Casa, o dorinta!

Se intampla cu mai bine de sapte ani in urma, cand abia venit in Bucuresti, la facultate, imi cautam o locuinta.

Am ales, la sugestia parintilor, o garsoniera intr-un cartier linistit. Viata in garsoniera este frumoasa daca esti un singuratic fara prieteni si fara sa inviti pe nimeni acolo. Cum eu, abia intrat la facultate incepusem sa imi fac prieteni si cunostinte printre colegi, m-am lovit de acest impediment, unde sa ii invit? Daca veneau la mine, dupa o noapte de fumat si distrat in singura camera ce imi servea si de dormitor, nu se mai putea dormi acolo. Sa nu mai spun ca trebuia sa fac curat inainte de a putea intinde canapeaua sa dorm. Cred ca numai amintirile mirosului de fum ma fac sa privesc in jur, chiar si azi, sa vad cine fumeaza, oriunde m-as afla.

Asa ca, sa nu va mire daca printre primele mele dorinte au fost sa imi gasesc un apartament de doua camere. Stiti cum se numesc ,,in afara'' aceste apartamente? Apartamente de o camera! Paradox! Noi numim asa garsoniera. In realitate acolo se pune accentul pe camera de dormit ce nu se imparte si nu devine birou, sufragerie, bar sau mai stiu eu ce, in functie de necesitati. Este simplu, ai o camera de dormit si o alta de primit oaspeti sa stai de vorba cu ei. Acesta este apartamentul de doua camere la care visam si pe care l-am inchiriat in mai putin de sase luni, apoi l-am cumparat, atat de mult mi-a placut. Dar iata ca am terminat facultatea si dupa o oferta generoasa am acceptat sa raman in Bucuresti.

Cam in acelasi timp, fratele meu mai mic a terminat liceul si a decis ca vrea sa urmeze aceeasi facultate ca si mine si a venit sa locuiasca la mine. Parca v-am spus ca apartamentul se numeste ,,cu o camera - one bedroom'' ca doar are un singur dormitor. Eu ocupam un dormitor, fratele meu se instalase in sufragerie. Deja vizitele mele se desfasurau doar in dormitor, caci mama imi spunea ca nu pot primi musafirii in camera fratelui, de fapt in sufrageria mea. Va imaginati ca pasul urmator a fost sa caut rapid o solutie cu trei camere, in traducere, doua dormitoare si o sufragerie. Gasit, placut, luat si mutat. Totul in mai putin de un an de zile de la invazia fratiorului.

Cat a trecut de la venirea mea in Bucuresti? Cam 4-5 ani si deja ma gandeam sa imi intemeiez o familie. Aveam deja o relatie stabila de peste un an de zile, iar fata cu care ma vedeam se gandea la rochia de mireasa. Si eu si ea, aveam un venit stabil si ne visam la un loc linistit, numai al nostru. Deja jinduiam dupa singuratea noastra in doi. Cine nu a stat cu fratii sau surorile in aceeasi casa nu intelege. Provenind amandoi dintr-o zona de munte cu casute linistite am decis ca o casa mica, discreta cu un pic de curte, ar fi ideala pentru noi. Asa ca am inceput sa caut. Si am tot cautat pana cand am gasit, iar acum stam, impreuna cu fiul nostru, intr-o casa draguta cu doua dormitoare si o sufragerie. Intre timp mi-am deschis firma mea de instalatii si lucrez la proiecte mai mult de acasa. Ghiciti ce? Am nevoie de o vila, cred ca asa se numeste cand ai mai multe camere. Am nevoie de trei dormitoare, unul pentru noi, unul copilul si un dormitor (camera de oaspeti) cand vine cineva si ramane peste noapte la noi. Pe langa dormitoare, sufrageria este absolut necesara, iar pentru mine un birou unde sa lucrez. La cinci camere eu numesc asta, vila! Voi ce va doriti?

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.