Loading

de gEzel Verbindend op weg

Waarom

De gEzel wil een bescheiden bijdrage leveren aan een duurzame samenleving vanuit een sterk geloof in de kracht van mensen, dieren, de natuur en hun onderlinge interactie. De gEzel wil mensen ondersteunen in het verbinden met zichzelf, anderen en hun omgeving door gEzelschap in verschillende vormen aan te bieden.

Aanbod

Small

Ezelwandelingen

De gEzel organiseert regelmatig wandelingen in het Hooggoed in Maria-Aalter (en ruimere omgeving).

Wandelen met een (g)Ezel is steeds opnieuw een uitdaging en vraagt aanwezigheid bij en samenwerking met de ezel … Lukt het om samen de straat over te steken, wat is dat vreemd voorwerp opzij van het pad, wat doen al die voorbijgangers … Een ware, (ont-)spannende belevenis voor jong en oud.

Praktisch

 • Ezels worden uit de weide gehaald en geborsteld/opgetuigd, de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s, gesloten stapschoenen zijn wenselijk.
 • Minimaal 2 volwassenen per ezel. Enkel kinderen tussen 2 jaar en 6 jaar/tot 20 kg kunnen af en toe stukjes in het zadel, bagage wordt voor jou gedragen.
 • Afspraak in de Vijfringenstraat 2 te Aalter (rechtsaf net voorbij hoevewinkel Mouton Sucaet - Stratem 90). Bij te barre weersomstandigheden wordt de wandeling geannuleerd.
 • Prijs: (drankje en versnapering inbegrepen): volwassene: 12 euro - kinderen (3-12): 8 euro
 • Data: vanaf maart/april steeds op zondag van 9.30u -12u. (andere data mogelijk op vraag voor families/groepen)

Medium

Individuele begeleiding voor jongeren

Jong zijn, puber zijn, is per definitie verkennen, botsen, vallen, opstaan … niet alle jongeren doorlopen deze periode binnen de gangbare lijnen. (Gelukkig maar!) Vaak zoeken we het woord (in al zijn vormen) als uitweg. Wanneer dit niet werkt kan zich "normoverschrijdend gedrag" ontwikkelen of ontstaan er "belemmeringen" in het dagelijks functioneren. Meestal is dit in de eerste plaats een uiting van een onderliggende behoefte maar ontbreekt het ons aan taal of ruimte om dit te herkennen en benoemen.

Onze kinderen, jongeren en wijzelf brengen heel veel van onze tijd door in drukke, gesloten of kunstmatige omgevingen en zijn nog weinig buiten, in de natuur. Begeleiding bij de gEzel gaat naar buiten, soms in gesprek, vaak ook in stilte. De ezel spreekt met weinig woorden, onbevangen en eerlijk, altijd hier en nu aanwezig, zonder vooroordeel en bij wijlen eigenwijs. We zoeken verbinding, eigen krachten en kansen als basis voor verandering.

Op vraag van ouders, scholen of begeleiders wordt een concreet individueel traject op maat uitgestippeld. Na een korte intake gaan we in de eerste plaats in dialoog met de jongere zelf en gaan we 'op weg' met een gEzel. Indien wenselijk wordt samen met ouders / leerkrachten / vrienden gewerkt …

Praktisch

 • Voor jongeren vanaf 10 jaar (tot 99 jaar)
 • Voorbeeld kort traject: intake - 2 uur opstartsessie met een gEzel (contactmoment / wandeling / reflectie) - 2 x 1 uur vervolgsessie - afronding en handelingsplan (met ouders / school / ...)
 • prijzen: vrijblijvende intake: 40 euro/uur - werksessies: 55 euro/uur

Large

Gezin in gEzelschap: begeleide wandeling voor gezinnen

Soms lopen we tegen gewoontemuren aan, systemen die gaandeweg in ons gezin geslopen zijn en ontstaan er blinde vlekken of belemmeringen in de onderlinge relaties.

Samen op weg gaan, uitgedaagd worden, hindernissen overwinnen of botsen én hier nadien op een begeleide, gestructureerde wijze bij stilstaan en over reflecteren, kan gewoontepatronen zichtbaar maken. De (g)Ezels zijn hierbij je onbevangen partner en spiegel, we gaan samen op zoek naar verbindende krachten en kansen.

Praktisch

 • Intakesessie 1 uur / werksessies met gEzel / gezamenlijk reflectiemoment
 • Voorbeeld gezin in gEzelschap: intake - 2 uur opstartsessie met ezels (contactmoment / wandeling / reflectie) - vervolgsessie
 • Prijzen: vrijblijvende intake: 40 euro/uur - werksessies: 55 euro/uur

Extra Large

Mijn team en ik

Teams en groepen die hun onderlinge verbinding wensen te versterken, klasgroepen die het moeilijk hebben... hierin bijgestaan door onze (g)Ezel(s).

Praktisch

 • Groepen tot 20 personen
 • Minimaal halve dagdelen (mogelijk met lunch op locatie)
 • Werkwijze, programma, aanpak en prijzen steeds via intake en op maat.

Het gEzelschap

Zita, Dante en Lena

Zita 10 jaar, 'senior' van het gEzelschap: aanwezig, weet wat ze wil

Dante 8 jaar, enige ruin van het gEzelschap: allert, heel tactiel

Lena 4 jaar, de jongste van het gEzelschap: een ware diva, vraagt aandacht, knuffelaar

en gezel… Jurgen

Maatschappelijk werker, ervaring in jeugdwerk en 15 jaar ervaring als leerkracht / gelijke kansen coördinator / pedagogisch coördinator-adjunct directeur in een multiculturele BSO school.

Papa van 3 kinderen, graag buiten

Opgeleid in krachtgericht coachen, connector in het ConnectieCollectief

De gEzel behoort tot het ConnectieCollectief - 2 % van de jaarlijkse opbrengst gaat naar vzw Anegria (ezelopvangcentrum)

Contact

Jurgen Viaene 0473 27 07 09 *** jurgen.viaene@gmail.com *** volg ons op Facebook

Created By
Jurgen Viaene
Appreciate

Credits:

www.degEzel.be

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.