Loading

Corona Nieuwsbrief 2 17 maart 2020

We zijn er klaar voor!

Gisteren hebben we met man en macht de organisatie neergezet voor de komende drie weken: een communicatie-structuur uitgewerkt, werk- en dagplanning voor leerlingen samengesteld en tassen gemaakt met schriften, werkbladen, enz.

Vanaf 08.30u ligt alles buiten klaar volgens het schema dat we u gisteren hebben doorgegeven. Let daarbij wel op de ingang waar het klaar ligt (ingang personeel, hoofdingang, onderbouwingang, lesplein bovenbouw of bij de deur achter op het plein bij groep 1a)! Bent u zelf niet in de gelegenheid om de leerlingtassen op te halen, dan kunt u iemand anders sturen. Zolang de veiligheidsvoorschriften maar in acht genomen worden.

Toevoeging aan de nieuwsbrief vanaf vandaag: De FAQ

Soms wordt een vraag meerdere malen aan ons gesteld. Vanaf vandaag zullen we deze vragen onder het kopje FAQ noteren met hierbij het antwoord.

Begin de dag met een dansje...

Opening van de dag:

Bekijk vandaag alles eens ondersteboven…

Vandaag bekijken we alles ondersteboven, dan ziet de wereld er heel anders uit. Ga thuis met elkaar voorover hangen op of bij je stoel. Je gaat het huis nu ineens ondersteboven bekijken. Eerst zeg je nog niets. Daarna vraag je elkaar wat je ziet; de stoelen, de kasten en de tafels lijken wel aan het plafond te hangen. En wat gebeurt er met je haar? En met je gezicht? Hoe voelt het om voorover te hangen? Misschien doe je het vandaag nog wel een paar keer, dan lijkt de wereld toch weer even wat gekker… fijne dag allemaal!

Thuiswerkidee van de dag:

Deze keer van de familie de Vries;

Hier een rekenopdracht buiten. Gooi twee keer met een steentje. En maak dan met de getallen die je gegooid hebt een + - of x som.

Ook een leuk idee of tip?

Geef dit dan door aan Robbert, dan plaatst hij deze in deze corona-nieuwsbrief.

The Grej of the day:

Een Grej (Zweeds voor 'Ding') is een korte les van ongeveer 8 minuten en kan eigenlijk over van alles gaan. Met een raadsel wordt de nieuwsgierigheid aangewakkerd. Wellicht kunt u er thuis over praten... Morgen komt het antwoord met wat achtergrond informatie. Ook volgt er dan een nieuw raadsel.

De Grej van vandaag:

Ondersteunende websites:

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Het is dan ook prachtig om te zien dat diverse bedrijven websites openstellen en dat er via social media de meest mooie initiatieven ontstaan. Extra inspiratie nodig om kinderen thuis bezig te houden? Volg op twitter de hashtag #thuiswerkopdracht. Daarnaast via onderstaande buttons links naar diverse sites waar nog meer ideeën staan:

FAQ:

Moeten leerlingen elke dag hun werk afhebben?

Daar gaan we wel van uit en daar is de dagtaak ook op gebaseerd. Aan de andere kant kunnen we van (groot)ouders of oppas niet verwachten dat zij op dezelfde manier uitleg geven. We gaan er van uit dat kinderen zo goed mogelijk met hun werk bezig zijn en zullen qua leerstof niet echt nieuwe zaken aan gaan bieden. Het gaat ons in eerste instantie puur om bijhouden van opgedane kennis. Mocht u vragen of onduidelijkheden hebben omtrent te maken werk of opdrachten, dan kunt u deze stellen aan de leerkracht. Elke leerkracht heeft sowieso eens per week persoonlijk contact met elke leerling.

Created By
Robbert Flim
Appreciate