Loading

Meandert(h)aal 15 mei 2021

Voorzichtig uit de lockdown

Wat was het een mooi moment maandagmorgen, toen de leerlingen weer het plein opkwamen. De één schoorvoetend, de ander uitgelaten en snel rennend richting klasgenoten en juf. Iedereen was goed op de hoogte van de Coronaregels en hield zich daar uitstekend aan. In de klas werden verhalen verteld over de weken dat de leerlingen niet op school waren geweest. De meeste kinderen gaven aan dat ze de klasgenoten het meest gemist hadden. Thuisonderwijs werd gewaardeerd, maar de les in levende lijve in de klas volgen is toch echt favoriet. De leerlingen pakten het dagelijkse schoolritme weer snel op en hadden echt zin om weer te gaan werken. Tijdens de pauzes is wel merkbaar dat de behoefte om te bewegen erg groot is. Het is maar goed dat maar de helft van de leerlingen aanwezig is, want dat geeft lekker veel ruimte om spelletjes te doen. Aan het nieuwe dagritme moet iedereen even wennen. Twee dagen naar school en de overige dagen actief met thuisonderwijs. Wie weet voor hoe lang? Alle ontwikkelingen die met de openstelling van de basisscholen te maken hebben, worden op de voet gevolgd. We houden u op de hoogte.

Woensdag is er een studiedag. Die dag is er geen dagtaak voor de leerlingen.

MR-verkiezingen.

Er hebben zich geen kandidaten gemeld die de vacature in de MR willen opvullen. Dit betekent dat de huidige MR-leden ouders persoonlijk zullen benaderen om zich kandidaat te stellen voor deze functie

Luizencontrole.

Omdat de 'kriebelmoeders' niet in school mogen komen om de leerlingen te controleren op ongenode gasten, verzoeken wij u de kinderen regelmatig te controleren op luizen. Als iedereen hier alert op is, voorkomt dat vervelende ervaringen.

Hemelvaartsweekend.

Volgende week donderdag en vrijdag zijn de leerlingen vrij i.v.m. Hemelvaartsdag. De weersverwachtingen zijn goed voor dat weekend. We wensen iedereen alvast fijne dagen. I.v.m. de korte week verschijnt er volgende week geen Meandert(h)aal.

Kind op Maandag.

Week 21: Een mantel in twaalf stukken.

1 Koningen 11: 26-39 en 11: 41 - 12: 20-------- Het koningschap van Salomo heeft geen toekomst. Een mantel wordt in twaalf stukken gescheurd, als teken van wat Israël te wachten staat: Het land zal uiteenvallen.

Week 22: Hoe moet het verder?

Handelingen 1: 1-11, 2: 1-13 en 2: 42-47---------In de week tussen Hemelvaart en Pinksteren lezen we de verhalen die bij deze feestdagen horen. We horen hoe Jezus naar de hemel gaat en hoe later de heilige Geest neerdaalt op de hoofden van de leerlingen.

Goede doelen.

Door de huidige bijzondere situatie is het goede doel waarvoor gespaard wordt een beetje ondergesneeuwd geraakt. We sparen voor de Stichting Nijverdal helpt Nusfalau. Deze stichting bestaat al sinds 1994. Afgelopen jaar is een groep jongeren uit Nijverdal naar Nusfalau geweest om zich daar in te zetten voor de plaatselijke bevolking. Die groep jongeren bestond voor een gedeelte uit oud-leerlingen van de Meander. Binnenkort sturen deze oud-leerlingen een digitale presentatie waarin ze iets vertellen over het werk wat ze daar verricht hebben. Het is de bedoeling dat er komende zomer weer een groep naar Roemenië vertrekt. We willen dit goede werk graag ondersteunen. Op donderdag en vrijdag ( tijdens het huidige rooster) kan er steeds geld gegeven worden voor de goede doelen die wij ondersteunen. Voor verdere informatie kunt u terecht op de volgende site: ( http://www.nijverdalhelptnusfalau.nl/index.html)

Overige informatie.

Geslaagd voor het typexamen!!

Luuk en Senne ontbreken op deze foto's.
De jarigen van de komende twee weken. Gefeliciteerd !!

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van Unknown - "Birthday Happy · Free image on Pixabay"