Loading

TEKNE NAKIT.PORCULAN.DIZAJN

O NAMA

TEKNE je nastao 2019. godine. Pokrenula ga je Jana Kuvalja, akademski slikar, iz intresovovanja kako da svoje slike i ideje pretvori u pristupačniju umjetnost od slika velikog formata. Poslije jako zanimljivog kursa keramike svi su je pitali gdje je kupila nakit koji je sama sebi napravila na radionici. I tako je nastao Tekne. Sa vremenom se koncept i tehnika razvijala, tko da se ponuda sada proširila i na vaze, a definitivno tu ne mislimo stati. Svi proizvodi se proizvode u Tekne ateljeu koji se nalazi u Banjoj Luci. Nešto što je na početku izgledalo samo kao dobra ideja se razvilo u uspješan posao. Tekne nakit se sada prodaje u Banjoj Luci, Sarajevu i Dubaiju i naravno preko naše web i instagram stranice.

JANA KUVALJA

Jana je osnivač i vlasnik Tekne brenda. Svaki komad je ručno oslikan i napravljen njenom rukom (barem za sada).

Završila je master i osnovne studije na Fakultetu likovni umetnosti u Beogradu, nakon čega se vratila u rodnu Banju Luku. Izlagala je svoje slike na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi.

Model je na većini našeg promo materijala, kako i dolikuje, jer ga je ona prva promovisala.

PORCULAN koji mi koristimo je francuski porculan. Porculan je lakši od gline, naravno skuplji, a smatraju ga kvalitenijim materijalom. Porculan je veoma zahvalan kao materijal za nakit jer preuzima tjelesnu toplotu i ubrzo nemate osjećaj kao da nešto nosite. A kad se prave upotrebni materijali, poput naših vaza, porculan je jedini izbor za unikatnu i visoko kvalitetnu keramiku.

NAKIT je sastavljen od naših ručno rađenih i oslikanih porculanskih dijelova i medicinskog čelika, koji ne izaziva alergijske reakcije i ne mjenja boju.

VAZE koje trenutno imamo u ponudi su napravljene slobodnom tehnikom, bez korištenja grnčarskog kola, zbog toga su malo nepravilnog oblika za koji mi smatramo beskrajno šarmantnim. Vaze su oslikane bojama koje su sigurne za konzumiranje, a moguće ih je i prati u mašini za suđe.

Created By
mirna kuvalja
Appreciate

Credits:

all photos by Mirna Kuvalja