Loading

Nieuwsbrief basisschool De Hobbit november 2020

Beste ouders,

In deze nieuwsbrief dank ik graag alle ouders voor de alertheid op het Coronavirus. Het is van belang dat we met elkaar scherp blijven op de verschijnselen en bij twijfel de kinderen uit voorzorg een dagje (of langer) thuis houden. We danken alle ouders voor het waarborgen van de veiligheid van alle leerlingen op school en de gezondheid van ons team.

In deze nieuwsbrief informatie over de Sint en kerstviering. We laten u meegenieten van onze nieuwe kleutermaterialen en we hebben een bijzondere actief leren rubriek met kinderen die de schoolregels overtreden. We hebben extra aanbod sport en techniek na wat tips van ouders. En de leerlingen van de school krijgen een pietentraining aangeboden. Ik wens u veel leesplezier.

Sint en Piet

Dit jaar gaat het allemaal een beetje anders vanwege Corona. Sint en Piet komen natuurlijk wel langs, maar er is geen grote show in de aula. Er komt ook geen grote ontvangst op het schoolplein. Dit is namelijk niet toegestaan. Het feest wordt ingetogen gevierd. We hebben ook de veiligheid van Sint en Piet te waarborgen.

Alle leerlingen worden vrijdag op de gebruikelijke tijd op het schoolplein verwacht. We kleden de dag feestelijk aan. We hangen vlaggetjes op en er is muziek. In de school maken we er echt een feest van. We kunnen de ouders er echter niet van mee laten genieten. Dat is ontzettend jammer. Dit is een feest waar niet enkel kinderen van kunnen genieten, maar ook volwassenen veel plezier aan beleven. We hopen het volgend jaar weer groots te mogen vieren op het plein.

Naar verwachting zijn er dit jaar meer kinderen thuis vanwege verkoudheidsklachten dan de jaren ervoor. Ook deze kinderen kunnen rekenen op een presentje van de Sint. We gaan de kinderen thuis proberen te betrekken bij de ontmoeting met Sint en Piet. Zo is iedereen er toch een beetje bij.

Kerst

De kerstviering kent ook wat overwegingen. De school durft de verantwoordelijkheid niet aan om elk kind van thuis een hapje of een drankje mee te laten nemen voor het jaarlijkse kerstdiner. Het risico op een virusoverdracht is te groot.

In de horeca zijn de maatregelen getroffen. Er mag wel eten worden bereid mits iedereen zich houdt aan strenge afspraken en hygiëne maatregelen. In overleg met de OR is het idee ontstaan om de horeca ons diner te laten verzorgen. Dit is wel toegestaan. Uiteraard kunnen we de kinderen geen 6 gangen diner aanbieden binnen ons budget. Het is wel mogelijk om met elkaar een frietje en een snack te eten bij “kaarslicht”. Er wordt ook een sponsor gezocht voor ons toetje. We denken aan een ijscokar op het plein.

Indien uw bedrijf mogelijkheden heeft om ons toetje te sponsoren dan vernemen we dat graag. We gaan ook van het kerstdiner een feest proberen te maken binnen de Coronarichtlijnen.

Trots op Alrijne

Wat is onze kunst door het Alrijne ziekenhuis met veel dank ontvangen. Er hebben artikelen in verschillende kranten gestaan. Het is fijn dat dit kleine gebaar zo’n groots effect heeft gehad op alle medewerkers van het ziekenhuis. Dit is voor de leerlingen een waardevolle les geweest. Het gaat niet om wat iets kost. Het gaat om het gebaar. Dat is waar de waardering ontstaat. Ik dank specifiek de kinderen die een persoonlijke boodschap voordroegen aan de vertegenwoordiging van het ziekenhuis. Elk kind heeft een associatie bij het ziekenhuis. Zo kon één leerling me heel nuchter vertellen: “Juf zonder het ziekenhuis was ik er niet geweest. Bij mijn geboorte ging het niet goed en toen hebben ze me in het ziekenhuis geholpen”. We danken de medewerkers van het ziekenhuis die dagelijks proberen om voor iedereen klaar te staan onder deze ingewikkelde omstandigheden. En ik dank de leerlingen voor hun bijdrage. De kunstwerken waren werkelijk schitterend.

Hockey clinic aangeboden door Alecto

Hockey vereniging Alecto organiseerde hockey clinics voor de basisscholen in Leiderdorp. Twee oplettende ouders (Tulin en Femke) brachten het aanbod onder de aandacht van de school. Hierdoor waren we er snel bij. Vorige week hebben de groepen 3 t/m 8 hockey-les gekregen van 2 enthousiaste trainers van Alecto. Onze leerlingen spelen met mooi weer nog wel eens een potje hockey 4 tegen 4 op het schoolplein. We gaan in de gaten houden of ze de tips en trics van de trainers goed toepassen

Techniek op school

Ook dit schooljaar krijgen we weer het technieklab in de school. We verwachten het technieklab na de meivakantie weer in de school te zien. Tevens hebben we nog een techniekprojectweek waarin elke klas onder leiding van het technolab de wereld van techniek gaat verkennen. De projectweek verwachten we rond maart/ april (afhankelijk van Corona).

En zo kwam er ineens nog een kans voorbij. Nog een oplettende ouder wees ons op een zeer aantrekkelijk aanbod techniek voor de groepen 5 en 6. Suze bedankt voor het delen. Kinderen die we een echt brandend lampje laten maken, dat is voor deze leeftijd heel bijzonder. We hebben direct contact gezocht met Talentiko. Juf carmen is als cultuurcoördinator aan de slag gegaan met het leggen van contact. Ze probeert het aanbod voor meerdere groepen te realiseren. Het wordt spannend of dit lukt. We houden u op de hoogte. Het zit met ons techniekaanbod in ieder geval wel goed.

Bezoek oud leerlingen

Het is altijd fijn om iets van oud leerlingen te horen. Het is fijn om te weten hoe het met de kinderen gaat. En we kunnen leren van de ervaringen die ze met ons delen. Zo kwam Ashton gewoon even binnen. Heel spontaan. Het ging eigenlijk wel goed. Mooi. Dat is goed te horen. Van Dilan en Stijn hebben we een kaart ontvangen. Het gaat goed met ze. Ze hebben leuke klasgenoten en genieten van de nieuwe vakken op het voortgezet onderwijs. We hopen dat ze ons tegen het eind van het jaar weer wat laten horen. Het is beslist niet uit het oog, uit het hart. We blijven betrokken bij onze Hobbits. Ook bij onze oud leerlingen.

Nieuw kleutermateriaal

Ik heb vandaag nog bezoek gehad van Ruben, Levent en Cantug. Ze hadden met stokjes en verbindende balletjes een constructie gemaakt die hoger was dan henzelf. Vol trots mochten ze het gevaarte van juf Lenneke laten zien. Er werd flink gesjouwd. Levent bedacht er in gesprek met elkaar nog iets bij. “Als we nog een laken hebben, dan kunnen we er een tent van maken”. Waarop ik aangaf dat het wellicht wel moeilijk was om in de tent te komen, want er was geen deur of ingang. Dat werd door de mannen eenvoudig opgelost. En de constructie werd ook nog even opgemeten. “Hij is echt groot genoeg juf Esther, kijk maar, ik kan er ook in staan”. Juf Lenneke is in de middag nog even op zoek gegaan naar een laken dat door de jongens gebruikt zou kunnen worden. Over ontwerpend leren gesproken.

Hieronder hebben we nog wat foto’s van kinderen aan de slag met nieuw materiaal. Geniet u met ons mee?

Pietentraining bij volleybal vereniging Leython (6-12 jaar)

In deze tijd van het jaar is een pietentraining altijd leuk. Aanstaande woensdagmiddag is het pietentrainingscentrum in de Does geopend. Indien uw zoon of dochter het leuk lijkt om de pietentraining te volgen dan kunt u zich opgeven via onderstaande link. Ouders mogen vanwege Corona niet bij de training blijven. Misschien kunnen de kinderen met een vriendje of vriendinnetje uit de klas gaan. De pietentraining is gratis.

Speciaal voor de mini’s van Leython en al hun vriendjes komen er ook dit jaar weer pieten naar de volleybaltraining!

Op 2 december is het zo ver. Dan wordt sporthal De Does omgetoverd tot pieten trainingscentrum. Tussen 16.45 en 18.00 leren de pieten jullie samen met de volleybaltrainers van Leython alle tips en tricks.

Tijdens de volleybal-pietentraining leren alle pietjes in spe cadeautjes gooien en vangen, schoorsteen klimmen en noem het maar op! Alles om het beste hulpje van de Sint te worden!

Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan aan via dit formulier: https://forms.gle/rS7LDYGw8XfGhkd46

Aanmelden kan ook via de website.

Volleybalvereniging Leython heeft de school ook een clinic aangeboden. Meester Robin is al in contact met een trainer van de volleybal vereniging om specifieke afspraken te maken voor een clinic na de kerst.

Rubriek actief leren

In deze rubriek vindt u meestal foto’s van kinderen betrokken in een leeractiviteit buiten. De rubriek actief leren kan ook in de school zo bewees dit tafereel in groep 3. Op welke school mag je nou op de tafels staan?

De groep is aan het level- up lezen. Ze starten met lezen van het eerste rijtje uit de leesklapper zittend op de grond, het volgende rijtje mag zittend op de stoel en het derde rijtje mag nog hoger door te staan op de tafel. Dat is nog eens lezen met plezier. Niet alleen leuk om te zien, maar volgens de kinderen ook leuk om te doen.

  • woe. 2 dec. Pietengym kleuters
  • Do. 3 dec. Surprises mee. Ouders ontvangen kort filmpje van tentoonstelling
  • Do. 3 dec. Pietengym groep 3 t/m 8
  • vrij. 4 dec. Sint en Piet op school
  • Di. 15 dec. Kersttruien en kerstsokkendag.
  • Do. 17 dec. Kerstdiner
  • Vrij. 18 dec. om 12.00 start kerstvakantie

Ik dank u voor uw aandacht voor deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Namens het team

Esther Veldt