Les batalles de galls. Molts parlen,Pocs rimen, pero nomes els millors improvitzen.

Una Batalla de Galls és una baralla dialèctica o verbal en la qual, normalment, dues persones intercanvien rimes improvisades. Aquestes Batalles posseeixen unes determinades regles: hi ha un determinat temps, NO es pot tocar l'adversari ...

Sony(Argentina):Possiblement sigui la millor veu a dia d'avui dins de l'escena del freestyle. L'argentí és un dels freestylers més complets del moment, gràcies al seu gran flow i capacitat per variar els registres a plaer. Es va proclamar campió argentí de Red Bull el 2014, representant a la seva pàtria a Barcelona, ​​on va donar un gran espectacle derrotant dues vegades al seu compatriota Dtoke. El 2015 no se'l va veure molt actiu en competició oficial, demostrant el seu nivell només a nivell de batalla d'exhibició i desafiaments. En aquest 2016 va aconseguir la medalla de plata a la God Level, derrotant a MCs com Akapellah en el camí. Va ser al 2016 quan va tornara Red Bull, buscant el tan anhelat bicampionat.

Millors rimes:

1-"Lo mejor es el habitat al que uno pertenece,es como la amistad no te hace invencible pero te fortalece"

2-"Algunos dicen que soy tierno, otros que no, otros que estoy en el gobierno, yo solo y el flow"

Kaiser(Chile):Recent guanyador de la God Level 2016, una de les millors competicions de l'actualitat. Es bo tant en la seva agressivitat com en la seva agilitat mental, perfecta per rondes a patrons, on contesta sense pausa als cops dels seus rivals. Va aconseguir alçar-se campió nacional de Xile en 2014, el que va valer el pas a la Final Internacional de Barcelona, ​​quedant subcampió de l'esdeveniment després de perdre a la final contra Invert. Actualment ha anunciat la seva retirada oficial de competicions oficials, limitant-se a participar en batalles pactades i d'exhibició, en què ja ha donat bon nivell al llarg de la seva carrera.

Dtoke(Argentina):Envejable trajectòria la de l'argentí, campió nacional de Red Bull el 2013 i 2015. Compta amb tres participacions consecutives a la Final Internacional de Red Bull, sortint campió internacional el 2013 després de derrotar a freestylers de gran nivell com el xilè Stigma. Tot i no ser un freestyler excessivament hàbil, sempre planta cara davant oponents amb més recursos com Chuty, Aczino o Arkano, regalant batalles èpiques al respectable. La seva determinació és digna d'admirar, competint en sòl estranger en tantes oportunitats se li posen per davant. No s'acoquina davant ningú.

Millors rimes:

1-"Ésto es una locuralo mato a este gil me parece que no duran esto puedo ser algo letalnmi cuchillo de plastico pero a este globo lo pincho igual"

2-"Lo hago bien en ésto el deto manda,él es el antes en la propaganda"

Arkano(España):És el campió nacional més jove de la història després de fer-se amb el títol en 2009 a la tendra edat de 15 anys, derrotant a galls com Skone o Jonko. Va tornar a la competició en 2014 amb l'objectiu de proclamar-se bicampió nacional, trencant amb tot al seu regional i sent eliminat finalment en els quarts de final de la nacional enfront del català Dani en una batalla en la qual Arkano va perdre la concentració. El 2015 va aconseguir finalment el bicampionat derrotant a galls forts com Blon. Després, a la Internacional de Xile, va aconseguir el campionat internacional derrotant pel camí a Dtoke i Aczino. Sens dubte és dels millors de la història, i si no apareix més amunt a la llista és per poca varietat de recursos, ja que la seva freestyle se centra principalment en el Punchline agressiu i en la resposta.

Millors rimes:

1-"Me llaman Chicote por las razones siguientes: por mi cara y porque sé detectar gente incompetente"

2-"Lo multiplicas, lo subes, te quedas primero? Tantas operaciones y eres inútil como división por cero"

Chuty(España):Actualment, potser sigui el millor freestyler d'Espanya. Campió nacional de Red Bull el 2013 i subcampió de la mateixa competició en 2016 a més de campió de la Gold Battle el 2011. En batalles pactades, es destapa com una bèstia difícil d'aturar, amb autèntiques brutalitats davant de rivals com Dtoke, Arkano i Aczino . La seva principal qualitat és que és molt complet, pot tirar de sang, de flow, fer doble tempo i ficar un Punchline com ell que no vol la cosa, capaç de tot. Després de la final nacional de 2016, ja va avançar que seria complicat tornar a veure-li a Red Bull, però sens dubte la idea de l'bicampionat és molt temptadora.

Millors rimes:

1-"Me recuerda a Danilo este tipo, solo sabe intervenir para joder a su equipo"

2-"Si tiene razón en una cosa, el mejor en el país es el crío, eso es porque todo el universo es mío"

McKlopedia(Venezuela):El millor veneçolà de la història, una habilitat i flows impropis per a l'època. Va ser semifinalista internacional en 2008 després de derrotar a Peces i de nou subcampió internacional en 2009 tornant a guanyar el murcià en una batalla històrica davant d'un Peces que ja no estava tan bé com anys enrere. Només Noult en una polèmica batalla va poder prendre-li el títol al sud-americà. De fet, la majoria del públic atorga al veneçolà el campionat de forma moral. Ja allunyat dels escenaris a nivell batalla, podem encara seguir gaudint de les seves cançons, plenes de la musicalitat i elegància de la qual sempre va fer gala en les seves freestylers.

Haider(México):Medalla de bronze per a un vella escola mexicà del freestyle. Campió internacional de Red Bull el 2008, en una competició on també participaven rivals com McKlopedia, Peces o Mena, entre d'altres. No vam poder veure-ho en la Internacional de 2009 a causa d'una malaltia. Va defensar el seu títol de campió en 2011 contra el cubà El B en l'anomenada "Batalla del segle". La seva Punchline és el seu principal punt fort, i amb facilitat treu nombrosos d'ells durant els seus minuts, a més de respostes brillants. El 2015 vam poder gaudir d'una gran batalla d'exhibició contra Aczino, demostrant encara un gran nivell després de diversos anys de relaxació.

Millors rimes:

1-"Entenderás magnífico que en Chile, pequeñito,el océano no es “Pacífico”

Piezas(España):Llegenda del freestyle a Espanya i a dia d'avui consumat músic i referent nacional. Amb uns punchlines sorprenents i divertits i una gran capacitat per a estructurar tot, entre els seus èxits figuren haver estat semifinalista de la Xarxa Bull en 2007 i campió nacional en 2008, la competició amb més nivell a Espanya fins a la data, deixant per al record minuts sorprenents i de qualitat en una nit en la qual no va tenir pràcticament rival. Va participar en dos Internacionals, perdent en les dues davant del veneçolà McKlopedia, en dues batalles que estan considerades com unes de les millors de la història, tant pel nivell dels freestylers com per la rivalitat que existia entre els dos oponents dins de l'escenari.

Millors rimes:

1-"Mira este se llama el teko tambien conocido como el rubio de los pecos, este cabron no pasa la ronda, lo mas util que va a acer esta noche es bailar el sarandonga, you te rompo las costillas, tiene la polla mas corta que las patilla"

2-"Me sobran segundos, mira, dame 2 mas y te hundo!Salvaje! Me matas y resucito, la gente se altera porque te follo y encima te grito!"

Aczino(México):El millor de la història pel seu dret propi. La seva trajectòria parla per ell. Tricampió nacional de Red Bull de Colòmbia el 2012 i campió mexicà en 2014 i 2015, campió de la Batalla de Mestres Deluxe a 2015, Bicampió eligere 2012 i 2013 i campió de la God Level el 2015 entre altres tantes victòries. Punchlines, flow, rap seriós, doble tempo, estructures ... el mexicà fa de tot sobre l'escenari i tot ho sap fer bé. S'ha enfrontat a alguns dels millors de la història en batalles d'exhibició com Chuty, Dtoke, Arkano, Kaiser o Hadrian. Molt pocs són els que l'han derrotat, i encara menys els que l'han guanyat sense polèmica. Va perdre en la Internacional de 2014 davant Invert amb una discutible decisió i va tornar a perdre en 2015 contra Arkano en una batalla magistral per part de tots dos. En 2016 no participarà en la Red Bull de Mèxic, potser amb l'objectiu de tornar el 2017 a intentar proclamar-se campió internacional, l'últim gran títol que falta en el seu palmarès.

Millors rimes:

1-"Yo sí soy un engreído, un presumido, un crecido, sí un maldito mal nacidopero hay algo que no pueden negar del Aczino¡que es el mejor maldito freestylero que se ha parido!"

2-Yo te vine a cambiar el guión, y por eso es que te parto.Tú no eres el director, por favor, eres del reparto.

3-"A éste ya le gané,a éste en diciembre le doy pelea,y a éste nomas no lo ganó porque no rapea"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.