Loading

De Driesprong Nieuwsbrief 9 maart 2020

Gedicht

Onderstaand gedicht werd afgelopen zondag in de kerk in Hellendoorn voorgelezen tijdens een dialectdienst. Het gaat erover dat een boer hard werkt om in het voorjaar de akker te ploegen, te bemesten en in te zaaien. Nadat dit gebeurd is moet men erop vertrouwen dat het zaad ontkiemt en groeien gaat. Hierover gaat het op biddag. Een zeer toepasselijk gedicht in het dialect.

Gedicht van Diny Kloek

Biddag 2020

Aankomende woensdag is het weer biddag. Dit jaar staat het thema ‘Vraag gerust!’ centraal. Samen met de kinderen denken we na over wat we aan God kunnen vragen. We denken na over waarvoor we kunnen en mogen bidden. Maar ook hoe je eigenlijk kunt bidden. Op woensdag 11 maart zullen de groepen 5 tot en met 8 naar de kerk gaan. De kinderen van groep 2 tot en met 4 zullen in hun eigen klas nadenken over dit thema.

Wilt u met uw gezin ook aandacht besteden aan biddag? Bekijk dan het gezinsdagboek via onderstaande link. Hierin vindt u stukjes om samen te lezen uit de Bijbel, doe-opdrachten, gespreksvragen en suggesties om te bidden en te danken.

Welkom Phileine Waanders

Per abuis staat er in de schoolkalender een verkeerde geboortedatum van Phileine Waanders. Dit moet zijn 23 maart. Zij komt binnenkort kennismaken. Van harte welkom bij ons op school, Phileine!

Gevonden voorwerpen

Mocht u op zoek zijn naar gevonden voorwerpen dan kunt u op school in de mand kijken bij het kopieerapparaat in de hal. Op gezette tijden legen we deze mand en brengen de spullen naar een organisatie voor een goed doel. Mocht u nog dingen missen, klik hier voor een foto van de gevonden voorwerpen.

Afsluiting project met inloop

Afgelopen donderdagmiddag hadden we een gezellige en drukbezochte afsluiting van ons project "Kunst". Heel veel vaders en moeders, opa's en oma's hadden tijd gevonden om even te komen kijken naar wat we de afgelopen weken allemaal hadden geleerd, bedacht en gedaan. Er viel van alles te zien en ook te doen: Er was een levend standbeeld (bijna niet te herkennen als meester Arjen, maar hij was het toch echt!) en kinderen konden verkleed op de foto als Rembrandt of "Het meisje met de parel". Verder kon iedereen met een VR-bril een kijkje nemen in een schilderij en hingen er door de hele school allerlei kunstwerken die de kinderen alleen of in groepsverband hadden gemaakt. Een kleine foto-impressie van deze middag willen we u zeker niet onthouden.

Coronavirus

Uiteraard volgen we als school het nieuws en de berichtgeving rondom de verspreiding van het Coronavirus nauwgezet. Bestuurlijk wisselen we procedures uit en telefoonnummers van belangrijke organisaties liggen klaar. Ook kunnen we leren van plaatsen zoals Borne waar het virus al aangetroffen is. Mocht het nodig zijn dan zullen we u per direct via Parro én mail berichten. Voorlopig doen we er op school zoveel mogelijk aan om de hygiëne te waarborgen.

Bevrijdingsvlag

Als school willen we ook graag zo'n mooie Wierdense bevrijdingsvlag kopen. Mocht u spaarzegels over hebben wilt u ze dan aan uw kind meegeven. Met 10 zegels kunnen we straks deze "vier de vrijheid" vlag ook laten wapperen.

Wat zijn we trots op Lisa van Silfhout die onze school vertegenwoordigde bij de regionale finale en bijna voorleeskampioen werd. Super gedaan, Lisa!

Lied van de maand

Groep 5/6: Biddaglied en psalm 150: 1

Groep 7/8: Biddaglied en psalm 101: 1

Jarig

Agenda

Oud papier/pleinvegen

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 23 maart 2020

Created By
Team De Driesprong
Appreciate