Loading

Bett 2018 Opetusalan messut Lontoo

Mikko Karppanen Laurea-ammattikorkeakoulu

Lontoon BettShow on Euroopan suurin oppimisen teknologian messu- ja seminaaritapahtuma.

Bett 2018

TRANSFORMING EDUCATION

our mission is to bring together people, ideas, practices and technologies so that educators and learners can fulfil their potential.

Messualue on Thames joen varrella noin 8 km keskustasta City Airportin läheisyydessä.
Bett 2018 messuyleisöä
Bett2018

2018 Bett opetusalan messut Lontoossa äärimmäisen mielenkiintoinen kokemus, "pöhinä" oli aika vaatimaton sana koska esittelijöiden ja yleisön käyttäytyminen oli erittäin aktiivista pienikin pysähdys jonkun osaston kohdalla aiheutti että pitkään esittelyn josta oli vaikea päästä kohteliaasti poistumaan. Jos messuja vertaa Educaan niin nämä olivat kooltaan huomattavasti isommat ja kansainvälisemmät. Suurin "säpinä" oli Steam alueella jos oli robotteihin ja ohjelmointiin liittyviä esityksiä ja yritysten osastoja.

Steam alue Bett 2018 messuilla

Suurin anti messuista oli nähdä erilaisia esityksiä ja tietoiskuja eri aiheista. ohjelmistojen valmistaja olivat esillä messuilla, alueella oli useita "luentosaleja" joissa oli jokaiselle päivälle esityksiä. Microsoft, Google ja Adobe olivat suurilla osastoilla joissa oli opastavia esityksiä (noin 15 min pituisia) eri aiheista eri kouluasteille. Osastoilla oli erittäin merkittävä "pöhinä" aamusta iltaan. Itselleni mielenkiintoisinta oli Googlen Classroom, sekä Adoben Spark ohjelman esittely.

Microsoft osasto
Google osasto
Adobe oli järjestänyt Ilona It matkalle osallistuneille erikseen Adobe Spark ohjelman esittelyn. (Esitys jota nyt katsot on tehty Spark ohjelmalla!)

TURNITIN FEEDBACK STUDIO

Turnitin ohjelmisto sopii erinomaisesti opinnäytetyön ohjaajille sekä laajojen raporttien ohjaamiseen, vaikutti hyvin käyttökelpoiselta ammattikorkeakoulu tasolle.

TURNITIN FEEDBACK STUDIO

Erityisen mielenkiintoinen oli Turnitin ohjelmisto

Nimensä mukaisesti Turnitin-järjestelmällä voit antaa oppijan sähköisesti tekemään tehtävään ohjausta ja palautetta eri tavoin, eli järjestelmä helpottaa opettajan työn digitalisointia. Turnitin ehkäisee samalla tehokkaasti plagiointia. Suomessa ohjelmistoa edustaa Ilona IT. Lue lisää suomeksi Ilona It sivustolta

Esitykset ja paneelit Bett 2018

Messuilla oli pääareena jossa oli jokaiselle päivälle esityksiä opetuksesta ja siitä sivuavia aiheita. EU:tietosuoja-asetus, GDPR (General Data Protection Regulation), oli esillä useissa esityksissä. Pääareenalla paneelikeskustelua johti Bob Geldof.

Pääareenan paneelikeskustelu aiheesta GDPR

Kouluvierailu Harlow College

Harlow College

Ilona It oli järjestänyt matkalle osallistuville mahdollisuuden tutustua oppilaitoksiin (tarjolla oli 3 eri oppilaitosta). Osallistuin Harlow College vierailulle joka oli ammattikoulu tasoa vastaava oppilaitos. Oppilaitos on Applen Distinguished School 2017- 2019 joka tarkoittaa että ovat saaneet laitteita ja tukea Applelta ja runsaasti huomiota.

Kouluvierailulle sattui viikon ainut aurinkoinen päivä!

Alla olevasta linkistä voit ladata Harlow College kirjan joka on erittäin mielenkiintoinen, siinä on runsaasti videomateriaali. Kirjan voi lukea iPhonella mutta se on miellyttävämpi lukea iPadillä tai Mac tietokoneella.

Applen johtaja Tim Cook vieraili oppilaitoksessa, se oli merkittävä uutinen paikallisesti.

Applen johtaja vieraili oppilaitoksessa.
Kelly Edwards

Kelly Edwards, (Director of Professional Development and Quality Improvement) piti meille alustuksen iPadien käyttöönotosta ja opettajien käyttökoulutuksesta laitteiden käyttöön.

Oppilaitoksessa voi opiskella erilaisia ammatteja metallintyöstämisestä ilmailualan palvelutyöhön sekä luovien alojen ammatteihin.
Keskustelua vierailun jälkeen opettajien ja opiskelijoiden kesken, aiheena iPadien käyttö opetuksessa ja opetus menetelmät.
Paikallisen Digiteemin palvelupiste.
Osaamisympyrä opettajille.
Ohjelmat joiden käyttö pitää "hallita"

Vierailun jälkeen ensimmäinen asia joka tuli ajatuksiin oli että opettajien työskentelytapojen muutokset ovat paljon vaativampia kuin kuin laitteiden käyttöönotto. iPad tai tietokoneet mahdollistavat uusien ohjelmistojen tai pilvipalveluiden käyttöönoton, suurin muutos on kuitenkin opiskelumenetelmissä ja kuinka niitä menetelmiä hyödynnetään. Oli mielenkiintoista nähdä kuinka iPadejä hyödynnettiin ryhmätyöskentelyssä sekä yksilöllisten tehtävien toteuttamisessa ja todentamisessa. Luovilla aloilla opiskelijat käyttivät iPadiä suoritusten analysointiin joka oli ilmeisen tehokasta.

Kouluvierailu oli erittäin mielenkintoinen kiitokset Ilona It:lle järjestelyistä erityisesti Pauliina Venholle. lisää kouluvierailusta Ilona It blogista

Ilona It seminaari British Museum

Ilona It seminaari pidettiin varsin tyylikkäässä paikassa
Yleisö oli noin 300 seuraamassa esityksiä.

Seminaarin ohjelma

Tervetuloa & Ilona-intro

Ilkka Halava: Oppimisen murros ja itseohjautuva yhteiskunta

Ilonan julkistus: scoo

Get together cocktails

Kati Tiainen: Oppimisen 4. vallankumous

Ilkka Halava, Oppimisen murros ja itseohjautuva yhteiskunta.
kuva: Irina Keinänen / Ilona It
Ilona It seminaari 2018 Lontoo

Matkaraportteja sekä blogeja löytyy linkeistä

Kaksikerrosbussit ja taxit, sekä paikalliset pubit ovat tietysti pakollisia nähtävyyksiä.

Mikko Karppanen 2018, Laurea-ammattikorkeakoulu

mikko.karppanen(at)laurea.fi

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.