Loading

Kampong Heren 1 Seizoen 2018-2019

Welkom

Via deze pagina kan je via foto's en korte verslagen meegenieten van de wedstrijden en activiteiten van Kampong Heren 1, ook als je een keertje niet op de Klapperboom 🌴 bent πŸ˜‰. Gedurende het seizoen vullen we de pagina steeds aan, kom dus zeker nog een keertje kijken!

Heb je vragen over de foto's of wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Kijk dan onderaan deze pagina. Daar vind je mijn contactgegevens 🌐 en kan je laten weten of je deze pagina 🀩 vindt.

Veldhockey: De tweede helft

5 mei 2019: Kampong - Almere

Na de 1-4 winst op HGC van afgelopen vrijdag, 3 mei, staat Kampong bovenaan op de ranglijst met nog twee wedstrijden voor de boeg. De eerste is die tegen Almere, met Terrance Pieters in de gelederen. Terrance maakt deze zomer de overstap naar Kampong en zal komend seizoen dus vaker in de 🌴 Klapperboom te bewonderen zijn.

Een volle 🌴 Klapperboom kon genieten van een bijzonder line-up voorafgaand aan de wedstrijd. Daarna kan de wedstrijd beginnen, waarbij voor beide teams het nodige op het spel staat. Kampong strijd om de eerste plaats op de ranglijst, Almere probeert de play-outs te ontlopen.

Zo'n 10 minuten voor het einde van het tweede kwart krijgt Almere een strafbal waaruit het 0-1 wordt. Even later brengt Almere de stand op 0-2, wat tevens de ruststand is 😨. Kampong moet in de tweede helft uit een ander vaatje tappen πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ”₯ om aan puntverlies te ontsnappen.

In de tweede helft is Kampong de bovenliggende partij. Het duurt echter tot diep in het vierde kwart voordat Kampong de achterstand terugbrengt tot 1-2 πŸ™ŒπŸ». Dan volgen nog enkele spannende slotminuten...😱

Ondanks een serie strafcorners in de laatste minnuten lukt het Kampong niet de gelijkmaker te scoren. Als het laatste fluitsignaal klinkt, staat de eindstand 1-2 op het scorebord. Teleurstelling bij Kampong 😒, vreugde bij Almere 🀩.

Kampong verliest met 1-2 van Almere
Kampong verliest met 1-2 van Almere
(Klik op een foto voor een vergroting)

Door het puntverlies van Kampong neemt Bloemendaal, door de 2-1 winst op Den Bosch, weer de eerste plaats op de ranglijst over. Aan het eind van de reguliere competitie wordt dit beloond met een EHL-ticket 🀩.

Volgende week zondag, 12 mei, is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Kampong speelt dan uit tegen Klein-Zwitserland. Op 15 mei is de eerste wedstrijd van de play-offs. Kampong speelt dan uit tegen... πŸ€”?

Euro Hockey League

In het paasweekeinde, van 17 tot en met 22 april vindt de finale van de Euro Hockey League (EHL) plaats op het complex van Oranje-Rood in Eindhoven. Zestien teams hebben zich geplaatst voor de "KO16". Bij winst ga je door in het toernooi, verlies betekent uitschakeling.

18 april 2019: Kampong - Rot-Weiss KΓΆln (EHL)

Kampong speelt zijn eerste wedstrijd tegen Rot-Weiss KΓΆln, de winnaar van vorig jaar. Een stevige tegenstander dus! Maar het is heerlijk weer, volle tribunes, de tv-ploeg is ook aanwezig en Sander de Wijn en Floris de Ridder maken hun rentree na een lange periode van blessureleed πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ€©. Kortom, niets lijkt een mooie pot hockey in de weg te staan.

Kampong verliest met 2-3 van Rot-Weiss KΓΆln (EHL KO16)
Kampong verliest met 2-3 van Rot-Weiss KΓΆln (EHL KO16)
Kampong verliest met 2-3 van Rot-Weiss KΓΆln (EHL KO16)
Kampong verliest met 2-3 van Rot-Weiss KΓΆln (EHL KO16)
Kampong verliest met 2-3 van Rot-Weiss KΓΆln (EHL KO16)
Kampong verliest met 2-3 van Rot-Weiss KΓΆln (EHL KO16)
(Klik op een foto voor een vergroting)

In het eerste en tweede kwart houden de teams elkaar goed in evenwicht. Vlak voor de rust brengt Kampong de stand op 1-0. Jip Janssen jaagt de bal in de touwen uit de rebound van een strafcorner.

In het derde kwart komt Rot-Weiss KΓΆln al snel op gelijke hoogte. En halverwege van het vierde kwart zelfs op een 1-2 voorsprong. Vijf minuten voor tijd brengt Martijn Havenga de stand op 2-2, net als bij de 1-0 uit de rebound van een strafcorner. Daarna volgen video-referrals elkaar op. Eerst wordt een schijnbaar doelpunt van Kampong afgekeurd (de bal was toch niet aangeraakt) en kort daarna wordt ook een Duitse treffer geannuleerd wegens bolle kant.

Vlak voor tijd krijgt Kampong een grote kans om de stand op 3-2 te zetten, maar de bal gaat net naast. En vervolgens scoort Rot-Weiss KΓΆln in de laatste minuut de 2-3. Kampong vraagt nog een video-referral aan, maar het doelpunt blijft staan.

Kort daarna is de wedstrijd afgelopen. Kampong is uitgeschakeld voor de laatste acht. De teleurstelling is groot.

(Klik op een foto voor een vergroting)
19 april 2019: Kampong - Grove Menzieshill (EHL)

Op vrijdag treedt Kampong aan tegen EHL-debutant Grove Menzieshill uit Schotland. Ondanks dat dit op papier een kwalitatief mindere tegenstander lijkt, pakt Kampong de wedstrijd serieus aan. Bij rust staat dan ook 7-0 op het scorebord.

De wedstrijd eindigt in een 12-0 overwinning voor Kampong. Voor beide teams zit de EHL er nu op. De Schotten maken er nog een feestje van. Kampong kan zich weer op de competitie richten.

31 maart 2019: Kampong - Amsterdam

Na de herfstcompetitie en het zaalhockey is het begin maart weer tijd voor het vervolg van de competitie in de Hoofdklasse. In maart worden liefst 6 speelrondes 😨 afgewerkt, waaronder topwedstrijden tegen Bloemendaal en Oranje Rood. Kampong begint de competitie goed en laat in de eerste 5 wedstrijden geen punt liggen πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ€©.

In een zonovergoten en lekker volle Klapperboom 🌴 staat de wedstrijd tegen Amsterdam op het programma. Amsterdam is op volle oorlogssterkte en met de nieuwe coach zijn ze erop gebrand de punten mee terug naar Amsterdam te nemen. Kampong wil natuurlijk de reeks goede uitslagen van de afgelopen weken voortzetten met wederom een winstpartij.

In het eerste kwart zijn de Kampong en Amsterdam elkaars gelijke. Er zijn kansen over en weer, maar tot een doelpunt komt het niet.

Halverwege de eerste helft staat de stand 0-0 op het scorebord.

Ook het tweede kwart levert behalve spannende momenten voor beide goals geen doelpunten op.

Amsterdam heeft het betere van het spel, maar slaagt er niet in te scoren in de eerste helft. Met een 0-0 ruststand komen de teams weer het veld op voor de tweede helft.

In de tweede helft verandert er weinig aan het wedstrijdbeeld. Kampong verdedigt en countert gevaarlijk. Amsterdam slaagt er niet in door de verdediging van Kampong te breken. Het publiek kijkt in spanning toe 😨

In het vierde kwart komt Kampong wat meer op de helft van Amsterdam en sticht gevaar voor de goal van Amsterdam.

Vijf minuten voor tijd zet Bjorn Kellerman met een 🀩 steekpass goaltjesdief Philip Meulenbroek alleen voor de keeper en die brengt de stand op 1-0 πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ™ŒπŸ» en het Utrechtse publiek in extase πŸ”₯πŸ’™πŸ”₯.

Kort daarna laat Kampong nog een buitenkans op de 2-0 voorbijgaan 😒. In de slotseconden krijgt Amsterdam een strafcorner en brengt de stand op 1-1. Meteen daarna is de wedstrijd afgelopen.

Volgende week zondag, 7 april, staat er weer een topwedstrijd op het programma, uit tegen Rotterdam.

Zaalhockey

In de zaal is Kampong ingedeeld in de Hoofdklasse met als tegenstanders Oranje-Rood, HDM, PinokΓ©, Almere en Cartouche. Met een wisselende teamsamenstelling wil Kampong minimaal de kruisfinales voor play-outs ontlopen.

19 januari 2019: Kampong - HDM

Met de eerste wedstrijden achter de rug, speelt Kampong in Eindhoven tegen HDM. De eerste wedstrijd tegen HDM is in een andere teamsamenstelling nipt met 7-8 gewonnen. Na het eerdere gelijke spel vandaag tegen Cartouche hekkensluiter Cartouche is elk punt voor Kampong van belang om zich definitief veilig te spelen van kruisfinales en play-outs.

Om de smalle selectie van Kampong te versterken wordt Bram "ingevlogen" uit Utrecht, waar hij eerst met Jongens A1 de kruisfinales voor het districtskampioenschap Midden-Nederland heeft afgewerkt (7-1 winst, bekijk de foto's hier)

Halverwege staat het 4-1 voor Kampong! πŸ™ŒπŸ»πŸ‘πŸ€© Dat ziet er dus goed uit, maar er zijn nog 20 minuten te gaan. Houdt Kampong stand? πŸ€”

De tweede helft is uitermate spannend. HDM voert de druk op Kampong op en brnegt de achterstand rap terug naar één doelpunt verschil 😱

In een zinderde πŸ”₯πŸ‘πŸ€© slotfase, waarin beide teams vechten voor elke meter, stelt Kampong de zege veilig, eindstand is 5-4 πŸ™ŒπŸ»

Later op de avond blijkt dat de concurrentie punten heeft laten liggen. Kampong eindigt hierdoor - enigzins onverwacht 😳 - als tweede in de poule en plaatst zich daarmee voor de kruisfinales van het NK Zaalhockey op 2 februari in Rotterdam πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ™ŒπŸ»

NK Zaalhockey 2019

Het NK Zaalhockey wordt op 2 februari gespeeld in het Topsportcentrum te Rotteredam. Naast Kampong hebben Oranje Rood, Amsterdam en SCHC zich geplaatst voor de kruisfinales.

2 februari 2019: Amsterdam - Kampong

De halve finale tussen Amsterdam en Kampong wordt gespeeld in de Topsporthal. Voor een volle tribune en met vlaggen, veel rook, muziek en licht worden de spelers één voor één gepresenteerd.

Amsterdam is de gedoodverfde favoriet voor de landstitel. En dat blijkt ook tijdens de wedstrijd. Amsterdam opent al snel de score en bouwt dit verder uit naar een 4-0 ruststand.

In de tweede helft zal Kampong het anders moeten aanpakken. Op de bank - good old' Tim Oudenaller als assistent coach - echter gespannen gezichten πŸ˜…

Met nieuw elan en veel energie scoort Kampong in de tweede helft het eerste doelpunt, 4-1 πŸ™ŒπŸ». Gaat het dan toch gebeuren?

Halverwege de tweede helft gooit Amsterdam de wedstrijd in het slot als zij de 5-1 te scoren.

Vlak voor tijd scoort Kampong nog haar tweede treffer, maar dan is de wedstrijd al gespeeld.

Met een 5-2 overwinning plaatst Amsterdam zich voor de finale van het NK Zaalhockey. Kampong speelt om de derde plaats tegen Oranje Rood, die hun halve finale tegen SCHC verloren.

2 februari 2019: Kampong - Oranje Rood

Na de verloren halve finales moeten Kampong en Oranje Rood zich weer opladen voor de strijd om de derde plaats op het NK Zaalhockey. Ook hier de nodige vlaggen, maar wat minder publiek en een enigzins vermoeide blik bij enkele spelers.

In de onderlinge wedstrijden van de reguliere competitie wisten beide teams een keer van elkaar te winnen. Wie trekt er vandaag aan het langste eind?

Oranje Rood gaat furieus van start. Binnen vijf minuten staat Kampong met 0-3 achter. Daarna lijkt Kampong wakker geschud, maar Oranje Rood houdt de overhand.

Kampong verliest van 6-10 van Oranje Rood en eindigt het NK Zaalhockey als vierde

Halverwege staat het 2-6 voor Oranje Rood. Kampong wordt op veel fronten afgetroefd. Het publiek "vermaakt" 😩 de KNHB de aanwezige supporters met spellen waarbij kleine prijsjes te winnen zijn πŸ˜ͺ.

Vol goede moed en plannen begint Kampong aan de tweede helft. Maar ook nu wil het niet lukken en Oranje Rood bouwt de voorspong uit naar 2-8. Gelukkig laat Kampong ook wat zien en brengt de stand terug naar 5-8. Er is weer hoop! πŸ˜…

Oranje Rood wint uiteindelijk met 6-10 van Kampong. Daarmee eindigt Kampong als de vierde op het NK Zaalhockey.

Terugkijkend op het seizoen met een jong team van wisselende samenstelling, is de vierde plek toch best een resultaat om trots te zijn πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ™ŒπŸ». En een mooie, leerzame ervaring voor dit jeugdige, talentvolle 🀩 team!

Hiermee komt het zaalhockeyseizoen tot een einde. Op zondag 10 maart wordt de veldhockey competitie hervat met de uitwedstrijd tegen PinokΓ©.

De Herfstcompetitie

In de periode voor de winterstop, als het Nederlands elftal zich voorbereidt op het WK in India, spelen negen teams uit de Hoofdklasse in de zogenaamde Herfstcompetitie. Kampong is ingedeeld bij Rotterdam, Oranje Rood, Tilburg en Den Bosch. De winnaar van deze poule speelt op 2 december de finale tegen de winnaar van de andere poule.

18 november 2018: Kampong - Tilburg

De tweede wedstrijd in de Herfst🍁competitie, op 11 november, wint Kampong met 1-2 van Oranje Rood. Vandaag staat de wedstrijd tegen Tilburg op het programma. In tegenstelling tot Kampong speelt Tilburg met het "normale" πŸ’ͺ🏻 Heren 1 team. Dat belooft dus een pittig πŸ‘ potje te worden.

Met de herfst worden nu ook de nachten kouder. Voor aanvang blijkt dat de 🌴 nog nog deels is bevroren, waardoor de wedstrijd wordt verplaatst naar veld 2.

Kampong wint met 3-0 van Tilburg (Herfstcompetitie)
Kampong wint met 3-0 van Tilburg (Herfstcompetitie)

Ondanks de kou heeft Kampong er blijkbaar zin in. Tegen het einde van het eerste kwart wordt dat beloond met de 1-0 πŸ™ŒπŸ»

In het tweede kwart creΓ«ren beide teams kansen πŸ”₯, maar tot een doelpunt komt het niet.

Met een 1-0 ruststand gaan de heren vandaag nu eens niet de kleedkamer in maar nemen ze voor de teambespreking gewoon "ouderwets" plaats in de goal πŸ‘πŸ»

In de tweede helft laat Kampong zien dat het de betere ploeg is. De score wordt uitgebouwd naar 3-0 πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ”₯

Volgende week, 25 november, speelt Kampong tegen Den Bosch (uit) om de eerste plaats in de poule en plaatsing voor de finale van de Herfstcompetitie op 2 december.

28 oktober 2018: Kampong - Rotterdam

Kampong speelt de eerste wedstrijd van de herfstcompetitie thuis tegen Rotterdam. In de reguliere competitie verloor Kampong met 1-2. Nu staan beide teams opnieuw tegenover elkaar en spelen er in beide teams talenten uit Jongens A mee.

De selectie van Kampong is voor deze wedstrijd aangevuld met vier talenten uit Jongens A1: Thomas, Jan Thijn, Linze en Floris. Ook bij Rotterdam speelden talenten uit de A-jeugd mee.

Kampong verliest de eerste wedstrijd van de Herfstcompetitie met 1-2 van Rotterdam
Kampong verliest de eerste wedstrijd van de Herfstcompetitie met 1-2 van Rotterdam
Kampong verliest de eerste wedstrijd van de Herfstcompetitie met 1-2 van Rotterdam
Kampong verliest de eerste wedstrijd van de Herfstcompetitie met 1-2 van Rotterdam
Kampong verliest de eerste wedstrijd van de Herfstcompetitie met 1-2 van Rotterdam
(Klik op foto voor een vergroting)

Het mag dan wel herfst zijn, het is prachtig, fris weer. De voorbereiding verloopt ontspannen, maar voor de wedstrijd begint zet aanvoerder Martijn Havenga zijn team nog even op scherp. Daarna kunnen we beginnen.

In de eerste helft moet Kampong duidelijk nog een wennen aan de nieuwe samenstelling. Bij rust staat Kampong met 0-2 achter en moet het in de achtervolging.

In het derde kwart herpakt Kampong zich en scoort Pepijn Luijckx al na enkele minuten de 1-2. Dat geeft alles en iedereen weer energie πŸ”₯πŸ‘πŸ’ͺ🏻. Kampong gaat op jacht naar de gelijkmaker.

In het vierde en laatste kwart creΓ«ert Kampong nog de nodige kansen en strafcorners. De gelijkmaker blijft echter uit, het blijft 1-2 voor Rotterdam.

De eerstvolgende wedstrijd van de herfstcompetitie is op zondag 11 november, uit tegen Oranje Rood.

De Bondscompetitie

21 oktober 2018: Kampong - Klein Zwitserland

Het is alweer een 😎 zondag als de wedstrijd tegen Klein Zwitserland op het programma staat. Het is alweer enige jaren geleden dat deze teams tegen elkaar speelden op het hoogste niveau. Klein Zwitserland doet het als promovendus boven verwachting goed, dus Kampong is gewaarschuwd!

Tijdens de warming-up zien we twee oude bekenden meedoen, Sjoerd de Wert en Philip Meulenbroek. Fijn dat deze twee kanjers het door blessures geplaagde Heren 1 willen helpen! πŸ‘πŸ»πŸ’™πŸ’ͺ🏻

Kampong wint met 1-0 van Klein Zwitserland
Kampong wint met 1-0 van Klein Zwitserland
Kampong wint met 1-0 van Klein Zwitserland
Kampong wint met 1-0 van Klein Zwitserland
Kampong wint met 1-0 van Klein Zwitserland
Kampong wint met 1-0 van Klein Zwitserland
(Klik op een foto voor een vergroting)
Close-UP door @ziggosport

Na de op het oog ontspannen voorbereiding, line-up en huddle kan de wedstrijd beginnen. Kampong valt aan, KZ verdedigt. Aan het eind van het eerste kwart krijgt Kampong enkele strafcorners, waaruit Martijn Havenga vlak voor tijd de 1-0 scoort πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ™ŒπŸ».

Het tweede kwart laat hetzelfde beeld zien en KZ komt af en toe gevaarlijk dicht bij de goal van Kampong. De stand blijft echter onveranderd.

Zo gaan de teams met een 1-0 stand de kleedkamer in. In de tweede helft zien we dat Bjorn Kellerman in de kleedkamer is achtergebleven. Dat weerhoudt Kampong er niet van weer kans op kans πŸ”₯πŸ‘πŸ’ͺ🏻 te creΓ«ren . De bal wil er echter maar niet in, tot grote frustratie van spelers en supporters 😭😭.

Ook in het vierde en laatste kwart krijgt Kampong de nodige kansen, maar de bal raakt de paal of schiet vlak naast. En dan krijgt KZ vlak voor tijd een strafcorner, een gevaarlijk wapen van KZ. Gelukkig wordt deze er goed uitgelopen en blijft de stand 1-0 voor Kampong. Dit is tevens de eindstand.

Hiermee zit de eerste helft van de competitie erop en staat Kampong met 23 punten op een mooie 3e plek op de ranglijst met alle kansen op een plek bij de laatste vier.

De komende weken gaan de internationals zich voorbereiden op het WK in India dat op 1 december begint. De thuisblijvers spelen de "herfstcompetitie", die op 21 oktober van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de teamspirit πŸ€ͺπŸ˜πŸ‘½πŸ€©πŸ˜³

7 oktober 2018: Kampong - HGC

Op een zonnige "Super Sunday" met thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 staat de wedstrijd tegen HGC op het programma. HGC doet het goed in de competitie en is dus een geduchte tegenstander. Voor Kampong is het zaak om aansluiting te houden met de top (lees: Bloemendaal). De ballenmeisjes hebben er zin in en zetten in ieder geval hun beste beentje voor πŸ™ŒπŸ»πŸ’™πŸ€©

Tijdens de warming-up zien we waar die πŸ’ͺ🏻 bij de heren vandaan komen, doen Davey en David een potje "hooghouden" πŸ‘πŸ» en is er een heuse stadionspeaker πŸ’™ die het toegestroomde publiek enthousiast opzweept πŸ™ŒπŸ». En dan hebben we nog de heren die in een geΓ―mproviseerde stelling tot grote hoogte stijgen 😱.

Kampong speelt met 3-3 gelijk tegen HGC
Kampong speelt met 3-3 gelijk tegen HGC
Kampong speelt met 3-3 gelijk tegen HGC
Kampong speelt met 3-3 gelijk tegen HGC
(Klik op een foto voor een vergroting)
Een goed gevulde tribune op Super Sunday

En dan is er natuurlijk de wedstrijd zelf. In het eerste kwart tasten πŸ‘€ beide ploegen elkaar af. Tot een doelpunt komt het nog niet, ondanks de eerste strafcorners.

In het tweede kwart gaat het 'los' πŸ”₯πŸ‘πŸ˜. HGC komt snel op voorsprong. Halverwege trekt Koen Visser πŸ’ͺ🏻 de score echter weer gelijk. En zo gaat Kampong met 1-1 de rust in.

Na de 'break bereiden HGC en Kampong zich voor op de tweede helft.

Kampong speelt met 3-3 gelijk tegen HGC
Kampong speelt met 3-3 gelijk tegen HGC
Kampong speelt met 3-3 gelijk tegen HGC
(Klik op een foto voor een vergroting)

In het derde kwart loopt πŸ”₯ HGC uit naar een 1-3 voorsprong. Ties Ceulemans zorgt even later gelukkig voor de "aansluitingstreffer πŸ˜…, waarmee de stand aan het einde van het derde kwart op 2-3 staat.

In het vierde kwart scoort Kampong de gelijkmaker, 3-3 πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ‘πŸ». Daarna krijgt Kampong nog enkele grote kansen die echter worden gekeerd of net naast het doel belanden. Uit een snelle πŸ”₯ counter scoort Kampong dan toch de 4-3 🀩, de 🌴 ontploft πŸ’£ πŸ™ŒπŸ»! Een 😑 HGC tekent echter direct protest aan en na overleg tussen de scheidsen wordt de treffer helaas voor iedereen met een πŸ’™ afgekeurd... 😒

Vreugde na degelijkmaker!

Blijdschap na de 4-3!
Ongeloof als de goal wordt afgekeurd
🀯

Zo eindigt de wedstrijd in 3-3 en verlaten beide teams het veld met het gevoel dat er meer had ingezeten. Het publiek heeft echter kunnen genieten van een flink πŸ”₯πŸ‘πŸ€©spektakel en mag zich op deze mooie zondag de gelukkige winnaar 😎 noemen.

30 september 2018: Den Bosch - Kampong

Na de wedstrijden tegen Tilburg (6-0 winst), Amsterdam (0-2 winst) en Rotterdam (1-2 verlies) staat vandaag Den Bosch op het programma. Ondanks dat Den Bosch enkele plaatsen lager op de ranglijst staat, is dit zeker geen tegenstander om te onderschatten.

Den Bosch zet de macotte in πŸ˜‰

Na de warming-up (onder toeziend πŸ‘€ van de "head coach" πŸ’ͺ🏻), de line-up 🀚🏻 en huddleπŸ€œπŸ»πŸ€›πŸ», kan de wedstrijd beginnen.

Kampong speelt met 1-1 gelijk tegen Den Bosch
Kampong speelt met 1-1 gelijk tegen Den Bosch
Kampong speelt met 1-1 gelijk tegen Den Bosch
Kampong speelt met 1-1 gelijk tegen Den Bosch
Kampong speelt met 1-1 gelijk tegen Den Bosch
Kampong speelt met 1-1 gelijk tegen Den Bosch
(Klik op een foto voor een vergroting)

Het eerste kwart laat direct zien dat Den Bosch dat goed partij geeft en het Kampong bij tijd en wijle moeilijk maakt. Het goede spel van Den Bosch wordt na ruim 10 minuten beloond met een 1-0 voorsprong.

Zowel in het eerste als tweede kwart krijgt Kampong enkele strafcorners en creΓ«ren zij de nodige kansen. De gelijkmaker blijft echter uit.

Kampong gaat met een 1-0 achterstand de kleedkamers in. Terug op het veld, laat de tweede helft eenzelfde spelbeeld zien. Den Bosch zet druk en Kampong countert gevaarlijk. Het lukt Kampong echter niet de strafcorners en kansen in het derde kwart te benutten.

De tweede helft begint echter met een ongelukkige botsing tussen Boet en een verdediger van Den Bosch 😱

Gelukkig kan hij, na even te zin bijgekomen, gewoon verder spelen πŸ’ͺ🏻

Bij aanvang van het vierde kwart staat het nog steeds 1-0 voor Den Bosch. Ongeveer halverwege doet zich echter een bijzonder voorval voor. Bij een counter van Kampong laat de keeper van Den Bosch zijn stick vallen 😨 en werkt vervolgens alsnog de bal weg alvorens Bjorn Kellerman tot een schot kan komen. Dit komt de keeper op geel en vijf minuten te staan. Enkele minuten later krijgt Kampong een strafcorner waaruit Martijn Havenga de gelijkmaker scoort, 1-1 πŸ™ŒπŸ»πŸ‘πŸ‘ŠπŸ»

Zo eindigt de wedstrijd in 1-1 en voorkomt Kampong een nederlaag πŸ˜…. Volgende week, 7 oktober speelt Kampong thuis tegen HGC. Ook dat belooft weer een spannende pot te worden πŸ”₯πŸ‘πŸ€©

9 september 2018: Oranje-Rood - Kampong

De tweede wedstrijd van het weekend is tegen Oranje-Rood, in Eindhoven. Wederom een topper, waarbij beide partijen zich willen revancheren voor het puntenverlies van afgelopen vrijdag.

Dat het een belangrijke wedstrijd was, bleek ook wel uit het aantal professionals- en bekende gezichten - langs de lijn. En nu voor de verandering eens een keer in zelf beeld gebracht 😜. Met al die aandacht moet het wel een mooie wedstrijd worden!

Kampong wint met 1-3 van Oranje-Rood
Kampong wint met 1-3 van Oranje-Rood
Kampong wint met 1-3 van Oranje-Rood
(klik op een foto voor een vergroting)

Het eerste kwart begint met een ongelukkige botsing tussen Lars Balk en een tegenstander van Oranje-Rood. Gelukkig valt de "schade" mee en kan Lars verder spelen. Een staaltje #ForzaKampong πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ’™, dat is wel duidelijk. Niet veel later zet Ties Ceulemans Kampong op 0-1 πŸ”₯

Halverwege het tweede kwart ziet Oranje-Rood haar inzet beloond met een velddoelpunt, 1-1. Dat blijkt later ook de ruststand.

In de rust is er een uitgebreid sproeiprogramma, waardoor het even duurt voordat we weer kunnen beginnen πŸ€”

En daar maakt men langs de lijn goed gebruik van 😎

In het derde kwart krijgt Oranje-Rood de nodige strafcorners. Met goed verdedigend werk verhinderen Sander de Wijn en David Harte echter dat Oranje-Rood deze kan benutten. πŸ™ŒπŸ»πŸ€©πŸ‘ŠπŸ»

In vierde kwart scoort Kampong kort na een afgekeurde goal van Oranje-Rood (shoot) de 1-2. Een voorzet van Bjorn Kellerman belandt via een stick van Oranje-Rood ongelukkig in de eigen goal beland. Oranje-Rood krijgt vervolgens weer de nodige strafcorners. En opnieuw staan David en Sander een doelpunt in de weg. Als Bjorn Kellerman dan één minuut voor tijd de 1-3 binnen tikt, is de wedstrijd gespeeld.

Zo wint Kampong, misschien wel tegen de verhouding in, met 1-3 van Oranje-Rood en haalt het 3 belangrijke punten binnen πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ˜…

Volgende week zondag staat Tilburg op het programma, om 14:45u thuis in de Klapperboom 🌴

7 september 2018: Kampong - Bloemendaal

Na de wedstrijden tegen PinokΓ© en SCHC staat er een "dubbel" weekend op het programma. De eerste wedstrijd, op vrijdagavond 7 september is thuis tegen Bloemendaal. Een echte topper met natuurlijk een "uitverkochte" Klapperboom! πŸ™ŒπŸ»πŸ‘πŸŒ΄

Voor de verandering wordt H1 deze deze avond bijgestaan door flink uit de kluiten gewassen ballenjongens. Maar of ze daar bij de het uitreiken van de T-shirts rekening mee hebben gehouden... πŸ™ƒ

Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
(klik op een foto voor een vergroting)

En dan de wedstrijd. Kampong en Bloemendaal hebben beide de eerste twee wedstrijden gewonnen. Daarnaast staan er de nodige clubrecords op het spel. Kortom, een potje dat beide partijen graag willen winnen.

Bloemendaal krijgt vroeg in de wedstrijd een strafcorner en opent meteen de score, 0-1 voor Bloemendaal.

In het tweede kwart hebben beide teams hun verdediging goed op orde, ze zijn niet voor niets zo lang ongeslagen... πŸ’ͺ🏻 Er wordt dan ook niet gescoord.

In het tweede kwart mag Kampong een paar keer aanleggen voor een strafcorner, maar een doelpunt blijft helaas uit 😒

Met een 0-1 ruststand gaan beide teams de kleedkamer in. Het publiek wacht ondertussen geduldig op de tribune πŸ’™πŸ‘πŸ» . In het team van Bloemendaal ontdekken we een bekend, jong talent: Flip Wijsman, de keeper van Nederlands πŸ‡³πŸ‡± Jongens A. Samen met "onze" David Wolff, Silas Lageman en Bram van Battum heeft hij afgelopen zomer geschitterd πŸ”₯πŸ‘πŸ™ŒπŸ» op het Europees Kampioenschap voor A-junioren in Santander.

Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal
Kampong verliest met 1-2 van Bloemendaal

Na enkele minuten in de tweede helft onderschept Bloemendaal de aanvalsopbouw van Kampong en brengt de score op 0-2.

Kampong krijgt wel weer een strafcorner, maar ook nu staat de keeper van Bloemendaal weer in de weg.

Aan de andere kant van het veld is Bloemendaal ook gevaarlijk. Maar het is Silas Lageman die de vlak voor het einde van het derde kwart de aansluitingstreffer (en zijn tweede van het seizoen) maakt πŸ€©πŸ‘πŸ”₯

In het laatste kwart zet Kampong alles op alles om de gelijkmaker te scoren. In de laatste minuten wordt keeper David Harte gewisseld voor een extra veldspeler. Bloemendaal houdt echter stand en na 2x 35 minuten staat er 1-2 op het scorebord.

Na de wedstrijd is er weinig tijd om stil te staan bij het verlies. Zondag is de wedstrijd tegen Oranje-Rood en dan moet iedereen er weer staan! πŸ™πŸ»πŸ‘πŸ‘ŠπŸ»

2 september 2018: SCHC - Kampong

Vandaag staat de "Stichtse derby" op het programma. Kampong gaat op bezoek bij streekgenoot SCHC, die zich de eerste wedstrijd hebben laten verrassen tegen Klein Zwitserland en daar puntverlies leden. Zij zullen er dus op gebrand zijn vandaag punten te pakken tegen Kampong.

Een laatste handshake en we kunnen beginnen!

Vandaag maakt David Wolff zijn debuut in de hoofdklasse en tijdens de inleidende beschietingen voor de wedstrijd wordt hij al lekker op de proef gesteld πŸ˜….

(klik op een foto voor een vergroting)

Na de toss, onder toeziend oog van top- en sportfotograaf Pim Ras, volgt de line-up en na de gebruikelijke "huddle" en laatste sprintjes kunnen we beginnen. Kampong schiet uit de startblokken en krijgt al snel een strafcorner. En bij onze specialist Martijn ziet dat er zo (makkelijk?) uit πŸ’ͺ🏻.

Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
Kampong wint met 2-7 van SCHC
(klik op een foto voor een vergroting)

De strafcorner levert helaas geen doelpunt op, maar even later is het dan wel raak. Jasper Luijkx brengt de score op 0-1. We staan op het scorebord! πŸ™ŒπŸ»

In het tweede kwart komt Kampong goed op dreef. Tien minuten voor tijd maakt Ties Ceulemans de 0-2 voor Kampong, gevolgd door Robbert Kemperman en Jasper Luijkx die vlak voor rust zijn tweede goal van de dag maakt en de ruststand op 0-4 brengt.

Na een korte rustpauze maakt Kampong zich op voor de tweede helft, deze keer onder toeziend oog van de vier WK-gangers van SCHC 😍

In de tweede helft is het SCHC dat de score opent uit een strafcorner. David moet zijn meerdere erkennen in de schutter van SCHC, 1-4. Het antwoord van Kampong laat echter niet lang op zich wachten. Pepijn Luijkx scoort één minuut later de 1-5. En vervolgens maakt Koen Visser zijn eerste doelpunt in de hoofdklasse πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘πŸ‘πŸ», uit een snel uitgevoerde counter en een mooie assist van Bjorn Kellerman πŸ’™.

Met een 1-6 stand gaat Kampong het vierde kwart in. SCHC opent ook nu de score, wederom uit een strafcorner. Halverwege brengt Silas Lageman met een technisch hoogstandje 🀩 de eindstand op het bord: 2-7.

Kampong sluit af met een korte evaluatie. Aankomende week staat een dubbel op het programma met wedstrijden tegen Bloemendaal (vrijdagavond, thuis) en Oranje-Rood (zondag, uit).

1 september 2018: Kampong Kick-off

Kampong Heren1 en Dames1 openen het seizoen traditioneel met een flitsende kick-off voor de F-, E- en D-jeugd πŸ‘πŸ’™πŸ’ͺ🏻 van Kampong op de Klapperboom 🌴.

De Kampong Kick-off begint met de presentatie en een warm 🀩 onthaal van de spelers van H1 en speelsters van D1.

Aansluitend verzorgen H1 en D1 trainingen voor de aanwezige kinderen, onder toeziend oog van de ouders op het terras 😎

Ook de Hockeydreams Foundation was aanwezig.

En natuurlijk kon iedereen die dat wilde op de foto met Sander en Malou en de bekers πŸ†πŸ† van het Landskampioenschap van Heren 1 en het Wereldkampioenschap van de Oranje Dames.

(klik op een foto voor een vergroting)
26 augustus 2018: Kampong - PinokΓ©

Afgelopen zomer heeft Heren 1 afscheid genomen van enkele vaste krachten. De vrijkomende plekken zijn opgevuld met vijf jonge talenten, die we graag even voorstellen, van links naar rechts:

Koen Visser, Bram van Battum, Silas Lageman, Derck de Vilder en David Wolff. Koen, Bram en David zijn afkomstig uit de Kampongjeugd en speelden vorig seizoen in Jonens A1. Silas is overgekomen van Nijmegen Heren1, wat vorig seizoen uitkwam in de Overgangsklasse. Derck heeft de overstap gemaakt vanuit PinokΓ© Heren 1 en heeft er dus al een jaartje Hoofdklasse op zitten πŸ’ͺ🏻.

Vandaag, 26 augustus, staat de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander is PinokΓ© en dat is om twee redenen bijzonder te noemen. Derck speelt tegen zijn teamgenoten van vorig seizoen, waaronder zijn broer. En bij PinokΓ© staat Hidde Brink in de goal. Hij zat vorig seizoen nog in de selectie van Heren 1 die landskampioen werd.

Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
Kampong wint de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PiokΓ©
Kampong wint de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PiokΓ©
Kampong wint de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PiokΓ©
Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
(klik op een foto voor een vergroting)

Na de voorbereiding komen de teams het veld op. De tribunes zijn gevuld en het is lekker weer, prima omstandigheden voor een lekkere pot hockey!

Na de gebruikelijke line-up en de "huddle" kunnen we beginnen.

Kampong wint de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PiokΓ©
Kampong wint de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PiokΓ©
Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
(klik op een foto voor een vergroting)

Ondanks gevaarlijke momenten voor beide goals wordt er in het eerste kwart niet gescoord.

In het tweede kwart opent Robbert Kemperman de score voor Kampong, 1-0. PinokΓ© scoort nog in dezelfde periode de gelijkmaker.

De ruststand is dus 1-1. Op weg naar de kleedkamer wordt duidelijk hoe de taken binnen het team zijn verdeeld πŸ˜‰

Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
(klik op een foto voor een vergroting)

In het derde kwart scoort Bjorn Kellerman al snel de 2-1, al snel gevolgd door de 3-1 van debutant Silas Lageman πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ‘πŸ» Derck de Vilder ziet zijn inzet net naast gaan 🀯

In het vierde en laatste kwart brengt Pepijn Luijckx met zijn doelpunt de eindstand op het scorebord, 4-1.

Na afloop wordt er kort geΓ«valueerd, waarna H1 nog afscheid neemt van Hidde Brink. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Kampong naar PinokΓ©.

Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
Kampong wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 van PinokΓ©
(Klik op een foto voor een vergroting)

Tot slot...

De hoofdklasse teams van dit seizoen

Over deze pagina

Tot zover dit fotoverslag van de wedstrijden en activiteiten van Kampong Heren 1 in het seizoen 2018-2019, gemaakt in nauwe samenwerking met SV Kampong. Heb je vragen over de foto's persoonlijk of commercieel gebruik, neem dan contact met mij op. Je vindt mijn contactgegevens via onderstaande link en helemaal onderaan deze pagina.

Tot ziens op

Created By
Steven van Battum
Appreciate

Credits:

Wil jij ook zo'n webpagina met hockeyfoto's? Neem dan contact met mij op via http://www.p2madvies.nl/

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.