Loading

Urbextrip Pyramiden 2019 Een fotografieworkshop in een verlaten Russische steenkoolstad in het Hoge Noorden, georganiseerd en begeleid door CVO 3 Hofsteden en Puffins

Opzet workshop

Ooit een paradepaartje van de Sovjet-Unie in de Arktis met hoge welvaart voor de mijnwerkers en hun families. Vandaag de dag een verlaten spookstad met quasi intacte gebouwen en inboedel. Het lijkt wel alsof de inwoners eind de jaren ’90 halsoverkop de biezen namen. Voor fotografie- en cultuurliefhebbers een fascinerende enclave temidden van overweldigend natuurschoon. Aan de voet van de pyramidevormige berg en tegenover de machtige Nordenskiöld gletsjer. Dit wordt het decor voor een bijzondere urbex exploratie.

Refter

We reizen aan de start van de zomer, wanneer de Arktis bruist van leven en de energetische middernachtzon ons uitnodigt het licht te grijpen. Het wordt een historische teletijdsreis naar de USSR in een omgeving die de National Geographic fotograaf in je wakker maakt. In zijn jonge geschiedenis is Spitsbergen steeds een magneet geweest voor onvervaarde avonturiers. Walvis- en pelsjagers en mijnexploitanten zochten er fortuin, wetenschappers inzichten en oplossingen. Ontdekkingsreizigers persoonlijke roem. Wij gaan met bijzondere interesse en respect voor de natuurlijke en historische rijkdom voor een onvergetelijk Arctisch avontuur.

Ingang naar de mijn op de berg

Deze workshop is een unieke samenwerking van CVO3Hofsteden met gelicentieerde reisorganisator (VVR-lid 9729) Puffins, gespecialiseerd in expedities naar het Hoge Noorden.

Je vindt hieronder het reisvoorstel, de reisvoorwaarden en bijzondere reisvoorwaarden, en de verzekeringsdocumenten. Je kan via de knop hieronder inschrijven. Je ontvangt erna een factuur van reisagentschap Puffins met de vraag om het voorschot te betalen, waarmee je inschrijving definitief is. Er zijn in totaal 18 plaatsen beschikbaar. Aanvragen en reservelijst in volgorde van binnenkomst.

We vertrekken op vrijdag 28/6/2019, en zijn terug op woensdag 3/7/2019. De basisprijs is 1650€, all-in, behalve annulatieverzekering en alcoholische dranken. Je kan intekenen voor optionele uitstappen: een tocht en overnachting bij de Nordenskiöld gletsjer (+-750€, te beslissen bij inschrijving), en wandelingen, beklimming, fiets+wandeltocht (+-50€ per tocht, kan later beslist worden).

CVO 3 Hofsteden en Puffins
Created By
Peter Vancoillie
Appreciate

Credits:

© Peter Vancoillie | CVO 3 Hofsteden | Puffins

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.