Loading

Fertility Awareness VALG AV PREVENSJON I EN MODERNE VERDEN

Stadig flere studier viser at bruk av moderne prevensjonsmidler påvirker kvinners biokjemi og kan ha uheldige konsekvenser for helsa. Sammenheng er funnet mellom bruk av p-piller og nedsatt serotoninnivå, samt økt bruk av antidepressiva. Kvinner rapporterer også om plager som migrene og nedsatt sexlyst, samt at risiko for blodpropp og beinskjørhet øker i visse tilfeller. Samtidig har moderne prevensjon vært et viktig steg for likestillingskampen og kvinners bestemmelsesrett. Mange ser ikke for seg et liv uten disse formene for prevensjon.

Hvordan påvirker medikamentell prevensjon kroppen og hvilke alternativer finnes?

På webinaret snakker vi om:

 • Kvinners syklus – "det femte vitale tegnet" – og hvorfor den er viktig
 • Moderne prevensjonsmetoder – fordeler og ulemper
 • Hvilke bivirkningsfrie alternativer finnes?
 • Hva er Fertility Awareness?
 • Om Justisse-metoden som alternativ til hormonell prevensjon
 • Den AVGJØRENDE forskjellen på sympto-termale metoder som Justisse og tracking av syklus ved hjelp av computer/app
 • Hvem passer det for og hva er viktig å ta hensyn til?
 • Hva med døtrene våre? Hva kan vi som mødre gjøre?
 • Kvinnekamp, feminisme og prevensjon i fremtiden

Webinaret passer for deg som...

 • ...er kvinne i fertil alder med behov for prevensjon
 • ...bruker hormonell prevensjon i dag og opplever bivirkninger
 • ...ønsker å vite mer om bivirkningsfrie alternativer
 • ...har døtre som nærmer seg fertil alder
 • ...jobber med kvinnehelse og ønsker mer innsikt i temaet

Webinaret holdes fredag 6. november kl 11:00 via Zoom

Legg igjen e-postadressen din (husk å bekrefte ved å trykke CONFIRM i e-posten du mottar!) så sender vi deg link til webinaret ca en time før webinaret starter. Dersom du ikke får deltatt live, sender vi deg opptak i etterkant.

Kort om Fertility Awareness

"Hver dag gjennomgår kvinnekroppen sykliske fysiologiske endringer. Ved å lære å lese disse endringene, kan vi forstå hvilke dager i menstruasjonssyklusen vi er fruktbare og hvilke dager vi er ufruktbare. Innen Fertility Awareness ("fertilitetsbevissthet") kaller vi dette for "body literacy". (Siri Kalla)

Visste du at det finnes et svært effektivt naturlig alternativ til hormonell prevensjon? Den kalles for sympto-termal metode og er 99,6% effektivt når den praktiseres riktig – med andre ord omtrent den samme effektivitetsgraden som p-piller. Dette er ikke det samme som tracking av syklus/måling av temperatur via apper eller devices alene.

Ved å kartlegge kroppens egne tegn på fruktbarhet vet vi temmelig nøyaktig hvilke fem dager vi er fruktbare hver menstruasjonssyklus - ja, det er faktisk bare omlag fem dager!

Metoden er ikke for alle, men den er et reelt og svært skånsomt alternativ for kvinner som av ulike årsaker ønsker å velge bort prevensjonsmidler som påvirker deres hormonelle balanse og helse.

Les mer om Fertility Awareness

Hvem deltar?

Siri M. Kalla

Certified Fertility Awareness Educator og Holistic Reproductive Health Practitioner

Siri Kalla er Norges første sertifiserte Fertility Awareness rådgiver og grunnlegger av Our Fertility, en plattform for å dele kunnskap om helhetlig reproduktiv helse og kvinnekroppen. Siri har i mange år vært dypt fascinert og engasjert i kvinnehelse og kvinners syklus, og har en spesiell interesse for vår psyko-emosjonelle virkelighet, og hvordan den kobles til helsa. Hun har sin utdannelse innen the Justisse Method fra Justisse College International og er sertifisert Fertility Awareness Educator fra Association for Fertility Awareness Professionals.

Du kan lese mer om Siri på ourfertility.no

“I will take this with me for the rest of my reproductive life. And I really want to share it with as many women as I can. This should be taught every single young girl and woman globally.“ (Kari, klient av Siri)

Kristine Oddvin Andersen

Kostholds- og helseveileder og initiativtaker til Mammarevolusjon

Kristine er utdannet kommunikatør fra NTNU og Kostholdsveileder TMS, og jobber for å inspirere flere til å ta en aktiv rolle på egen helsereise. Visjonen er en Helserevolusjon og en Mammarevolusjon – for å bevisstgjøre og backe kvinner og mammaer omkring hvordan de best kan ivareta både sin egen helse og barnas.

Mammarevolusjon om prevensjon og kvinnehelse:

Hormonell prevensjon i ulike varianter er den første og mest selvfølgelige løsningen for de fleste unge jenter og kvinner som ønsker å unngå graviditet. Felles for de fleste er at de tilfører kroppen hormonlignende substanser som påvirker kroppens egen hormonproduksjon og -balanse.

P-piller og moderne prevensjonsmidler forøvrig har hatt mye og si for kvinners kamp for likestilling og råderett over egen kropp. Men bør vi si oss fornøyde med løsninger som gir bivirkninger og påvirker helsa vår negativt?

Mammarevolusjons ønske er:

...at informasjon om alternativene til hormonell prevensjon blir mer tilgjengelig, tilpasset de ulike gruppene.

...at jenter og kvinner gis en bedre innføring i egen kropp og syklus fra tidlig av (noe som går hånd i hånd med vårt overordnede håp om at vi alle blir flinkere til å både lytte til – og respektere – kroppen vår for å ivareta helsa).

...at det informeres tilstrekkelig om bivirkninger slik at vi kan ta et informert valg, også overfor foreldre som skal rådgi sine døtre

...at det blir satt et mer kritisk lys på prosedyrene med å gi hormonell prevensjon til unge jenter som sliter med PMS, menssmerter og hudproblemer. Vi ønsker oss mindre symptombehandling og mer årsaksrettet behandling.

...at kvinners helse generelt blir løftet opp og frem og at vi får en dyptgripende holdningsendring omkring viktigheten av kvinners helse, ikke minst i forbindelse med å skape nytt liv

Gjør research – for deg og dine

Er du selv kvinne og bruker hormonell prevensjon så oppfordrer vi deg til å stoppe opp og stille spørsmål. Gjør litt research. Gjør en vurdering om dette er det eneste alternativet for deg, eller om du er villig til å se nærmere på andre løsninger. Og er du mamma og har døtre, så gjør det samme. Skaff deg kunnskap innen det blir din datters tur til å vurdere.

Vi kan ikke ta bevisste og informerte valg dersom vi ikke engang har tilgang til egen biologi. Vi er nødt til å kjenne kroppene våre, forstå hvordan de fungerer og vite om hvilke muligheter vi har.

Mammarevolusjon er en kunnskapsportal og et mammanettverk skapt for å hjelpe mammaer navigere på mammareisen i en moderne verden, og er særlig for deg som ønsker en naturlig og hjertesentrert tilnærming. Bevisste mammaer holder nøkkelen til en friskere fremtid!

Les mer på

mammarevolusjon.no

Kontakt: kristine@tankekilden.no