Loading

de gEzel Verbindend op weg

*** UPDATE ***

Ten gevolge van de coronamaatregelen: op dit moment enkel individueel aanbod en gezinnen/families/bubbels tot 10 personen mogelijk.

Waarom

De gEzel wil een bescheiden bijdrage leveren aan een duurzame samenleving vanuit een sterk geloof in de kracht van mensen, dieren, de natuur en hun onderlinge interactie. De gEzel wil mensen ondersteunen in het verbinden met zichzelf, anderen en hun omgeving door gEzelschap in verschillende vormen aan te bieden.

Aanbod

Small

Beleefwandelingen

De gEzel biedt “beleefwandelingen” aan voor gezinnen, families of kleine gezelschappen op en rond de kanaalberm Buntelare in Knesselare/Aalter-Brug.

Wandelen met een (g)Ezel is steeds opnieuw een uitdaging en vraagt aanwezigheid bij en samenwerking met de ezel en met elkaar… Lukt het om die hindernis te nemen, wat is dat vreemd voorwerp opzij van het pad, lukt het om als eerste te wandelen … Een ware, (ont-)spannende en verbindende belevenis voor jong en oud. (Heel geschikt als belevingscadeau.)

Programma

 • Welkom, ‘groomen’ (verzorgen) en kennismaken met de ezels.
 • Leren wandelen met een (g)Ezel.
 • Wandeling over de kanaalberm (2,5 km); onderweg wachten jou en de ezels een aantal uitdagingen.
 • Aangepast programma voor gezinnen met jonge kinderen (kinderen tot 6 jaar kunnen in het zadel).

Praktisch

 • Afspraak aan de toegang van de kanaalberm in Aalter-Brug of Knesselare.
 • De activiteit duurt ruim twee uur.
 • Prijs (inclusief water en versnapering): 1-5 personen: €50 (€12 per extra deelnemer).
 • ‘Deluxe’-aanbod: water, versnapering én keuze uit wijn, streekbier of verse soep in de winter + €4 pp)
 • Steeds op afspraak.

Medium

In Krachtig! gEzelschap

Groepsaanbod voor kinderen en jongeren waar we op een speelse en ontspannen manier kennis maken met de ezels van de gEzel en ontdekken waar ze - samen met ons - sterk in zijn! Laat je verrassen door de kracht van je gEzelschap!

We vullen 5 voormiddagen met maximaal 5 leeftijdsgenoten anders in:

 • Zorg voor de ezels: borstelen, hoefzorg ...
 • Werken met de ezels: we beginnen met het hoofdstel en eindigen op het einde van de reeks met grondoefeningen en wandelen.
 • Zorg voor onszelf: een compliment geven of krijgen, een foto nemen van iets wat we leuk vinden, iets maken voor elkaar of iets delen in een cirkel …

Praktisch

 • Voor jongeren van 8-14 jaar
 • Data: najaar 2020: 12/9 - 19/9 - 26/9 - 3/10 - 10/10 (verdere data volgen)
 • Prijs: 70 euro

Medium

Individuele begeleiding en coaching

We brengen heel veel van onze tijd door in drukke, gesloten of kunstmatige omgevingen en zijn nog weinig buiten, in de natuur. Begeleiding bij de gEzel gaat naar buiten, soms in gesprek, vaak ook in stilte. De ezel spreekt met weinig woorden, onbevangen en eerlijk, altijd hier en nu aanwezig, zonder vooroordeel en bij wijlen eigenwijs. We bewandelen kromme wegen, zoeken verbinding, eigen krachten en kansen als basis voor verandering.

Jong zijn, puber zijn, is per definitie verkennen, botsen, vallen, opstaan … niet alle jongeren doorlopen deze periode binnen de gangbare lijnen. (Gelukkig maar!) Vaak zoeken we het woord (in al zijn vormen) als uitweg. Wanneer dit niet werkt, ontstaan er "belemmeringen" in het dagelijks functioneren. Dit voelt vaak onaangenaam, maar is in de eerste plaats een uiting van een onderliggende behoefte. Het ontbreekt ons aan taal of ruimte om dit te (h)erkennen en benoemen. Op vraag van ouders, scholen of begeleiders stippelen we een concreet individueel traject op maat uit. Na een korte intake gaan we in de eerste plaats in dialoog met de jongere zelf en gaan we 'op weg' met een gEzel. Indien wenselijk wordt samen met ouders / leerkrachten / vrienden gewerkt …

Individuele coaching bij de gEzel gebeurt buiten, met de voeten op de grond. We onderzoeken de inhoudelijke thema’s die je bezighouden en gaan op zoek naar jouw eigen natuurlijke talenten en krachten. Deze krachten brengen je in beweging, op jouw ritme. De ezels en de natuurlijke omgeving brengen rust en ondersteunen dit proces.

Praktisch

 • Van 8 jaar tot 99 jaar
 • Voorbeeld kort traject: intake - 2 uur opstartsessie met een gEzel (contactmoment / wandeling / reflectie) - 2 x 1 uur vervolgsessie - afronding en handelingsplan
 • Prijzen: vrijblijvende intake: 40 euro/uur - werksessies: 55 euro/uur

Large

Gezin in gEzelschap: begeleide wandeling voor gezinnen

Soms lopen we tegen gewoontemuren aan, systemen die gaandeweg in ons gezin geslopen zijn en ontstaan er blinde vlekken of belemmeringen in de onderlinge relaties.

Samen op weg gaan, uitgedaagd worden, hindernissen overwinnen of botsen én hier nadien op een begeleide, gestructureerde wijze bij stilstaan en over reflecteren, kan gewoontepatronen zichtbaar maken. De (g)Ezels zijn hierbij je onbevangen partner en spiegel, we gaan samen op zoek naar verbindende krachten en kansen.

Praktisch

 • Intakesessie 1 uur / werksessies met gEzel / gezamenlijk reflectiemoment
 • Voorbeeld gezin in gEzelschap: intake - 2 uur opstartsessie met ezels (contactmoment / wandeling / reflectie) - vervolgsessie
 • Prijzen: vrijblijvende intake: 40 euro/uur - werksessies: 55 euro/uur

Extra Large

Mijn team en ik

Teams en groepen die hun onderlinge verbinding wensen te versterken, klasgroepen die het moeilijk hebben... hierin bijgestaan door onze (g)Ezel(s).

Praktisch

 • Groepen tot 20 personen
 • Minimaal halve dagdelen (mogelijk met lunch op locatie)
 • Werkwijze, programma, aanpak en prijzen steeds via intake en op maat.

Het gEzelschap

Zita, Dante en Lena

Zita 12 jaar, 'senior' van het gEzelschap: aanwezig, weet wat ze wil

Dante 10 jaar, enige ruin van het gEzelschap: allert, heel tactiel

Lena 6 jaar, de jongste van het gEzelschap: een ware diva, vraagt aandacht, knuffelaar

en gezel… Jurgen

Maatschappelijk werker, ervaring in jeugdwerk en 15 jaar ervaring als leerkracht / gelijke kansen coördinator / pedagogisch coördinator-adjunct directeur in een multiculturele BSO school / pedagogisch begeleider

Papa van 3 kinderen, graag buiten

Opgeleid in krachtgericht coachen, connector in het ConnectieCollectief

De gEzel behoort tot het ConnectieCollectief - 2 % van de jaarlijkse opbrengst gaat naar vzw Anegria (ezelopvangcentrum)

Contact

Jurgen Viaene 0473 27 07 09 *** jurgen.viaene@gmail.com *** volg ons op Facebook

Created By
Jurgen Viaene
Appreciate

Credits:

www.degEzel.be