Loading

Aventura Ibérica van 15 tot en met 24 oktober

De Picos de Europa, fraaie nationale parken, eindeloze rijen wijnranken, schitterende architectuur in oude steden, wuivende rijstvelden, klepperende ooievaars, diepe canyons en wilde rivieren, prachtige pousada’s en resorts, restaurants met sterren in de keuken. Een nieuwe roadtrip van Petrol & Wine door Spanje en Portugal.

De wegen in Spanje zijn precies zoals we ze graag willen: bedekt met goed asfalt, bochtig en uitdagend. En ook het eten en de hotels zijn in Spanje en Portugal dik in orde. In 2019 keren we –zoals beloofd– terug naar Spanje, en dit keer knopen we er wederom Portugal aan vast. Je gaat er niet zo gauw met de auto naar toe, en dat is jammer, want ook dit land heeft fantastische wegen, prachtige natuur, geweldige hotels en heerlijk eten. En de wijnen? Ga mee om dat zelf te ervaren.

Lege wegen, prachtige vergezichten, fraaie dorpen en na een lange dag rijden een uitstekende maaltijd

DINSDAG 15 oktober Individuele heenreis naar de startlocatie in de Baskische stad San Sebastian, net over de Spaanse grens.

Start in een modern hotel in het prachtige San Sebastian
Spaanse sferen

WOENSDAG 16 oktober Start van de eerste etappe, van San Sebastian naar Santander. Het achterland van beide plaatsen is bergachtig en besprenkeld met nationale parken, waar prima stuurmanswegen doorheen lopen. Die laten we zeker niet links liggen. Overnachting in stijl in Santander.

Santander

DONDERDAG 17 oktober Op deze dag gaan we naar het zuiden, maar dat doen we niet na de imponerende Picos de Europa doorkruist te hebben, met niet alleen fikse pieken, maar ook gigantische stuwmeren. Daarna kunnen de bestuurders even ontspannen als we over schier eindeloze vlakten naar Valladolid rijden, vanwaar we de steven westwaarts naar de rivier Douro keren.

Spanje staat garant voor lege wegen met strak asfalt
Deze overnachtingsplaats ligt diep in het Spaanse binnenland

VRIJDAG 18 oktober Op naar onze laatste etappeplaats in Spanje. We volgen de loop van de rivier Sil naar de imponerende canyons die hij door de ruige rotsen heeft uitgesleten. Het is een dunbevolkt gebied, waar monniken zich hebben teruggetrokken om kloosters te stichten. In een daarvan overnachten we voordat we Portugal gaan verkennen.

Overnachting in een authentieke Monasterio

ZATERDAG 19 oktober Door het Nationaal Park Peneda Geres rijden we Portugal in, naar het zuiden via Braga, een van de oudste steden van Portugal. Het is tevens een bruisende studentenstad met veel prachtige gebouwen zoals de 12e eeuwse kathedraal. Na Braga zoeken we de rivier Douro op, aan de oevers waarvan miljoenen wijnranken staan die heel Portugal – en ook liefhebbers in andere landen – van wijn voorzien. Overnachting aan de oevers van de Douro.

Kurkbomen zo ver het oog reikt.....

ZONDAG 20 oktober Dwars door het Parque Natural da Serra da Estrela.

Het hotel van deze overnachtingsplek heeft een intrigerende combinatie van oud en nieuw
Mooie kerkjes, lege wegen, nieuwe verrassingen na elke bocht...

MAANDAG 21 oktober Even terug naar Spanje voor een etappe door Extremaduro, langs slaperige dorpen en Marvao met zijn indrukwekkende middeleeuwse burcht. We overnachten in Cáceres, een buitengewoon mooie stad, waar we onze tenten opslaan in het Atrio Hotel en onze servetten uitvouwen voor de maaltijd in het met sterren onderscheiden restaurant.

Het Atrio hotel heeft een uitstekend restaurant
Fantastische stuurmanswegen rondom Evora

DINSDAG 22 oktober Via Merida, Elcas en Vila Vicosa terug naar Portugal. waar we twee nachten verblijven in een prachtig oud klooster.

Het hotel in Evora, een mix van stijlen

WOENSDAG 23 oktober Een prachtige route in de omgeving, een bezoek aan Lissabon en wellicht is er dan nog tijd over om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Het aan de Atlantische Oceaan gelegen Comporta is zó prachtig
Typisch Portugees

DONDERDAG 24 oktober Een laatste etappe, op naar de Middellandse Zee, naar de bekende Algarve waar deze roadtrip finisht.

Finish aan de Algarve

Op dit moment (19 juli) is er nog plaats voor 4 equipes.

De dagafstanden liggen tussen de 200 en 350 km, deelname is mogelijk met een moderne of klassieke auto.

Bij voldoende belangstelling (acht auto's) kan er gebruik worden gemaakt van een transporteur die de auto's van Nederland naar San Sebastian vervoert en hen in Faro ophaalt voor transport naar Nederland. Het is ook mogelijk alleen gebruik te maken van transport van Faro naar Nederland. De kosten sturen wij op aanvraag toe.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze roadtrip, het volledige programma met de prijs plus alle hotels sturen wij je graag toe. Heb je vragen? Stuur een mail naar hetty@petrol-and-wine.nl of bel 0651 126482.

Begin augustus gaan wij de route narijden en de hotels bezoeken. Aan de hand van onze ervaringen kan het zijn dat er (kleine) wijzigingen aan het programma worden aangebracht.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.