Loading

cursussen Apple sept 2021 — CVO SCALA

— lessen op Mac —

Alle lessen gaan door in de klas.

iMovie praktijk

maandag namiddag - Heist

 • We starten vanaf nul en leren aan de hand van praktische voorbeelden de vele mogelijkheden van iMovie gebruiken. Een zeer praktische cursus dus!

Lightroom & Photoshop voor hobbyfotografen 2

maandag avond - Heist

 • Aan de hand van eigen fotomateriaal leert u Lightroom en Photoshop gebruiken om uw eigen foto's perfect bij te werken. We schieten fotomateriaal tijdens enkele uitstappen.

Apple software 1

dinsdag voormiddag - Heist

 • Een basiscursus waarin u leert werken met de software die gratis bij uw Mac wordt meegeleverd. U leert werken met o.a. Finder (herhaling mappen, knippen, kopiëren, plakken), Contacten, Mail, Agenda, Notities en Herinneringen. U maakt naamkaartjes, etiketten, en we zetten de eerste stappen in Pages en Numbers.

Podcast, Spotify & multimedia

woensdag voormiddag - Heist

 • U leert werken met Podcasts, Spotify, Shazam, Opdrachten, Clips en Dictafoon. U leert uw oude cd-verzameling digitaliseren op uw Mac. We maken een klein zijstapje naar iMovie en Garageband.

Foto's & iMovie

woensdag namiddag - Heist

 • U leert alle ins & outs van van het programma Foto's kennen. Importeren, ordenen in albums, verbeteren, … Met iMovie leert u videofilmpjes monteren en muziek, overgangen, effecten en zo meer toevoegen.

Clips, Spark, Keynote & iMovie

donderdag voormiddag - Heist

 • U leert in een handomdraai bijzonder leuke filmpjes maken met de gratis app Clips op uw iPhone. Met Spark maakt u van uw foto's prachtige online-albums. U maakt daarnaast kennis met Keynote. In iMovie leren we een leuk verjaardagsfilmpje monteren met onze eigen Live Photos. Kortom een praktische cursus waar u creatief uit de hoek kunt komen!

Internet & Mail op iPhone & Mac

donderdag namiddag - Heist

 • U leert vlot werken met e-mail op zowel uw Mac als op uw iPhone. Bijlagen versturen, fotootjes uit e-mail opslaan, Mail Drop of WeTransfer gebruiken, een handtekening instellen, formulieren ondertekenen, en nog veel meer. In safari leert u bladwijzers en de leeslijst gebruiken. U leert handige trucs om als de beste op internet te zoeken! We leren ook werken met privacy-vriendelijke zoekmachines.

Gezondheidsapps op Mac & iPhone

vrijdag voormiddag - Heist

 • We bespreken in deze korte cursus enkele medische apps zoals Cozo, MyNexus health of de eerste-hulp-app. We leren ons Medisch ID correct instellen op de iPhone en een eerste-hulp-startscherm maken. Buitenlucht is gezond, dus enkele natuur-apps komen ook aan bod. Sociaal contact is ook gezond, we leren ons plan trekken met vertaal-apps.

Affinity Design & Photo 3

dinsdag avond - Heist

 • Fotobewerking en zelf aanvullen met eigen illustraties. Via uitgebreide oefeningen verbreden en verdiepen we onze kennis van Affinity.

Orde in de iCloud en Mac & Digitale erfenis

woensdag voormiddag - Oostende

 • Foto’s en andere data zorgen ervoor dat onze iCloud en Mac vol staan. U leert deze op orde houden voor uzelf én ook voor wie na u komt. Al denken we daar liever nog niet over na, we zorgen dat we ook digitaal rust kunnen vinden. U leert ook werken met het IZIMI platform, de gratis dienst van het Belgische notariaat.

Affinity Design & Photo 1

donderdag avond - Oostende

 • Fotobewerking hoeft niet moeilijk en ook niet duur te zijn. Dat bewijst Affinity. Aan de hand van praktische oefeningen leren we stap voor stap onze foto’s bijwerken, verbeteren en corrigeren.

— lessen voor iPhone / iPad —

Alle lessen gaan door in de klas.

Spotify

maandag voormiddag - Sint-Andries

 • Wat kunt u nu precies met de gratis, en wat met de betalende versie van Spotify. Hoe abonneert u zich op afspeellijsten of maakt u er voor uzelf. Hoe beluistert u podcasts en hoe kunt u live concerten meemaken?

iOS & iPadOS 15

maandag voormiddag - Sint-Andries

 • Voor de eigenlijke inhoud van deze cursus is het nog even wachten op de aankondiging van Apple. Maar na de update gaan we uitgebreid aan de slag om alle nieuwigheden in de vingers te krijgen.

Op stap met iPad & iPhone 1

maandag namiddag - Sint-Andries

vrijdag voormiddag - Heist

 • Foto’s maken en de weg opzoeken zal meestal wel lukken. Wij gaan echter een stap verder met de meest praktische apps die we onderweg kunnen aanwenden. Van digitaal betalen, radio luisteren, tot shoppen met QR-codes.

Veilig op internet

maandag avond - Oostende

 • Door de lock-down kwam er een einde aan onze traditionele manier van leven. Plots werden we geconfronteerd met online bestellen, contactloos betalen en digitaal ondertekenen. Benieuwd hoe dat alles nu precies in z’n werk gaat? Dan is deze cursus voor u. Ook itsme, inscannen, digitaal ondertekenen en digitaal betalen komen aan bod.

Smartwoning met Homekit - iPhone & iPad

dinsdag voormiddag - Oostende

 • Met de Woning-app op iPhone/iPad kunnen we zelf aan de slag met domotica. Niet alleen voor ons eigen comfort met dimbare verlichting, temperatuurcontrole, deursensor, … Ook anti-inbraak, camerabewaking of automatische beregening van onze tuin of terrasplanten behoren tot de mogelijkheden.

Workshop Mac, iPad & iPhone 2

dinsdag namiddag - Heist

 • We diepen onze kennis van de integratie van Mac, iPad en iPhone verder uit met uitgebreide praktijkopdrachten.

image credits: Apple

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Drew Coffman - "untitled image"