Reisbrochure Amsterdam muSeumplein

Het Museumplein

Het museumplein in Amsterdam is aangelegd in 1983. Het museumplein is aangelegd omdat de bouw van het Rijksmuseum aan de gang was (1876-1885) wilden de mensen een mooi plein. Dit plein kreeg later de naam museumplein in 1903 door het aangelegde Rijksmuseum. Om het museumplein heen zitten veel verschillende gebouwen. Zoals het Van Gogh museum, het Rijksmuseum, het concert gebouw en het stedelijk museum. De dichtstbijzijnde McDonalds is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het museumplein. De architect van het museumplein is Sven-Ingvar Andersson. In de zomer kan je er dingen doen als voetballen, frisbeeƫn, picknicken en er is ook een halfpipe. Je kan hier ook petanque spelen(een soort jeu de boules). Maar in de winter kan je op het museumplein schaatsen. Als je je auto wilt parkeren is er een ondergrondse parkeerplaats, ontworpen door Sven Ingvar Andersson.

Dit is het Museumplein met daarbij het stedelijk museum en het rijksmuseum en het van Gogh museum.

Het van Gogh museum

Het Van Gogh museum is aangelegd is aangelegd in 1973 in Amsterdam. De architect van het hoofdgebouw is Gerrit Rietveld. De tentoonstellingsvleugel is in 1999 gebouwd, de architect van de tentoonstellingsvleugel was Kisho Kurowaka. Gerrit Rietveld maakte het ontwerp in 1963, toen hij overleed in 1964 werd zijn schets uitgewerkt door Joan van Dillen. In het museum kan je alle kunstwerken van de beroemde schilder Vincent van Gogh bekijken. Een paar voorbeelden zijn: Korenveld met kraaien, de Zaaier en Zonnebloemen. Toen Vincent van Gogh leefde kon hij geen schilderijen verkopen, niemand wilde ze kopen. Hij woonde een groot deel van zijn leven in het Zuiden van Frankrijk. Hij leefde van 30 maart 1853 tot 29 juli 1890. In 2002 zijn 2 schilderijen uit het museum gestolen: Zeegezicht bij Scheveningen en Uitgaan van de Hervormde Kerk te Neuen. De daders werden in 2003 veroordeeld maar de schilderijen waren nog steeds kwijt, tot ze in 2016 in Italiƫ werden gevonden. 19 Januari 2017 werden teruggestuurd naar het Van Gogh museum. Het Van Gogh museum krijgt per jaar ruim 1 to 1,5 miljoen bezoekers. Dit maakt het een van de beroemdste musea in Nederland.

De prijzen voor het museum zijn:

Volwassenen: 17,00

Onder 18: gratis

Museumkaart: gratis

Credits:

Created with images by interbeat - "Museumplein, Amsterdam"

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.