Loading

Chefs in Residence TRÆNA PETTER ROLUND ANTONSEN, TA TRÆNA MED STORM 2019

Petter Rolund Antonsen var årets Chef in Residence og festivalkokk under vinterfestivalen Ta Træna med Storm i februar 2019. Han er 21 år og jobber til hverdags som Souschef på Smalhans i Oslo. Smalhans er den eneste restauranten som har fått Michelins Bib Gourmand-omtale i Norge. Til Træna kom Petter for å eksperimentere med det havet gir og servere mat på en rekke arrangementer under Ta Træna med Storm.

“Jeg hadde lyst til å komme til Træna og Ta Træna med Storm fordi det virket som et veldig kult arrangement. Det og å kunne komme så tett inn på råvarene, kombinert med helt vanvittig rå natur og oppleve fantastiske Træna!”

Petter Rolund Antonsen, Chef in Residence Træna

Kamskjell ceviche med tindvedjuice og rettich ble servert til lunsj fredag under seminar om Stedsutvikling og samfunnsinnovasjon.

«Træna Taco» Fritert torsketunge og svømmeblære (!) med salat og majones laget på tangen søl. "Street food" på Grendahuset i lunsjpause på seminaret.

Mer kamskjell ceviche til sultne seminargjester

Fritert svømmeblære og Træna Taco til konferansieren Siri!

Dessert med tindved og iskrem

Skrei, lever og rogn på bildekket til MF Husøy.

En gang i året får bilferga ny fasong når vi arrangerer skreimølje på bildekk. Langbord, reinskinn og matgjester med mye klær på nyter blodfersk skrei, lever og rogn før siste konserten på festivalen holdes.

Chef in Residence Petter Rolund Antonsen og kokken Grzegorz Doroz har levert skrei til ferga!

Lokale hjelpekokker ser til å servere skreien varm.

Skrei, lever og rogn, potet, gulerot og flatbrød.

Skreimølje

Vinterbarbecue med grillet sjømat

På fredagskvelden fikk festivaldeltakerne servert en grillet vinterbuffé fra havet med tilbehør. Blant annet grillede sjøkreps!

Annet på menyen var torsk og sei, Puré på jordskokk, Bresert sellerirot, Gulrot bakt i skalldyrsmør, Bakt potet med gremolata, Nøttesmør med egg og andre godsaker, Fiskesaus og annet godt!

Stor takk til Petter som Chefs in Residence på Ta Træna med Storm!

Glad kokk når kamskjell fra Selvær ble plukket opp av lokale dykkere
Servering av kamskjell og "Træna Taco"

Les mer om Trænas Chefs in Residence her

Se filmen fra årets festival. (Film: Arvids Baranovs, Eaglewood FIlm som var Artist in Residence Træna i januar/februar 2019)

Credits:

Kathrine Sørgård, Matti Lucia Arentz, Moa Björnson

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.