellingen onderuit. Tijdens de quarantaine verlangden en misten we, droomden en hunkerden we ook echt naar de onschatbare relaties met onze vrienden, (gekozen) familie, zelfs met onbekenden op straat en op café. In tijden van een pandemie vieren we de liefde voor het leven.

Deze verlangens, dromen en hunkeringen worden gebracht door o.a. Pelumi Adejumo, Hans Depelchin, Alex Deforce, Charlotte Jacobs en Johannes Verschaeve. Katrijn Van Bouwel leidt de dans. Laat je verrassen door een mix van jong en oud, tekst en muziek en veel warmte! Afspraak op vrijdag 12 februari om 20.00 uur op de Facebookpagina van KAAP.

Wie is wie in deze wervelende cocktail van muziek, woord en performance...

Benieuwd naar het volledige voorjaarsprogramma van KAAP?

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (januari 2021)

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate