Loading

Ontdek Noorwegen Scroll naar beneden ↓

Een onvergetelijke busreis door het land van de Vikingen, de fjorden en ongerepte natuur. Geniet van de prachtige uitzichten op het adembenemende berglandschap, de ruige hoogvlakte, gletsjers, de imposante fjorden en de gemoedelijke hoofdstad Oslo. Alle facetten van het veelzijdige Noorwegen komen aan bod tijdens deze reis.

In één woord: geweldig! Een onvergetelijke en bijzonder avontuurlijke reis.

Dag 1: Heenreis

Via Noord-Duitsland rijden we richting Denemarken. Via een korte overtocht arriveren we in de namiddag in de omgeving van Kopenhagen.

Dag 2: Aankomst Noorwegen

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via een korte overtocht bereiken we Zweden en rijden langs de westkust richting Noorwegen. Het glooiende landschap, dat gekenmerkt wordt door akkers en weilanden, verandert in een bosrijke en rotsachtige omgeving naarmate we de Noorse grens naderen. We overnachten in een hotel in de omgeving van Oslo.

Dag 3: Hoofdstad Oslo

De Noorse hoofdstad Olso, ligt prachtig op de beboste hellingen aan de gelijknamige fjord. Bezoek het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland mag niet ontbreken.

Dag 4: Eén van de mooiste treinreizen ter wereld

De chauffeur brengt u naar Flåm voor een unieke treinbelevenis: de Flåmsbana, één van de steilste spoorlijnen ter wereld. Over een traject van 20 kilometer is het hoogteverschil bijna 900 meter via 20 tunnels. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op fenomenale uitzichten en komt u ogen te kort. Onderweg wordt er gestopt bij een indrukwekkende waterval. Mooie foto’s gegarandeerd!

Dag 5: Staafkerk en Sognefjord

We verlaten Geilo en rijden via het plaatsje Voss naar Vik i Sogn, waar één van de bekendste Noorse staafkerken, Hopperstad, staat.

Vervolgens steken we het diepste en langste fjord van Noorwegen over, het Sognefjord. Via een schitterende route rijden we naar ons hotel in de omgeving van Førde.

Dag 6: Briksdalgletsjer

We vervolgen onze reis vanuit Førde en brengen vanochtend een bezoek aan de Briksdalgletsjer. Na een flinke wandeling door de vallei komen we bij de uitloper van de Jostedalsbreen. Vanaf circa 1.200 meter hoogte wringt de enorme ijsmassa zich door het nauwe Briksdal naar beneden. Eenmaal aangekomen wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjertong. Via een schitterende route rijden we in de middag naar ons hotel in omgeving Geiranger.

Dag 7: Geirangerfjord

We rijden vanochtend naar Hellesylt waar we aan boord gaan voor een schitterende boottocht over het Geirangerfjord. Volgens velen het mooiste fjord van Noorwegen door de steile hellingen, de watervallen ‘Zeven zusters’ die vanaf 300 meter hoogte in het fjord vallen en de historische boerderijen die tegen de hellingen zijn gebouwd. Het fjord is met de vele watervallen de meest bezochte toeristische attractie in Noorwegen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Noorse fjordenland op haar best!

In het dorp Geiranger gaan we van boord en rijden naar het uitzichtspunt Dalsnibba. Vanaf ca. 1.500 meter hoogte heeft u een verbluffend uitzicht op het Geirangerfjord. Via een prachtige route rijden we terug naar het hotel.

Dag 8: Lillehammer en Hamar

Deze dag rijden we richting Oslo. Indien de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan de stad Lillehammer met de beroemde Olympische skischans, of de plaats Hamar, bekend om ‘het Vikingsschip’, de Olympische schaatshal. Aansluitend reizen we verder naar ons hotel in de omgeving van Oslo voor het diner en de overnachting.

Dag 9 en 10: Terugreis

Via de grensovergang bij Svinesund komen we in Zweden. Langs de kust reizen we verder naar het zuiden. In Trelleborg, in het uiterste zuiden van Zweden, gaan we aan boord van de TT-Line, die ons naar Duitsland zal brengen. U overnacht aan boord in comfortabele hutten met douche/wc.

De volgende ochtend gaan we in het Noord-Duitse Travemünde van boord. Via Hamburg zetten we koers richting Nederland.

Ga met ons mee, ontdek het mooie Noorwegen en kom terug met de mooiste foto's! Onze chauffeur wacht op u.

Ook u kunt mee...

Kijk voor de actuele vertrekdata en prijzen op onze website.