GARAGEFEST 2017 Lauantai 28.1. @Lutakko

Ravintola Kerubin ja Tanssisali Lutakon yhteinen sisäfestari Garagefest koitti jälleenntamikuun lopussa. Iso liuta kotimaisia vaihtoehtomusiikin tähtiä kipusi perjantaina Kerubin ja lauantaina Lutakon lavoille pilkkomaan pimeää tammikuuta musiikin voimin.

Erikoiselaatuiseen iltaan oli panostettu Lutakon puolesta mm. astetta erikoisemmilla valo- ja somistusasetelmilla. Käytännön syistä piti myös tehdä bändeille mahdollisimman helpoksi löytää talon vastuuhenkilö illan aikana.
Illan kulku kuin sen mukana olleet muistavat:

Illan ensimmäisenä esiintyjänä nähtiin kansainvälisestikin kiinnostava, maineikkaalla Sub Pop -levymerkille viimeisimmän albuminsa levyttänyt laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner. Wagnerin tummissa vesissä seilaava bluesrockia toi jonalkuillasta runsaan määrän väkeä paikalle tunnelmoimaan.

Kitaravetoinen tunnelmointi jatkui heti perään Lutakon baarin puolen lavalla, kun joensuulainen Sakari Preuss, myös laulaja-lauluntekijä, jatkoi siitä mihin Mirel settinsä lopetti. Preuss on saanut huomiota mm.tulkitsemalla Pää Kii -yhtyeen Nyt skipataan kahvit -biisiä akustisesti.

Illan kolmas esiintyjä laittoikin sitten jo kitaravahvistimien nupit yhteentoista. Lokakuussa Suomen rock-klubien liiton myöntämän Tankki täyteen -palkinnon pokannut The Holy esiintyi kahden rumpusetin ja massiivisen kitaravallin kera. Ääntä ja tunnelmaa riitti. Kliseisesti voikin todeta, että näistä tyypeistä kuullaan vielä.

Kovaääninen meno jatkui kun baarin lavalla kitaroiden kurittamista jatkoi Juice Normaali. Kuten kuvasta näkyy, alkoi tupa, tai ainakin baari, olla täynnä ja puheensorina täytti tilan. Juice Normaali, jonka riveissä vaikuttavat mm. Teemu Bergman ja Joni Ekman, ei kuitenkaan vähästä hätkähdä ja jo ensimmäiset säröiset soinnut hukuttivat muut äänet alleen. Baarin PA tuntui olevan tämän keikan kohdalla ainoastaan koriste, sillä pelkästään suoraan lavalta tuleva äänenpaine aiheutti baaritiskillä tilaamiskielen vaihtumisen verbaalisestaa viittomiseen.

Illan yksi odotetuimpia esiintyjiä oli Mikko Joensuu yhtyeineen. Marraskuussa Amen-levytrilogiansa toisen osan julkaissut Joensuu oli viime vuoden puhutuimpia esiintyjiä ja haastatteluja tekivät mm. Yle, Helsingin Sanomat ja Rumba. Tätä blogitekstiä kirjoittaessa Joensuu on ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Tämän yhtyeen kohdalla tila loppui kesken baarista, mikä ei ole ihme, sillä onhan Litku Klemetti & Tuntematon Numero Jyväskylästä. Keväisen debyyttialbuminsa myötä yhtye on buukattu mm. Flow-festivaaleille. Tammikuussa Klemetti julkaisi iskelmällisemmän Juna Kainuuseen -levyn, joka Helsingin Sanomien mukaan tuo mieleen 1970-luvun iskelmät. Soikoon balalaikka jatkossakin!

"Pannaan halvalla poikia ja sydämiä murskataan."

Litku Klemetti - Mäkkärirakkautta

Illan päätti Garagefestin vakiovieras, jo kolmatta kertaa tapahtumassa esiintyvä Jukka Nousiainen. Artisin omaa nimeä kantava toinen sooloalbumi on kerännyt kehuja ja kunnia niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Soundi antoi levylle täydet viisi tähteä ja Nousiainen voitti tämän vuoden Emma-gaalassa Kriitikoiden valinta -palkinnon. Nousiainen päätti tapahtuman tyylillä soittaessaan valomerkin juuri tultua illan "viimeisenä hitaana" Jussi Siukolan jääkiekkojoukkue Vaajakosken Pelikaaneille vuonna 1993 tekemän kannatuslaulun.

Garagefest 2017 oli siis onnistunut ja sai sekä yleisön että artistit bailufiiliksiin. Kaksi iltaa samassa porukassa esiintyneet bändit tulivat selvästi hyvin toimeen keskenään ja illan vastaavan käydessä kahden aikaan ilmoittamassa baarin menevän kiiinni, olivat juhlat bäkkärillä vielä vahvasti käynnissä. Mikäs siinä, party on!

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.