Loading

Latijn GO! Geel Tu quoque? (Jij ook?)

Waarom Latijn leren?

Latijn staat open voor alle jongeren, wat ook hun sociale of culturele achtergrond is. Kiezen voor Latijn op onze school is kiezen voor een relatief kleine klasgroep met veel ondersteuning, extra keuzemogelijkheden zoals FUN (plusklas) en latijnse cultuur in projectvorm (LatijnLABO).
UIT ONDERZOEK BLIJKT DAT TAAL EEN BELANGRIJKE FACTOR VORMT VOOR EEN SUCCESVOLLE SCHOOLLOOPBAAN. (HAJER M. & MEESTRINGA T.)

Onze leerlingen Latijn...

Hoe en wat?

Vertaal authentieke Latijnse teksten! Al in het eerste jaar lees je échte Latijnse teksten van Caesar, Livius en Phaedrus.

Start jouw avontuur door het oude Rome en Griekenland met Latijn in het eerste jaar (inclusief module LatijnLABO).

Ga aan de slag met Latijnse teksten, grammatica en woordenschat bij Latijn. Verdiep je via creatieve projecten verder in de Romeinse en Griekse cultuur bij LatijnLABO.

Kom alles te weten over helden, goden en mythische wezens! Kom oog in oog te staan met fabeldieren, ontmoet de minotaurus en beleef de avonturen van Percy Jackson!

Kies voor Latijn en LatijnLABO op GO! Geel.

Ontdek het Colosseum...

Verdiep je in Latijnse woorden en grammatica! In elk hoofdstuk studeer je de Latijnse woorden (alleen van Latijn naar Nederlands) en de grammatica uit de Latijnse leestekst.

Jouw profiel?

Je houdt van talen, logisch denken en geschiedenis. Je leest authentieke Latijnse teksten en je gaat aan de slag met de Latijnse grammatica, de woorden en het cultuurthema. Je studeert thuis regelmatig om je voor te bereiden op toetsen in de klas. Je volgt 4 uur Latijn per week in het eerste jaar (inclusief module LatijnLABO), 5 uur in het tweede jaar (inclusief module Grieks). In het Atheneum kan je Latijn volgen tot en met het zesde middelbaar.

met module

Je bent creatief, geboeid door het oude Rome en STEM-minded. Je ontdekt de Latijnse en Griekse cultuur in projecten. Je werkt de projecten af in de klas, al dan niet in groep. De module LatijnLABO maakt deel uit van het pakket Latijn in het eerste jaar.
Ga op ontdekking door (het oude) Rome en vertaal Latijnse opschriften op oude gebouwen in het hoofdstuk 'De Architectura'!

In het eerste jaar volg je vier uur Latijn (inclusief module LatijnLABO). Je koopt een woordenlijst aan die je kan gebruiken t.e.m. het zesde middelbaar. Dit wordt aangevuld met een zelfgeschreven cursus van de leerkracht. Via de vakmap Latijn op Smartschool heb je bovendien toegang tot de oplossingen en extra (digitale) oefeningen.

In het tweede jaar volg je vijf uur Latijn (inclusief module Grieks). Je gebruikt de Latijnse woordenlijst verder die je reeds aankocht in het eerste jaar. Je ontvangt ook een zelfgeschreven cursus van de leerkracht. Via de vakmap Latijn op Smartschool heb je bovendien toegang tot de oplossingen en extra (digitale) oefeningen.

In het Atheneum kan je Latijn volgen tot het zesde middelbaar, in combinatie met wiskunde, talen, ... .

Ontwerp en bouw een aquaduct bij LatijnLABO! Kan jouw aquaduct het meeste water in de kortste tijd vervoeren?
In het project 'Medicus' leer je eenvoudig medisch Latijn, over geneeskunde bij de Romeinen en anatomie. En... we maken ook een dwarsdoorsnede van de hersenen.

Onze Griekenlandreis met de leerlingen Latijn!

Created by Jan Gys

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van NakNakNak - "paris france louvre" • Lode Lagrainge - "untitled image" • Sarah Shaffer - "untitled image" • PDPics - "grammar abc dictionary" • Nicole Reyes - "untitled image" • WikimediaImages - "aqueduct of segovia aqueduct spain" • Mathew Schwartz - "Was looking for something to photograph in my office, and this anatomical model seemed like a fun way to pose a test model."